Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Rabu, April 29, 2009

JaGuNG BaKaR!




allloooooo!! wah n3 seawal pg yg penah aku buat....wakaka ekceli just nak kongsi ngan uols je about 1persmbahan yg dibuat oleh maknyah, pondan & bapuk2 kat 1 club nih ....wakakaa ni time aku wat n3 ni pun dok gelak guling2 tgok psmbahan itew...nyanyian bkisah dgn jagung bakar....huhuhu



Nih sumer atas cadangan dari Pojie la. Aku da bbrapa kali tgok coz lawak giler...wakaka lawak tahap kingkong uols! haaa apalaie gi ler trjah...zasssss layannnnn :D

p/s mau yg besar atau yg kecik?????? wakakaka

Selasa, April 28, 2009

MaGGiE aBaNG PoMeN

wah bgitu smangat aku nak story about hubby aku last nite...tetiba plak rajin nak masak...huhuhu masak pe??? opkos ler menu yg pandai & 4ever ler kot masak adalah masak maggie...(opsss...perngatan! jgn amalkan mkn maggie slalu ek...nnti botak plak rmbut uols) wakaka...
No no no...jgn ingat haku xmasak okey...lauk udang lagik tp yeler...da ler hubby aku dok mncing udang (kerap jgak ler kekdahnye)...kire da jemu uols...perut ni da xlarat laie nak mncekik udang...sooo apa laie meh kita tgok aksi abg pomen kita masak maggie...layannnnn :D
haha...ni la dia bahan2 abg pomen kita tuk masak maggie ye uols...telur 3biji + 2biji bwg merah + 1biji bwg putih + sedikit cili padi (ikut suka ati uols la ek..nak pedas + ler byk2) + sedikit sayur sawi & jgn lupa plak 2bgkus maggie kari & sedkit air...
spt yg diwar2kan ni adalah maggie abg pomen so kalo uols nak tmbah bahan2 lain ikut suka ati uols okey...tiada halangan & pantang larangnye....wakaka

cara abg pomen kita masak...mula2 tu panaskan minyak dan masukkan bwang & cili padi tadi..gaul hingga garing ckit pastu masukkan plak sayur sawi...gaul lagik (wah time ni hubby aku dok ler ketuk pangpongpangpong kuali tu..ala2 tkang masak pro ler kekdahnye)...

masukkan air dan biarkan ia mendidih...after that masukkan ler maggie & perisa kari itew ke dlm kuali...

haaaa...ape??? ingat abg pomen xleh masak ek...wakaka sory abg pomen xsmpat mandi uols coz ati tlonjak nak tunjuk skill masak maggie kt uols...bleh??? nak gak inteprem kt blog wife abg pomen..wakaka lgpung abg pomen da lapo kekdahnye...huhuhu amacam ada stail tkg masak pro tak??? skali skala masak ni best plak kan...hehehe


opppssss!!! abg pomen lupa nak bgitau kt uols plak...after masukkan maggie tadi & biarkan seketika pastu uols bleh ler msukkan telur...ekceli abg pomen nak masukkan 2biji telur je (khas tuk abg pomen ler)...alih2 wife abg pomen thegeh2 nak gak mkn maggie ngn telur katenye...tu ler abg pomen letakkan 3biji telur...huhuhu..bak org kate kalo 2biji telur kasi seimbang ler kan...kan...wakakaka
uols jgnler masak lama2 sgt ek...nnti kembang plak maggie xsedap dimkan...2minit pun sdah mncukupi...


taraaaaaaaaaaaaaaaa!!! ni la dia maggie hasil air tangan abg pomen...amcam nmpak sedap tak...haaa kalo uols nak sdap laie...bila nak makan tu letak ler cili sos diatasnye...ermmm sodapppppp...bg sape2 yg nak try stail abg pomen masak maggie ni...haaa apalaie dipersilakan ler.....kan ke sharing is caring kan....huhuhuhu


amacam ok tak hubby aku masak maggie...hanya e2 ler menu yg dia pandai masak...okler dr xpandai masak langsung kan...skurang2nye bila anak2 aku nak maggie...haaa dia akan suh babah dia masak mggie...huhuhu umi dia??? goyang kaki & goyang tetek (bak kate kak senduk)....wakaka
pepun aku bsyukur coz dpt hubby yg mmahami diri aku ni...pssssttt...ekceli kan dri mula2 kawin till now...aku idak ler penah siang ikan (opppsss tbongkar rahsia den)...kerja itew tlah dibuat oleh my beloved hubby....(haa tu ade ler yg dok ngumpat aku tu xpandai siang ikan kekdahnye)...wkaaka
seyes tau!!...jgn plak nnti uols wat gath or family day bloger2 dok pakat suh aku siang ikan plak...akak serender uols....(smbil pgang bendera putih)..wakaka zassss layannn :D

Isnin, April 27, 2009

aKhIrNyA JuMPa GaK NGaN KaKaK aNGkaTKu..

Yeba2...andlei2...1stly aku nak wish TAHNIAH pd myluvly prenz YOYO dpt ank buah dan secara automatiknye title pun da btukar kpd MAK NGAH or UNTIE YOYO ...yehaaaaaaaaaa!!!!
so arini kesinambungan citer aku g shop kt sunway aritu...dlm pjalanan pulang tu smpat gak ler aku snggah sminit dua kt rmh kakak angkat aku yg ku panggil ALONG...(bkn along yg kutip utang tu ek..hrp maklum!) hehe
yelah kalo uols ingat aku ada story a little bit about along ni...dri dia dok mgandung sulong smpaie ler anak dia da capai usia 1tawon kot...bruler aku thegeh2 nak p jumpa dia...e2 pun coz tekak da haus sebenonye along...huhuhu singgap nak mntak air minum je...bleh???? wakaka
oppppsss jgn amik ati ek along...mmg hajat nk jumpa along & nak tgok bb along si daniel itew...wah sunggu tomei si daniel tu....putih uols cam mama dia...
taraaaaaaaaa!!! ni la dia anak along aku itew...putih kan...cam ank cino kekdahnye...patut pun coz ikut mama dia...muke cam bapak dia dan putih ikut along aku....sib baek time weols trjah rmh along tu...si daniel ni xtakut kire bleh jer dukung dia sana sini...tp lasak uols!! bkn lasak ape lasak nak bjalan kekdahnye...sib baek rmh along aku tu kocik je..kalo beso mmpos ler nak kejo stiap ceruk...huhuhu

uik!!! bile plak ler ko ada bb remy oiiiii!!!...wakaka si remy ni smpat gak ler amik gambo sedas ngan daniel tu...nak jgak kan ko inteprem...

so weols borak2 ler...blablablabla...tup2 dpt msg from adik aku tnye bila balik..coz aku guna kete dia...huhuhuhu so xpaham2 lagik kalo da trima msg tu apalaie aku ngan dak remy ni pun angkat kaki ler....coz time trima msg tu kul 7pm...so aku kate lam kul 7.30pm akak smpai ler kt rmh...

mak aiii apalaie...peluk2 blaga2 pp bagai tanda ucpan prpisahan ler katenye...(pisah nak balik je)...vroooommmm trus je drive balik....opsss dpt gak ler aku rase air kickapoo from along siap bwak balik lagi...hehehe thanks along...lappppp uuuuuu!!! muahhhhh!!!

motip???? singgah smata2 haus kan....wakakaka...ishhh xde arrr mmg aku kepingin mau ketemu ko along....akhirnya dpt gak ler bsua kan wlpon along xkasi muke nye intprem coz muka dlm keadaan comot katenye....huhuhuhu

htr je remy blik ke pangkuan jln & say gud bye....vroommmm trus tnpa mmbuang masa coz nk gak smpai spt mase yg tlh dijanjikan....hampeh!! tup2 bila sampai je umah...adik aku sudah pegi KL da...naik kete ayahanda aku...cis!!! kalo akk tau ko bwak kete ayah....tpat kul 12mlm baru akk balik cam cinderella...huhuhuhuhuh zasssss layannnnnnn :D

Ahad, April 26, 2009

XTVT aRi SaBtU

Perrgggggghhhhhh!!! wpon panas terik tp aku ttp gegehkan diri tuk lihat psmbahan gerak rama anak2 aku smpena HARI ORENTASI TABIKA KEMAS PARLIMEN KAPAR TAHUN 2009 yg telah diadakan di pdg futsal meru...
acara mule kul 9.30pg tp time tu aku still laie kt rmh tgh bsiap bagai..tup2 dpt call from 1of mak2 katenye acara anak aku da nak start da...aduyaiiii....kelam kalibut ler dibuatnye...cam charlie caplin ler aku dok bsiap...akhirnye smpai gak ke destinasi...skali dtg kira baru 1 minit start...ermmm..sib baek...alih2 kene wat prsmbahan balik coz ada masalah teknikal la plak....ishhhh cian bdk2 tabika tu...penat siut...dah ler masa psmbahan 15 minit dgn keadaan yg wat kt pdg futsal yg panas terik uolss...ermm sib baek ler para pengadil bg rehat jap....akhirnye dpt ler aku snap picca2 psmbahan itew....layannnnnnnnn :D
dlm prsmbhan tu si abg pakai costum SINGA dan si kakak plak jd RAMA2...cute kan???? tpkan uolsss si kakak ni malu plak kalo gambo diambil (malu cam umi dia...huhuhu) time psmbhan tu sume picca x pdg camera punya....malu kot tgok umi dia dtg saksikan psmbhan dia...

prsmbahan kali kedua da pun bmula...tomei2 sguh...ermm tringat plak time aku skolah tabika dolu2...skrg anak2 plak...cptnye masa berlalu...

alhamdulillah wlpn tpaksa buat psmbahan 2X...dpt gak ler tmpat ke 3 lam acara gerak rama itew...ok wat...congrat to anak2 aku....bgus psmbahan uols...


uik! nak gak inteprem kekdahnye....hehehe...yg bju kuning itew ler cikgu skolah ank aku...CIKGU RAFIDAH namenye...yg tudung purple tu plak org kg, kwn 1skolah kire senior aku ler...da dinamakan bloger tegar...jd sume ceruk ler nak disnapnye...huhuhu dan yg tdung coklat itew....eh2 sape ek???? lu pkir ler sndiri...wakakaka
kalo uols nak tau...brasap woooo (kepanasan & keletihan) dek krana cuaca yg agak panas...mak2 nye ok lg ler..tp aku kesian kt bdak2...dah ler dok lama tunggu YB yg nak bgi adiah kt bdak2...lewat smpai 1jam jgak ler mnuggu...huh!
da ler lambat dtg pastu plak berucap mak aiiiii...lpas sorang2 nak brucap YB ler...pengerusi ler...pastu plak bg adiah kt bebudak sorang2....aduyaiiiii bjnggut tunggu weiiii...xde sistem langsung...just anto wakil je udahler...kalo adiah basikal ke...moto ke...okler jgak dok tunggu...ni just medel kocik ajo...tp amik je ler...
udah selesai ajo majlis pnyampaian adiah...apalaie tnpa blengah vroommmmm trus je drive balik ler...ingatkan nak ler sgah tesco ke alih2 xdpt nak tlg...pnat giler siut...smpai umah trus mandikan anak2 aku ...aku??? mandi sndiri ler...
bila da mandi apalaie mata pun dah xlarat nak bkak ler....so jom anak2 aku....jom kite tdo....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!! zassss layannnnnn :D

Sabtu, April 25, 2009

SiaPaKaH SeSeOraNG ItEw????

Siapakah seseorang itu? amik statement from blog si dia...
mak aiii suspen je kan uols dgr....hahaha so 1stly so2 sory coz smlam aku idakler on9 YM dan juga mmbuat sarang2 puaka kt blog uols...ekceli aku ada date wit somebody...pewiiiitttttt!! nak tau sape.....nntikan kemunculan si dia yg brjaya trmakan ajakan puaka aku tuk tmankan aku pegi shoppingggggg.... :D
pick up si dia kt lokasi rmh area shah alam (tpaksa dirahsiakan demi keselamatan coz si dia encem bangat..kang xpasal2 rmh dia kene serbu..huhuh) wakaka tuk aku bsuka ria dgnnye wlpon keadaan cuaca yg agak panas terik uols...lebih kurang 15minit jugak ler aku bpusing2 carik rmh si dia...alhamdulillah weols ketemu jua akhirnye...
spjg pjalanan ini...lurah dan dendam ku lewati...(oppsss tsasul plak nyayi lagu kak Eton)...dlm kete dok borak2 je...alahhh mule2 jumpa harusss ler sopan santun kan pangai masing2...tp aku tetap aku...heze suze yg men bedal ajo idak suke bpura2 jd org len...sape yg da jumpa aku tauler pangai aku camno kekdahnye...wakaka
lokasi trus trjah Sunway Pyramid coz mmg ler ati aku da xleh tahan da tuk sambar 1bag yg mmg idaman aku (coz aku kan surirumah baruler skrg mampu boli...hehe) tak caya??? hrussss caya tau...itupun duit hasil aku kumpul ckit2 ...sbbnye aku kalo nak sesuatu brg itew aku akan berusaha keras tuk memilikinye....
akhirnye aku dan si dia pun sudah memilih bag yg menepati citarasa aku sndiri wlpon weols tlah trjah 2 butik Guess yg ado disano...alhamdulillah ati aku berasa puas sepuasnye....syukur dpt gak bag itew...thanks 2my luvly frenz RINA yg sudi bg pendapat kat aku kt mane trdapat bag2 guess yg byk & shantek2...thanks yea...
bag dah dpt...apalaie carik tmpat bermadu kasih ler....oppppsssss silap plak...tmpat nak makan coz lapo siut...trjah plak KRR...ermm kat sini ler bmula nya kmesraan weols dan smpat gak ler snap gmbo sedas dua tuk tatapan uolss....
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! ni la wajah si dia itew...
bloger Remy yg aku war2kan tadi...amacam encem tak???? thanks to remy coz sudi temankan akak gonjeng ang ni g shopping kekdahnye...akak suke sama kamu! kira si remy ni ratu gambo jgak ler...tp stil lam malu2 kucing laie...

gambo sedas dua yg smpat weols snap...tp aku suke gambo weols berdua...ehem2...shantek kan remy??? gambo tu weols yg amik tau...haaaa camno tu...nak tau tnya remy okey...dia ada magic...huhuhuhu

sebenonye tajuk siapakah seseorang itu?? aku ciplak lam blog remy jek...hehehe jgn mare ye remy...mule2 akak baca blog ang tu...cam suspen jek citernye...alih2 akak yg dimaksudkan...huhuhuhu suke3...

2b onest about remy ni...ermm agak malu2 lagik yelah..1st time jumpa kan tp encem kan uols??(wah mesti remy suke statement ni kan) ...bleh join geng of fius...tp kene upgrade ckit kpala otak ang tu remy kalo nak joint geng of fius ni...wakaka sbbnye bila aku ckp koner ckit or kire 18sx...dia dok trcengang2 jugakler...tp akhirnye dia paham apa yg aku maksudkan...hahahaha aku suh Qlah upgrade kan otak ang tu...wakaka

so ade lagik kesinambungan after weols terjah sunway pyramid tu....so tungguuuuuuuu okey..kang aku story pjg2 kang ada plak yg hentak lesung tanda malas nak baca...huuhuhu zassss layannnnn :D

p/s so sape laie yg nak jumpa aku...meh ler...jgn malu2...rugi tau kalo xkenal ngan aku...xcaya gi tanya Remy....

NaN aDo...

assalammualaikum wbt and morning uols!!! hope sumenya udah bfast....huhuhu ermm just nak inform that arini aku x smpat ler nak trjah or buat sarang kt blog uols coz arini nak g tgok anak aku wat psmbahan gimrama kt padang fustal jln meru, klang...huhuhuh
haaa kalo uols tau e2 tmpat ler meh le jenguk2 aku kt sana...(ade ke yg tau tmpat ni?????)...rasenye sume skolah2 TABIKA dun2 yg ado...so ok ler aku nak p bsiap ni...
opssss!!! lupa plak nntikan new n3 aku sal dok dating ngan 1of blger2 tegar kekdahnye smalam...nak tau aku date ngan sape????? tunggguuuuuuuuuuuuuuuuu....
k aku chow dulu no....zasssssssssssss....!!!! kalo ado yg mustahak sgt just sms or call hp aku no....(pade yg da ada contact no aku ler....hehehe)

Jumaat, April 24, 2009

iKLaN RoKoK LaGiK (kHaS tUk KaUM aDaM aJo)

okey now nak story ckit about iklan rokok (sory kak senduk...aku ciplak jap gambo kotak rokok ni dr blog mu itew...hehehe) sharing is caring kan...huhuhu...agree wit kak senduk dimana rokok skrg pun da ada gambo yg mengerikan (ngeri ke?)..akibat dri hisap rokok...ermm bg aku ler idak ler mgerikan...yeler coz tgok lam gambo kan...sumenye wat bodo jek kalo nampak pun...still laie gegeh gi beli rokok...ermmm...
cam kate kak senduk (wah nama ang byk dsebut lam n3 aku kali ni) mesti tsedak2 kan...wakakaka kire gambo kt kotak rokok tu idakler menggerunkan perokok2 di luar sana... rasenye beli lgi rokok adalah wlpon kalo xsilap aku erge rokok pun da naik 1hinggit coz letak gambo tu...huhuhuh
so apakata...aku ada pepatah ku sndiri iaitu kpd sume perokok2 sdunia ni "HISAP ROKOK AKAN MENYEBABKAN KEMALUAN ANDA TIDAK BERFUNGSI" atau dgn erti kata len 'MATI PUCUK' haaa amacam ok tak uols????
ataupun kalo idak berkesan lagik try ni pulak "MEROKOK LER SAMPAI MATI @ MAMPUS" haaa kejam tak ayat ku ni?? wakaka
opppssss!! so pd perokok di luar sana or sume blogger yg baca n3 ku ini bkknye niat dihati untuk menyindir uols...sebenonye nak mengingatkan pd uols betapa bahayanye gejala hisap rokok ni...(wlpon ada yg ckp alah..hisap rokok je bknnye hisap bende len)...tu ada yg ckp lam ati latuh...hehehe
smmgnye sah2 ler uols x sygkan diri sndiri kan...atau pun uols mmg x sygkan family or anak2 uols sndiri...sory kalo kata2 ku ini brbisa atau menanah telinga kalo dgr...(ade ke yg menanah???) ini ler kenyataan nye...
asap rokok itew ler yg lebih bahaya atau org yg kene hidu asap rokok lebih pendek umurnye dr perokok..haaa uols nak ke family or anak2 uols mampus cepat???? pikir2kan ler...kalo uols kata uols sayang family dan inginkan keluarga yg bahagia...BERHENTILAH or STOP SMOKING!
uols kata uols syg family tp still laei hisap rokok...pekejadahnye!!! uols mmg nye hipokrit tau...uols idop lam kepura2an tau... (wah da hangen da ni)... uols smmgnye x sygkan anak bini kt rmh tu yg dok ler setia mjaga uols...tp uols sikit pun tidak berubah still laie rokok...rokok...rokok..cam x hisap rokok xleh idop??? sape kate???
pastu plak bleh plak kate kalo isap rokok bleh relesekan tenstion ler...bohong sumenye tu...mmgler bila isap rokok (oppssss aku xisap rokok ek) just dri pndangan org masalah akan hilang...abis kalo da hisap smpai sekotak..masalah tu hilang ke???? lu pikir ler sndiri...
tup2 uols jgak yg dpt sakit...tp sape yg susah??? anak bini jgak yg susah bila uols da sakit...sape nak carik nafkah tuk anak bini???? anak bini plak yg tungkus lumus dok jaga bila uols da sakit...
so mmgler xbleh brenti camgitu jek....kene ler amik masa kan??? so pade sape2 yg ada niat nak berenti mrokok (tp hrussler melaksanakan jgn niat je okey) slow2 okey...kene amik masa jgak kan...try ler jmpa doc atau kaunselor bg menyelesaikan masalah ketagihan merokok uols itew...
pada ibu2, adik2, kakak, pakcik2 yg ada ahli kerluarganye hisap rokok...anda bgiler sokongan/nasihat pd mereka masing2 tntang keburukan merokok ini...kalo xjalan jgak haaa gunala ayat2 power rangers spt diatas...ermm kalo idak cptler kita ni kaum hawa jd janda atau ibu tunggal kalo suami still laei hisap rokok kekdahnye...huhuhu zassss layannnn :D
p/s n3 ini hanyalah luahan semata2...tidak ada kene mengena dgn sesapa tp kene mengena dgn org yg ketagihan hisap rokok....huhuhu

Khamis, April 23, 2009

AkU @ LaPPy NiE YaNG GoNJeNG

Allooooo!!! srangan hendap smbil skodeng bro corey tgh masak....huhuhuhu sedapnye...ok uols mayB pd sape2 yg da tau tntang n3 aku under construction aritu sebenonye melibatkan lappy aku ni haa...yg da kene srangan virus ape ntah...smpaikan blog sndiri pun xleh nak bukak...yg mherankan tu blog org len bleh plak aku bukak dan org len pun bleh plak bkak blog aku...aik!!!! nape dong??? sah2 ler da kene virus tahap incredible hurk ni....katenye...wakakaka
so after mdapat pndangan bloger2 spya di formatkan balik lappy aku ni...maka dgn itew udahla diformatkan & dibackupkan balik kekdahnye...bila lappy pun da OK apalaie zasssss trus je terjah coz tgn2 aku ni da gatei2 da bbrapa ari semnjak lappy ni blur gtew...hehehe
dan2 sign in yahoo nak check email kekdahnye...b4 this smmgnye aku ada 2account email iaitu hezesuze@yahoo.com dan hezesuzehasan@yahoo.com tp aku prefer gunakan yg 1st itew coz simple 2remember kan...dan YM id pun aku guna yg 1st jgakla...
tp bila lappy aku ni da kmbali brsinar (ada cahaya tau...cahaya nur gtew)wakakaka...aku install ler YM tu tuk contact uols ler...tup2 id yg 2nd tu plak yg kuar...aduyaiiiii mana plak id yg 1st tu??? bingung deh....da try byk kali da godek punya godek dok carik id yg lama itew...tp hampeh!!!! idak ler ku ketahuan nak wat camno laie...adakah aku yg gonjeng atau lappy ni je yg dok nak servey tahap kepandaian IQ aku???? wakakaka
so uols...aku pun dah malas da nak godek benda alah ni...so tuk pengetahuan uols now & 4ever...insyaallah ler kalo umur pjg...email & new YM id aku adalah spt berikut:-
YM ID : hezesuzehasan
minta jasa baik uols jgak la kan...plez ler update or add YM id aku yg baru ni...atau bleh ler uols send YM id uols thru email aku tu ek(kalo malas nak add ler)...plez3.....okey...cayang uols!
ermm ada gak 1of my prenz tnya napa byk no YM id aku ni??? entahler...nak jawab pun malas apalaie nak citer kan (bkn ape da penat mlayan karenah si lappy ku ini...bleh)....so uols layannnn je ler pangai aku yg gonjeng ini...wakakak zasssss layannnnn :D
p/s jgn lupa add tau...harussssss!!!

Selasa, April 21, 2009

Ermmmm...tGh DoK PiKiR PLaN

yuhuuuuuuu!!!! wah sejak blog aku bwajah baru eni (thanks again to NUAR & POJIE) tetiba plak kpala hotak aku ni cam blurrrrr je kekdahnye...xtau nak msukan new n3....wakakaka keji kan!! tp 1jek kpala hotak ni dok bjalan dgn pantasnye brpikir?????
pe laie dok pikir 1st mei ni (hari buruh) nak kemana ler kekdahnye kaki ku ini...(muke aku pun da cam gambo kt atas tu + kaki yg tgh dok goyang inul ni)..wakaka ermmm...dssbkan arituh hubby aku da awal2 plan ngan pakcik aku tuk g mancing kt laut yg brgelora itew (sengal kan...da wat plan baru nak kasi tau sama aku...huh!majuk xnak bgi kang baru tau ek babah)....tuk carik rezeki ler katenye....hehehe sebenonya itew ler hobi hubby aku...ermmm :D
mana bleh duk rmh jek...time gini ler (time laki xde...huhuhuh) ade je plan2 ntah ape2 ntah kan...so uolss ada cadaangan tak????? kot2 sape2 yg xde plan lgik tu bleh ler habaq kt aku ni tuk kite enjoy gether2....(wah enjoy katenye)...huhuhuhu
uik! info yg aku dpt (ada spy tau..) si rhuddy akan g holiday kt cherating katenye....(oooooo kate xmandi pantai....huh!) motippp???? g cherating??? dan tdi tjah blog rizz...katenye nak plan g melaka bdr bersejarah ngan dak Qlah (dam lama gak x g sana coz rasenye time skolah rendah dulu ler g lawatan smbil blajo katenye)...uik lama giler beb....
ermmm..si ms sengal (ciklola) plak katenye ikut dept rhuddy g holiday kt PD...aik!! woi rhuddy ang nye family day ni yg mana satu ler??? ke ang sibuk je follow dept len g cherating ni...ishhh sengal la ang ni....(dpt info from ciklola)..huhuhuh
till now kpala hotak ni still laei plan nak kemana kekdahnye kan...ermm ada gak rase nak gi shopping sakan...nak sambar beg GUESS satu + karaoke + jenjalan sakan...haaaaa ada sape2 nak temankan aku sila angkat dagu....wkakakakka zassss layannnnn
p/s ppppssstttttt.....!!! sape yg lom jumpa aku...meh ler jumpa...xkan nak kenal lam blog ajo...harussss ler jumpa baruler meriah...bak kata kak senduk meriahuoll...huhuhuhu

hepi hepi hepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

allooooooooooo!!! wah rindu sama kalian sume....rindu kt aku tak???? 1stly...i want 2 say thank u very3 much to Rhudy, Pojie, Qlah, Rizz & Suziey especially tu NUAR (sory kot2 ada nama yg ttlinggal...amppponnn) krana sudi melayan karenah sis yg da hampir nak putus fius keseluruhannya....mane taknya tetiba plak aku xleh nak bukak blog sndiri...hampeh tul!
nak nangis dibuatnye...yg pelik tu blog org len bleh plak bukak & and then aku sms ler kt bloger2 suh depa bukak blog aku bleh ke idak....haaaaa the answer is boleh la...haaaa pekejadah nye plak aku xleh bkak blog sndiri....pe kes???? (pinjam sat ek Qlah)...wakaka ermm bak kata si rhudy da kene badi tu coz sape suh amik si karamjit tgh dok kencing...haaaa padan muka katanye....(padan muke aku kan...xpasal2 da kene virus kkdahnye)...
so apalaei xputus2 ler aku contact sape2 yg tau about virus ni kan...si pojie & rizz siap ajar restart balik ler...clearkan history ler kt internet options tu....tp sumenya idak mbawa hasil yg lumayan...hehe so ikut kata pojie...suh htr g backup & format lik lappy aku ni....
tnpa mlengah2kan masa...(kan ke masa itu emas) so bawakler lappy ni kt kedai srvis area shah alam...(itupun tnya sepupu mana kedai yg ergenye murah...hehehe) alhamdulillah lappy pun da ok dan dkenakan bayaran RM60 aje...haaaaa lega...takut mahal uolss....
dgn hati gumbira....(smbil nyanyi tu...lagu apa yg penting...kejesama..)wakaka...so bkobar2 nak bkak blog ni....aduyaiiiiiii!!! tup2 idak bleh bkak jgak blog aku ni....eeeeeeeeeee nape nih???? mlm tdi jgak online ngn pojie tnya sume da btindak mengikut arahan (aku ler tuh....) tp blog stil xleh nak bukak....uwaaaaaaaaaaaaaaa!!! bloger tegar le kekdahnye kan.....
tetiba plak dpt sms from Qlah katenye dia bleh aje bkak blog aku...aku trus je call dia...(kira nak ngadu ler...) xleh bkak lagik...uik!!!tetiba plak sore Qlah jd sore jantan...hellloooo kak!!! tkezut den..ghupe2nye si rizz dok mkn ngan Qlah...smpat gak dia kata ada gak bloger@kwn2 dia yg da kene virus cam aku ni...ermmmm entahlah...(aku da mcm putus asa da....kire cam da xnak jdi bloger lagik ...hik3)... :(
ujung2 tu rizz kate suh aku call bloger NUAR tp mintak no kt pojie...zasssssssssss trus je call pojie minta contact no NUAR...so trus je call NUAR tnpa tuggu sesaat pun....hehehe so aku pun gi tau ler nuar kes yg aku hadapi itew....pastu smpat gak weols men2 sms (opppsss!!!biarlah rahsia) pa sms tuh!!! wakakaka....
so dgn brat ati arini nak ON lappy (takut masalah yg same je)...skali tup2 taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...wah new layout gtew...eh2 mcm tau2 je aku suke kaler pink ...ahhh gumbiranya ati ku dn yg pentng aku da bleh bkak & baca blog aku sndiri....syukur alhamdulillahhhh..... :D
dgn rasa syukur (dah tlonjak2 suke smbil menadah tangan..hehehe) d sini aku nak ucapkan JUTAAN TRIMA KSIH aku pd bloger NUAR yg sudi mmbantu sis ni myelesaikan masalah blogku ini dgn new layout lagik (jgn ada yg jeles yeh)...sis suke3....cayang same kamu!!! muahhhhh! (wah dan2 cayang kt ang kan...motipp!!!) sis ikhlas ni....ikhlas tp jauh (yeler sis kt klang ang ktner????) hehehe
rase da cam xsabo nak jumpa sama kamu NUAR (harussss kene jumpa gak ni)...ermmm tanda trima kasih sis pd kamu....sis nak banje mkn...huhuhuhu ...nnti kasi tau sama sis ek...zassss layannnnn :D
p/s so apa pndangan korang tntang new layout aku ni...shantek tak????? wah lepas ni mest ramai yg dok cari ang NUAR....wakakakaka
p/s1 thanks pojie coz buat n3 UNDER CONSTRUCTION tuk sis ang ni...lap uuuu!!!

Isnin, April 20, 2009

Under Construction

Dear friends and readers,

Please be inform that hezesuze.blogspot.com is currently under construction until further notice. Anything you can directly contact her thru her mobile phone. Wish her all the best and be back soon!

Regards,
PP (^_^)

Jumaat, April 17, 2009

LaNtaK LeR UcU WOii...aNG jE YaNG BeToL

hellloooo!!! wah arini panas trik uols...luar dalam brpeluh (?????)hehehe...arini aku nak share citer ngan uols about kjadian smalam ler...about my makcik (aku panggil ucu ler kekdahnye)...
ermm citernye camgini...ptg smlam about kul 6.30ptg sdg aku gegeh mnterjah blog kedengaran sore teriak2 tpekik2 panggil nama aku...heze..heze...ooooo heze....laaa nape plak la ucu aku ni...tpaksa lah aku stop jap ler tjah blog2 uols...huh! nape plak ni???
so eni adalah antara dialog ngan ucu aku ler....
aku : haaa...nape cu??? (smbil wat muke bodo je lan kan..padehal bengang siut) wakaka
ucu : anak kamal yg keje goodyear ye tu sape name??? anak dia yg sulong tu..
aku : oh kwn org tu name dia asz...nape cu??
ucu : dia keje kt PKNS shah alam kan...
aku : (dgn dahi berkerut)...ishh xde la..dia keje kt KL...nape?
ucu : ishh xarr dia keje kt PKNS...slalu ucu btembung ngan dia...(muke seyes uolss)
aku : eh xarr...ucu silap org kot...dia dah lama tinggal & keje kt KL..
ucu : bkn...dia keje kt PKNS...ucu kenal dia...slalu gak dia tegur ucu..(sungguh2 mengiyakan kenyataan)
aku : ??????? diam & terus dgr citer ucu aku ni
ucu : tadi dia gaduh ngan laki dia dpn orang ramai plak tu...sambil tarik2 rambut...
aku : dgr dgn tekun laie...(sah2 aku da tau salah org punya coz aku mmg keep it touch ngan ASZ ni till now...aku kwn ngan asz da lama siut..still calling2 laie kekdahnye)
aku : dia pakai kete ape??? (saje je buat2 soklan nak layan ucu aku kan)
ucu : dia kai kete satria...kdg2 ucu nampak kai kete waja kaler itam (hahahah mmg SAH ler ucu aku ni salah org...di asz ni kai kete CITRA uolss)..aku layan lagik..kang x layan bengang plak kan...huhuhuh
aku : laki dia camne rupanya??
ucu : anak si kamal ni dulu rambut nye krinting skrg da lurus...laki dia kulit hitam manis..
aku : hahahaha stahu aku si asz ni rambutnye lurus dan lakinye plak putih uolss (ni aku habaq lam ati ler...)mmg sah salah org...
aku : ermm ucu salah org tu...(smbil mkn cekodok...kikiki)
ucu : isshhh tak arrr...ucu kenal dia anak kamal yg sulong...mmg dia anak kamal..
ucu : tu arr nak gadoh pun jgn ler dpn org ramai...wat malu jek...mule2 tu teriak2 camtuh je alih2 laki dia tarik rambut dia terus masuk lam kete...
aku : OOOOOO (smbil angguk kpala...sebenonye da malas da nak layan kompem bkn kwn aku si asz ni) lantak ucu ler...
ermm lepas aku dgr story mory tu aku terus je blah masuk smbung terjah blog uols...malas nak layan...ekceli pangai ucu aku ni kdg2 buat aku naik hangen je...bleh dikatakan sume citer dia je yg tau dan dia je yg btol...kalo uols layan citer dia alamat smpai esok ler xhabis coz btikam lidah gamaknye dia je yg btol.... (sowey ek ucu...amponnnn) mmg itew ler pangai dia dari dulu till now and 4ever kot...wakakakaka
ok uolss..ni la dia kwn aku tu ASZ yg briya2 ucu aku dok citer sal anak kamal tuh...cam dia yg kenal sgt ngan ko asz...lawak tol la ucu aku ni...sowey asz...smggnye bkn ang kan yg gaduh tu...kompem salah org...tetiba plak statement ucu aku anak kamal yg sulong....ntah2 dia pun xtau ko ler anak kamal yg sulong dan mama vogue gtew....yg da lama keje kt KL kan...
tup2 plak ko da tukar keje kt PKNS kan asz????? pastu plak gadoh ngan laki ko dpn org ramai....hahahaha gelak guling2 gak ler aku dgr story ucu aku tu....kononnye dia ler yg kenal bangat ngan ko asz....siap bg tau laie anak kamal...tu yg aku xleh tahan tu...hahahaha
uols nak tau...pg td smpat gak ler aku story ngan ibunda aku sal ucu aku ni...bleh plak ibunda aku bg idea (bernas gak idea ibunda aku ni)...alah ckp je akak da call anak kamal tu...skrg dia kt obersi la ucu (dan2 ko da keje kt sana asz)...(haaa amacam...bgus gak otak ibunda aku ni kan)...opppssss tp aku lom bgtau laie coz ucu aku balik keje jam 6.30 br ada kt rmh...huhuhuh
ermm akan aku gunakan idea itew wahai ibunda ku yg tsayang...nak gak tgok reaksi muke ucu aku bile dpt tau dia salah org...wakakakakaka ntah anak sape la yg gadoh tu kan...kikiki zassss layannnnn :D

p/s sory again pd ko asz...tetiba plak nama ko naik smalam...huhuhuh amponnnnnzzz (smlm tentu ko tsedak2 kan coz weolss asyik je pgil nama ang..)

Rabu, April 15, 2009

DaTiNG NgaN BLoGGeR CiKLoLa@YaYa

Yuhuuuuuu!!!! ketemu lagik...ingat tak uols yg aku kate dah jnji ngan anak2 aku nak bawak g zoo negara (nak buat lawatan pd spesis2 rhudy...wkakakaka)..ermm..ekceli weols da planing nak jumpe CIKLOLA@YAYA ni kt zoo...(mak aiiii xde tmpat len ke nak ketemu dong)...uik! bkn ape smmgnye si CIKLOLA ni duk keramat kekdahnye...kire dekat ler ngan zoo tu...so alang2 aku da terjah zoo tu meh ler jumpa aku skali...ni dok asyik YM je pekejadah kan..kalo x jmpa x cinta org kate....hehehe
so pgi2 lg aku da dok merempit vrommmm2 menuju ke destinasi yeh yeh...alhamdulillah akhirnye sampai gak aku kt zoo tu (aku g ngan anak2 aku wit bibik ajo)...coz babah nye dok mrempit rally kt cyberjaya...ermm aku taget pejalanan lam 1jam ler..tup2 awal 1/2jam ler plak sampai...(wah betapa laju nye aku merempit...waakaka)
lam kul 11.30pg weols pun ketemu each other...bersalam2an dan brlaga pp uolss...opppsss!! hari tu ciklola ni bw mr sengal dia...(nama timangan tuk bf dia...dia yg gelarkan ek bkn aku..) xkesah ler ang nak bawak sape janji sis tau ciklola ni camno orgnye...huhuhuh...
okey uolss...yg berdiri tgap & gagah itew ler CIKLOLA@YAYA...wah betapa kociknye aku time tuh...huhuhuh...kalo ang nak tau ciklola oiiii....muke ang ni sejibik cam accountant tmpt keje lama sis ler...sejibik uolsss....tahap ketinggian dan keperkasaan tu mmg same je...sdikit picca yg smpat aku amik time d zoo itew...harussss camera sntiasa dibawa okey... :D

huhuhuh!!! itew ler dia MR & MRS SENGAL...kekdahnye...ermm muka cam adik beradik kan...sepesen jek....mmg sporting habis...camane aku jmpa geng of fius tmpoh ari...sameler gak ngan dak lola ni...cam da lame kenal jek....sis suke3....i like uuuuu!!


gambo khas tuk ang RHUDDY ....layannnnn


uik! ada plak gambo mntang ni...ermmm sebenonye pic ni wajib aku amik coz nak ler citer kt uolss (gambo ni khas sis tujukan pada BLOGGER RHUDDY)...gambo kiri atas tu...mmber tgh dok stress kekdahnye...time sis kt zoo ni si rhuddy da mmbawa diri ke cameron highlands katenye tuk ilangkan stress.. (gampang ang..pegi sonyap2 je..tau2 da smpai sane ek)...

sume gambaran diatas adalah menunjukkan betapa stresss nye si rhudy itew...wkaakakaka...

org utan 1 - ishhh!! camno ler aku nak setelkan prob aku ni...maunye aku bunuh diri gamaknye ni...dah ler tuan g cameron highlands x ajak aku...cis!!!! snggup ang tinggal kan aku ek...

org utan 2 - aku tau ler ko nak enjoy or tenangkan pikiran kekdahnye kt cameron tu...tp jgn ler smpai ang dok kurung aku ni woiiiii....hik3....


org utan 3 - oooo ang gi cameron ek...pegila...aku kt sini enjoy men gayut2 kekdahnye...huhuhuh


lembu jantan - bedebah ang! nak pegi tu tinggal2kan lah mkanan ke rumput ckit kat aku ni...ni aku tgh dok geram kt ang ni....nak pegi pun bgilah tau...ini men ilangkan diri jek...kang btul2 ang ilang kt cameron tu sape yg susah...aku gak...huh!


pppsssssttt!!!sebenonya kelebihan aku bleh berinteraksi ngan binatang2 kt zoo ni...tu yg tau ape yg dok pikir kt kpala otak menatang tu...huhuhuh


so pepun...thanks to mr & mrs sengal coz tetap gegeh dtg kt zoo smata2 nak jumpa sis okey....akhirnye dpt gak kite jumpa kan wlpon di zoo...huhuhuh so keep it touch ek....

p/s pada blogger yg nak jumpa ngan aku...blehleh YM aku or email aku hezesuze@yahoo.com

PeLaNCaRaN RaSMi PRoToN EXERO

Email yg aku trima from kak fiza...ermmm pe kabo agaknye dia ek...windu ler sama akak...hehehehe...thanks 4 the info...
PERLANCARAN RASMI PROTON EXORA

Sukacita dimaklumkan bahawa Proton EXORA, kenderaan pelbagai guna (MPV) yang pertama bagi PROTON dan Malaysia akan dilancarkan dengan rasminya hari ini, Rabu 15 April 2009 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur pada 8.30 malam.

Majlis pelancaran tersebut akan disempurnakan oleh Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd. Najib bin Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia .

Saksikan majlis tersebut secara langsung dikaca TV anda di saluran TV1 pada pukul 9.15 malam.

Nafiza Nan
Programme Management Office
PROTON Holdings Berhad
Tel : 603 - 8026 9999 Ext 9331
Fax : 603 - 8026 9344
Email : nafizan@proton.com
p/s jom kite saksikan kt TV uols...camne kah bentuk bdn kete MPV ni....zasss layannnn

Selasa, April 14, 2009

MRC MaLaYsiAN RaLLy ChaMPioNsHiP (AkHiR)

akhirnye...sampai gak part akhir n3 rally ni kan...aduyaiiiiii...sebeno2nye pic byk laei tp all the pic harusss ler di tapis & pilih dulu...hehehe...
pssssssstttttttt!!! uols nak tau tak....kalo aku g tau ni harusss le ada yg dok kate penat je baca blog aku ni kan...relax2....trik nafas...lepaskan...fuhhhh lega tak??? xlega wat laie smpai korang mampus...wakakaka gurau jek ek...
jeng3...sebenonya event rally ni udahler blgsung dgn jayanye le...dgn cuaca yg panas terik dan tetiba plak ujan lebat kekdahnye...skali bile kene tang rally kt SS3 (tmpt rally ler) kalo x silap aku...tup2 event organizer kate race aritu is CANCEL.... haaa cancel??? xkan cam kimak kan...caker tul...kalo tau nak cancel...g ler tau awal ckit...ni dah bbrapa round da rally bjalan...alih2 ko kata cancel...ermmmmmm...x pasal2 sume team naik hantu kekdahnye...huhuu
opppppsssss bkn cancel saje2 ajo...ada alasan kukuh uols...masa nak rally kt SS3 tu..kire kawasan ni ada tasik kecik ler...5 buah kete da lepas da (harusss kete comot dek becak..da x cam kete gamaknye)...ermm time ni plak aku ada d tmpat kjadian ikut si ramona ni...tu yg dpt news rally di cancelkan...coz keadaan tanah yg amatler lembik2 cam agar2 uols...mase ni langit da golap da...tgu ujan turun jek... so slah satu kete rally udah sangkut ler kekdahnye xleh nak gerak coz tggelam yg amat dalam...ghupe2nya bila disiasat mmg sah ler...SS3 tu idak ler bleh buat rally kat situ...huhuhuh sape ler event organizer ni kan....
bile je d gitau cancel...aku pon roger2 ngan hubby aku (all crew kt tapak lapang ler...xde chance langsung nak tgok coz tmpat rally kt tmpt park jauh siut).....yg rally is cancel...ermm nak wat camno...lgpun bila da tau cancel tup2 plak ujan turun dgn selebat2nye ...cam caker je...xpasal2 aku basah uols...tp idak ler lencun...just sipi2 je gtew..wakakakaka
ermm bila da tau rally is cancel (ari sabtu jek...ari ahad punya rally still ON)..apa laie sume packing brg2 ler nak balik...hehehe tp tgu ujan rede dulu ler baruler pack2 brg...sojuk siut ditiup angin2 sepoi kekdahny....


time ujan da bhenti...all the crew bkejesama pack brg2...horayyyyy!!! bleh le kite balik...huhuhuhuh..wlpon sentap ler jgak rally dibatalkan saat2 akhir...huh! xpe esok ada laie katenye...


dan...sambil aku dok tunggu hubby & all the crew packing brg...sompat gak ler lensa nakal aku ni shoot 1 pic nun jauh disana...no no no..bkn abg yg baju biru kt kete wira itew yg nak aku habaqkan...uols phatikan yg bbju kaler merah nun disana itew....hahaha tahukah anda sapekah gerangan jantan kertu itew??? wah jantan katenye...
shhhhyyyyyyyy!!!! (rahsia tau...)itewler dia KARAMJIT yg tgh dok kencing kekdahnye...mane taknye...1 mangkuk tandas pun xdsediakan oleh event organizer uolss...harusss ler mata aku ni byk kali nampak mat2 kertu yg kencing mrata2 tmpat uolss...wakakakaka...hajarnye....
so about kul 6ptg sume crew tmasuk ler aku brangkat pulang ke rmh masing2....dlm pjalanan smpat gak aku rempit ngan hubby aku...huhuhuhu
itew je ler story about rally yg smpat aku citer kt uols...ekceli rally tu 2hari (sabtu n ahad)...tp mmandangkan aku da bjanji ngan anak2 tomei aku nak bwak diorg jenjalan g zoo ari ahad...so maaf byk2 pic tuk rally ari ahad idak ler aku amik...huuhhuhuhu
pepun uols bleh ler layari www.malaysianrally.com tuk tgok lebih lanjut tntang kejuaraan rally itew...kt c2 sumenye details okey...oppppssss lupe g tau...rally ari ahad tu team hubby aku kalah uols...hubby aku kata kete sgkut pastu totruck lambat smpai ler plak tuk trik kete kuar...hajarnye...mase pun da tamat tuk diorg abiskan rally tu...huh! dugaan tol kan...trima je ler......so cekidot...next rally kt perlis bln mei ni nanT...huhuhuhu zassssssss layannnnnn :D

MRC MaLaYsIaN RaLLy ChaMPioNsHiP (PaRt 4 - EdIsi ZeRo 2 ZeRo)

wokey sume..tis time n3 edisi ZERO TO ZERO...ler kekdahnye...haaa uols dah trjah da astro ria about cabaran yg diorg lalui lam citer tuh...ermm xtau ler kalo ada siaran ulangan coz da ade juara so citer nye da abis ler...wakakakakaka...tp da dnamakan astro kan...pasti ada siaran ulangan punya....meh aku kenalkan kt korang si JUARA inie....huhuhu layannnn :D
wah ini ler kete sponsor yg diorg dpt tuk rally aritu...kaler kuning myerla uolss...nampak x sticker tu...5 4 3 2 1 CABARAN DUNIA RALI ZERO 2 ZERO SIAPAKAH BAKAL MENJADI JUARA...huhuhu itew ler tajuk citernye lam chanel astro tuh...kikikiki

ermm..gambo atas blah kiri tu si driver kete kuning ni ler FAIZAL..psssttttttt!!! tu dia tgh dok diskas ngan bro dia ler...itew ler hubby new frenz aku si ramona tu...fuh!!! encem gak orgnye...hehehe (gatei sat....amponnnn babah)...mnurut kate hubby aku...bro faizal ni dulunye partner ngan Alex Chong kire men track ler...tp dsbbkan tetiba plak si alex ni tuduh si fadil ni (name dia...tlupa plak nak g tau)...yg buat taek @ kalah lam plumbaan kekdahnye...so si fadil ni mana bleh trima...bkn salah dia...sbb tu dia kire tarik diri lebih afdal lagik blah jek le...dari team alex chong....ermmmm gitew story nye ler.... so now dia manage adik dia plak....gud bro! truskan ler pjuangan mu itew...

haii si sutan ni (yg dok garu kpala tuh)...hangen tgh naik tu...ntah ape ntah yg xkene lagik ngan kete rally dia tuh...ade je yg xkene....padahal sume crew mgikut arahan kekdahnye...ermmm lantak la ko bro...



uik! nak jugak inteprem ngan artis baru gtew...hehehe smpat gak aku lawak ngan si faizal ni....skrg kene ramah2 coz dah jd glamour & juara gtew...tu yg dia sengeh smpai telinger tu...wakakakaka...lawak ler akk ni...hehehe katenye...btui ape..kalo da muke tu slalu no intprem kt tv...haaa xgiler glamour tuh...opppppsss!!!



ni la dia partner si faizal tu...kire ok wat baru 1st time msuk rally dah menang tmpat ke 4 keseluruhan....oiiii mesT bangga mak bapak dia kan....congrat faizal & hazwan...keep on moving...vrooommmmmm2....
p/s tp idakler aku ketahuan yg depa brdua tu da kawen ke...solo lagik ke...coz xsmpat nak tnya...huhuhuhuhu

TeNGkIU Sooooo MuCH

1stly aku nak ucapkan tengkiu2 sooooo much ler pd 1of my blogger frenz iaitu WATI@MUMMYAEESH...coz dpt gift from her yesterday....ermmm padanler member beriya2 kate kt blog suh tinggalkan nama, alamat, tarikh lahir kt email dia...ingatkan dia nak terjah ke gamaknye...tup2 nak bagi gift kekdahnye....
uols nampak tak kai pos laju lagik...dijamin sampai esok....huhuhuhu ermm b4 this idakler aku minat sgt nak tepek magnet2 ni kat fridge kekdahnye...tp dsbbkan pemberian ikhlas from mummyaessh ni...harusss ler ku jdkan sbagai koleksi kot....ermmm...kire dah tbuka la ati aku ni tuk buat koleksi tepek mgnet ni...
aduyaiiii....kene selongkar balik laci2 kt rmh...mmg ler aku dpt koleksi magnet ni camgini tp sumenye aku lontarkan ke dlm laci.. (ooopssss sory ye...itew dulu...now akk da nak wat koleksi kekdahnye..)..bkn ape mule2 tu tgok cam srabut jek kalo tepek2 kan magnet tu kt fridge...tp laam kelamaan aku ngok shantek ler pulak....(dan2 dah tukar kan...wakakaka)
bty...time aceh byk2 ye mummyaessh...wlpon kite lom jumpa tp ang ttp gak nak htr gift tu pada aku...aku amat mhargai psahabatan ini (wlpon lam blog kkdahnye)...ermmm bile lah kite bleh kuar @ jumpa 2gether2 ek????? tharu gak dgn kad ucapan kocik tu....hik3 zasssss laynnnnnnn :D
p/s haaa ni mesT dok ramai bloger terjah blog ang mummy...coz nak dptkan free gift tu...wakakaka larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

Isnin, April 13, 2009

MRC MaLaYsIaN RaLLy CHaMpIoNsHiP (PaRt 3 - EdIsI kHaS)

hahaha...edisi khas kekdahnye...huhuhuhu...bkn pe..n3 kali ni pnuh ngan aksi2 manje gitew dri aku & all the crew...pheeeewitttttt!!!! layannnnn okey...
peace...pd sape plak aku peace tuh???? time ni si sutan dok ler rally...yg crew2 plak mase tuk isis perut kekdahnye...lapo tuh...tp sib baik ade somebody supply air & makanan kire sarapan pagi ler....kalo idak lapo tahap kingkong ler all the crew..wakakakaka... uik!!! Qlah! ang prasan tak mamat yg dok inteprem sikit jek tuh (sblah sis tu..) haaa..e2 ler mamat kendu yg sis ckp kan...huhuhuh namenye...ZALI...ok wat dak nye...sis suke.... peramah & kelako...

wah nak gak intprem ngan crew2 ni..harusssss!!!mcm2 gaye ada kan....ermm all the crew ni masing2 ada own whop le kekdahnye...yg smpat aku trjah & tau name diorg MAN R3 (dok kt van tuh), NIK (kai sluar pendek), ZALI (dok pgang botol air tuh)...yg nampak kaki je ni...adik haku...huhuhuh namenye SAZELY tp dorang panggil dgn name KECIK...sbb pe?? sbb dia mmg kecik & tahap kependekan nye brbeza bbnding dorang yg tinggi lampi...hehehehe amponnnnn!!


harusss nak inteprem ngan co driver ni (korang tau tak co driver ni ape ke manatangnye..huhuhu) co driver tu adelah pemandu arah (yg dok sblah driver ler)...kang xde co driver ni maunye kete masuk gaung kekdahnye...huhuhuhu...meh aku pkenalkn kt korang sume...yg dah kenal...buat2 ler xkenal okey...hahaha namanye WAN NOOR HAFIDZY@FIZZY@MADU....madu???? ye btul...sume panggil dia ngan name tuh...aku pun xtau sbb ape...ekceli aku da lama da kenal ngan si madu ni...xsgka plak jd co driver si sutan kekdahnye...coz ni 1st time dia dok co driver sutan lam rally ni...b4 this stahu aku dia ngan team len...tp men track je kekdhnye....ermm kat sini baru jumpa mamat madu ni...pepun hepi ler kan...dulu kenal time solo lagik...now sumenye da kawen & branak pinak...keep it touch okey...(emmm pd kwn aku RINA...ang tatap ler gambo ni puas2 okey)...motip!!!! hanya dia je yg tau...huhuhuhu


uik! gambo haku laei...kan ke edisi khas kekdahnye....haruss ler uols layan okey...hehehe ni my new frenz RAMONA RASHID from 5RJ Events Sdn Bhd...haruss ler jd peramah kan kalo nak kwn ramai...opppppsssss!!! da married okey....tp shantek kan...
ermm kalo korang prasan kt ASTRO RIA (chanel 104) every tuesday...) ada story about rally ni...iaitu ZERO TO ZERO...dmana yg bjaya lam cabaran itew adalah adik ipar si ramona ni...FAIZAL@BOY..yg mdpat tmpt ptama and then telah disponsor sebijik kete tuk rally that day...satria kaler kuning tu ler kete sponsor...eeeee bestnye dpt kete sponsor kan...
ermmm ada sape2 tak yg bmurah ati nak sponsor kete rally kt team hubby aku ni...cepatin...coz kete satria yg ade tu da keuzuran ler kekdahnye....harusss dtukar...kalo idak brek pakai kaki ler...wakakakkakakaka....zasss layannn :D
pssttttttttt!!! adik si ramona ni lagi encem tau...nnt aku intprem ek...(harussss Qlah tpikat...)

MRC MaLaYsIaN RaLLy ChaMpiONsHiP (PaRt 2)

11/4/09 (1st round)
aduyaiiiii!!! 1st2 round lgik da mcm2 hal plak yg jd...itew ler dugaan yg perlu ditanggung oleh team rally hubby aku...huhuhuhu...yelah kite kan xleh jangka ape yg akan blaku lam rally ni...so ndak xnak redha je ler...ermmm layannnn gambo dulu ek... :D
mak aiiii!! uols nengok ler...btapa shantek nye kete rally si sutan ni....mane taknye...rally kt tanah merah uolss...haaa amik ko! comot sokmo....ermm ini baruler dinamakan rally uolss!!! aku suke3....cabaran katenye...time ni 1st round tu da abis...uols nak tau pe yg jd kt kete ni...

ghupe2nye...brek xmkn la uolss...bak kate si driver...tang slekoh dan2 plak brek xmkn...(tu arr cian kt brek kan..lapo kekdahnye...huhuhuhhu) so all the crew...meh ler jlnkan tugas ang masing2 okey...wah bgitu gegeh cik abg sorang nie ek....sape tuuuuuu?????


skali bamper blakang trkopak ler plak...ishhh kalo kete korang la eksiden cam ginih...maunye nangis kan...tp all the crew tau pe yg nak dibuat...haaa...tu adik aku okey yg dok pgang bumper tuh....huhuuhu...


oppssss!!! adik aku inteprem lagik....haa aku idak ler ketahuan diorg gune apa tuk the bumper kelihatan cam normal back...sumenye btungkus lumus siapkan or tukarkan ape2 yg patut coz peruntukan mase amatlah ciput...kalo lambat kene penalty...ape??? ingat men bola jek ada penalty...rally pun ada tau...




uik! sape punya laki ni inteprem memangjang jek....huhuhuh amponnnzzz babah....ermm mmg kebizian mlande hubby aku ni...gegeh & begitu tekun skali...ye ler..time kete tu dok rally...sumenye lepak brgosip2 an...haa bile kete dah balik from rally...xde can ler nak ngelat okey...
ape yg penting???? (aku tanya time tuh)...hahahaaha skali diorg jawab laaa ..kejesama...eeee best siut..happening jek time tuh...rasenye nak itot je hubby aku g the next rally bln Jun kot kalo x silap...tp hampeh!! nun jauh siot..kan perlis tuh...hutan belantara uols....ermmm...zasss layannn :D

MRC MaLaYsIaN RaLLy CHaMpIoNsHIP @ CyBeRJaYa (PaRt 1)

Yuhuuuuuu!!! morning sume...akhirnye tuk the 1st time ler pd ari sabtu aku dpt ler follow hubby aku join nengok rally kekdahnye...alahhh e2 pun coz diadakan kat Cyberjaya...dkat ler nak terjah...jgn mare aku gi sorang2 je...huhuhuhu (motip!!! nak scan mat2 kendu...wakakakaka) hajarnye kan...(nak jadi ejen carik jodoh tuk si RATU putus fius)....hehehe :D
bleh dikatakan setiap tiang lampu yg ada kt cyberjaya tu di tapek ngan bunting2 ni...ye ler sape2 yg xpenah terjah cyberjaya ni maunye sesat uolss.....sbgai tunjuk arah pun ye jugak...hehehe

uik! mamat hencem mana plak tu (yg pakai glurve tu)..huhuhuhu..time ni race lom start laie...tgh godek2 tgok apa2 yg perlu ditukar dan di srvice kekdahnye...race start lam kul 12pm...mak aiii time tu panas terik uolssss......sah2 ler kulit aku ni itam...hampeh tol!


so all the crew sibuk ngan keje masing2....xyah nak gi tau wat pe...smpai je kete rally....zasssss trus trjah mana yg patut....apa yg penting???? kejesama...


begitu gegeh ek mamat 2org ni...yg sorang namanye NIK & lagi satu tu sape ek??? ku keterlupaan daaaa...wakakakaka...ermm kene tukar tayar dry kekdahnye coz menurut mklumat yg aku perolehi...laluan rally agak ler lecak okey....wlpon 1st day panas terik tp 1day b4 diorg da riki2 tmpat rally haaaa...ujan lbat la plak...tu yg tanah still lam keadaan lembab2 gitew...

yuhuuuu...pdg ler camera ni bro....haaa ni la dia weols (wahhh weols la plak) punya driver iaitu SUTAN MUSTAPA SALIHIN...mak aiii skali pdg aku tgok da sejibik cam X boss aku iaitu Khairani Apandi...huhuhuh mmg sejibik la bro...adik beradik len mak len bapak kan kekdahnye... :D

okey pd2 mat2 rally....sila beratur....hahaha time ni sumenya kene stand by tok dbuat spotcheck ler kekdahnye...oiiiiii uols ingat bleh masuk rally cam gitu jek...kene check 1by1...ada spesifikasi nye tau...ingat bleh men pakai tayar ape2 jek...huh! sumenye ada rules...kalo xnak kene penalty...haaa tpakse rela la change pe yg ptut...
pppssstttt!!!! tp kan (smbil toleh kiri kanan) sebenonyakan ler...kbykan team2 rally ni xsuke pd KARAMJIT tuh...nape???? coz katenye byk cekadak...tauler dia dah byk kali champion...lom start laie da suh CANCEL kan acara rally uollsss...jln teruk & xsesuai tuk buat race katenye....pe kejadahnye nak cancel okey...
WEi!!!! kalo xnak kete tu kotor & rosak xyah la ko tu masuk rally kan kekdahnye....huhuhuhu...dia ingat dia tu sape huh! sib baek ler si event organizer x ikut ckap dia...kalo idak maunye ada yg pecah cermin kete ni uolss...
ermm...pppssssttttt!!! sbenonya...ini menurut driver weolss ler (si SUTAN) wahh!! bile plak la ko jd team aku ni or hubby aku yg jd team ang?? ...wakaakaka time all driver kumpul (organizer panggil ler kekdahnye)...diorang nak jugak cancel kan race ari tuh...sbb dgr kate si karamsing walia...opppss silap...karamjit ni...time tuh mat2 rally ni (almost melayu ler from perak, johor) dok angguk2 kpala ler tande setuju nak cancel...(coz organizer ckp inggeris ler ghupenye..)...tup2 bile si SUTAN ni dtg je (oooppsss tlmbat ler plak smpai ek...) haaaa...naik hangen le member....
wah dgn bangganya ckp org putih...mana bleh cancel camtuh jek...fight punya figt dgn alasan yg munasabah...akhirnye rally dtruskan jua...alhamdulillah... bkn ape uolss...si karam tu (yg bile2 ler nak karam kalah ler kekdahnye..) dia tuh sumenye di sponsor...tu yg bleh cancel camtu jek...x kuar duit sesen pong....huh! ekceli ramai gak team2 rally ni (including ler team si SUTAN ni) sumenya kuar duit sndiri tau uolss...lom laie dpt sponsor...ermm mane2 yg nak sponsor weolss...meh ler jgn malu2 okey...huhuhuhu...
so nanTkan aksi2 gambo mat2 kendu next n3 okey...byk tol picca2 yg aku amik...smgat rally ler kekdahnye...huhuhuhu zasssss layannnnnn :D

Jumaat, April 10, 2009

SwEeT MeMoRiEs GeNG Of FiUs

hai uolss!!! amacam shantek tak??? ni ler dia all pic time weols g holiday kt PD tmpoh ari...
uols bleh try upload pic ni at www.picasa.google.com snang ajo...sje je aku nak try software len kekdahnye kan...hehehe
haa pe tunggu laie...p ler carik kt tenet add tu...ni aku kasi tau pd sape2 yg xtau okey...
yg da tau....wat2 xtau ler ...:D
p/s kompem Qlah, Rizz, Rhudy & Pojie gegeh nak wat kan....haaa silakan la wahai menteriku skalian...sharing is caring kan...zasss layannnn :D

Khamis, April 09, 2009

TAG fRoM BrO CoReY

yeba....yeba..yeba (pinjam sat ek bboy)...ermm ekceli open je blog aku tup2 kene TAG ghupenye oleh bro COREY kekdahnye...katenye anda ditag dan xde paksaan nak wat ke idak gamaknye...so bleh dia bleh kate take ur time...haaa maknenye kene wat jgak ler...hehehe
Tag ini juga mengenai OUTFIT kegemaran ler kekdahnye...same je cam bro COREY...ianya adalah keperluan & bleh jugak d ktegorikan sbgai fev ler....so cekidottttttttttt!!!
1. Copy title kat atas tu.
2. Buat satu sedikit "kenyataan" tentang "Outfit" kegemaran korang,macam pendahuluan.
3. Cari "Outfit" kegemaran korang kat "Google Image Search"
4. Tak kire la ape segala occasion yang korang suke pakai macam gi party ke, gig ke, berak ke.
5. segale pakaian mestilah start dari kepale hingge ke kaki.tak kire la brape banyak pon. accessories pon boleh,yang rare,mane-mane pon boleh.janji termasuk dalam kategori pakaian.
6. letak caption kat setiap gambar.macam brand ke,lagi best kalo ngan harge skali.
7. lastly,buat kesimpulan tentang outfit favourite korang.lantaklah kalau korang ni perasan ke.
8. pedajal 6 orang member korang dengan menge"tag" mereka.=D
da sbgai wanita muslimah (fuh dan2 jd warak jap ek..) tudung adala satu kemestian (wajib uols tutup aurat)...ermmm tudung ni pun ada gak up 2 date...dulu sibuk kai tudung bawal (alah yg byk2 lip lap2 tuh)..and now aku just kai tudung ala ikin tu...sonang jek...sarong je xyah nak gosok gtew..(sah2 ler aku ni pmalas kan)...
dan name pun pompuan harussler touch up sane touch sini kekdahnye...itew je koleksi make up yg aku ade..simple je..kang make up vogue2 kang ade yg muntah darah la plak...
perfume adalah 1kemestian pd aku...now aku pakai perfume lolita coz baunye harumm sgguh...ermm bab perfume ni mmgler ada koleksi gak...yg dah penah pkai & suke ngan baunye spt RED JEANS VERSACE, BEAUTIFUL (CRISTIAN DIOR), 5TH AVENUE & byk lgi ler...
smmgnye aku sorang yg speaky...cermin mata ku itew satu kemestian uols...maklumler rabun jauh cam bro corey...kite serupaaaaa.....dulu penah gak kai kontek lens...time keje dulu2...nak shantek la gamaknye...now just wearing cermin mate je lerrrr...senang kan....tp ttp cute kan...wakakakaka....(prasan tahap cipanzi...kikikiki)

ermm aksesori ni jgak 1kemestian uolss...hp nokia tu adiah besday from hubby aku last 2yrs...lgpun snang nak cari wife dia gi mane kan...huhuhuhu...jam GUESS tu plak harusss ler dipakai stiap mase....kire aku ni orgnye ontime ler...kalo lambat pun bberapa saat je....hehehe

purse CARLO RINO tu plak da 2tawon aku pakai....harusss tawon ni kene tukar ngan len....ni pun harusss gak dibawa bsama kemana jua ku pergi....sumenya ada lam tu...IC aku, mykids anak2, kad nikah (haaa kalo ilang mampos gue)....& udah semestinye ler duit....kan ke sumenya mmerlukan duit....bkn duit adale segala2nye...tak gitew????



sandel crocs malindi...(not melinda okey spt yg Qlah trjemahkan...)wakaka...smmgnye aku suka sandel ni coz ianya simple dan selesa bile dipakai...slain sandel ni aku juga mmpunyai koleksi kasut jenjalan...kalo kai bju krung haaa adeler kasut tumit tinggi nye...yg ni just kai tuk berfoya2 kekdahnye...huhuhuhuh senang nak blari kalo ujan turun....yeeeeeeehaaaaaaaaa!!!!



eh eh!! aku ka itew????? yup...inilah sis HEZE SUZE yg suke pakai jeans & tshirt jek g jenjalan dan cuci mate...tuk tshirt suke ngan tshirt guess dan juga tshirt2 yg sesuai gambo & kalernye...janji selesa dipakai dan yg penting tahan lame....
jeans plak suke ngan jeans LEVIS, LADYLIKE, BUM dan seangkatan dgn jeans2 mesia ni...huhuhuh
so inilah diri aku yg sebeno2nya...idak bpura2 tau....bleh dikatakan sume brgan yg diatas slalunya aku akan bawak bsama2...idak bleh berenggang uolsss....kewajipan sorang wife tuk shantek spjg mase hanya untuk hubby tcinta...cewahhhhhhhhhhhhhh!!!! zassss layannnn :D
TAG ini akan aku bagi kat sape ek....(pikir jap...) haaa pade :-
  • Qlah (nak gak tau minah ni gaye nye camno kkdahnye...)
  • CikLola (ermm best gak borak ngan dia @ YM...haaa amik ko)
  • Rhuddy (suke ngan gelak tawa sedunia dia tuh..hehhe)
  • Linahilmin (slalu sgt ang g JJ kan...haaa nengok ang kai ape g window shopping)

aku rase itew je ler...korang mesT buat tau....xbuat aku baling ngan lesung ni kang...hehehe

p/s murah ke mahal ke brg yg aku beli idak ler peting....keselesaan & kemampuan tu yg penting kannn...yeler ...duit hubby aku bkn duit aku pun...wakakakkakaka (aku kan housewife sepenuh masa)...ampunnnnnnnnnzzzzz babah!!