Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Sabtu, Ogos 01, 2009

kEs PeCaH BiLik (SiLa JGN TiRu aKsI Ni)

aiyooooo!!! ada org kasi pecah bilik ibu aku ler....arggggggg!!! nape ni smpai nk pecah2 kan pntu bilik ni...ekeke ekceli after balik dri bjimba2 ngan anak2 aku kt pdg shah alam aritu...blik je rmh sume twos mandi & sharussnye sumenya da tintong kan kekdahnye...letih men guling2 kt pdg tu kekdahnye....huhuhu

sumenya da slin bju & si abg mmg twos je tdo lam bilik dengan nyenyak skali tp si kakak & adik smpt lagi main sama2....so tetiba aku dikejutkan dgn jeritan (jeritan maut uols) wakaka dr kazen aku namanya si KENET (wlpon bdn beso cam godzila) wakaka

'akak! camne pntu bilik ni trkunci????' aku apalaie tekezut beruk gak ler (camne ekterkezut beruk??? korang bygkan ler sndiri)ekeke camne ni???? si abg kalo da tdo dlm keletihan korang jerit camne pn x dengarnye...zasss apalaie twos le aku panggil abg pomen ku & kebetulan ada sorang dak kg lepak kt rmh.... 'babah! pintu bilik tkunci...abg ada kt dlmtdooo'...trang aku kt abg pomenku...

nmpak tak gegeh duk nk bukak pintu ni dgn menggunakan kad KFC club kids anak aku....ekekek (sila jgn tiru aksi ni ye uols!) hehe

ooo xleh ni...so turn abg pomen plak godek2 nk bukak pintu....b4 this aku da ketuk, jerit, tendang da pintu tu manala tau si abg bleh tejaga kan...ermm hampeehhhh jek...nan ado tindak balas pn...uwaaaaaa!!! seriau jgak beb anak tkunci di dalam bilik...lg2 dia sdg tdo...kes 1st time ni tjadi uols...

haaa seeeee!!! tgok muka dua2 anak2 aku ni....ekceli time ni aku da marah & da bg soundtrack uols kt depa bdua ni...sbb dowang ler yg punya angkara dok main kunci bilik tu....si kakak da nk kuar airmata da tu...dek kene sergah ngan umi dia....hehehe umi dia garang tau! ahaks!

so alhamdulillah .....akhirnye dgn kepakaran abg pomen & dak Zaki namenye...akhirnye pintu tu pn bleh dibuka tanpa cacat cela ye uols! ekekeke (wah! korang ni de pngalaman pecah bilik ke) wakakaka

fuhhhhhhhhhh!!! lege ati aku ..bila bjaya je pintu dibukak apalaie tgok si abg wah dgn enaknye dia tdo uols...bak kata org tdo mati gamaknye...lgsung kalo bom meletup pn xbangun kekdahnye....huhuhuhu

moral of the story ; nk romen jek kene kunci bilik ye uols! wakakaka

8 ulasan:

Duke Luce Dell'amore berkata...

wakakaka...
akak gonjeng ni tintong!!

biar bebenor anak akak xbgun ngan bunyi2 bising camtu??haiyo!!!
bdk tu tdo smbil sumbat tlinga ngan kapas ke ape??kikiki...

ArEzO berkata...

ya ampun..
akak ngn adek die mmg menjadi..
sabo jew la..

rizz berkata...

hahhahahah lawakk gile wakakak cmne la leh tkunci tuh ahhaha

Tulisan Dari Manjung berkata...

guna kad KFC yer...kadang2 memang boleh...TDM dulu masa belajar terkunci juga guna...kad yg nipis tapi lembik2 flexible....memang boleh...

Hezesuze berkata...

Jim - baru tau ke...ekeke yeee mmg btul dia tdo mati uols...

Arezo - wah! 1st time ko komen kt blog sis ni...hehe

rizz - tu ler pasal..coz umi dia sibuk duk ngadap lappy jek...pdn muke akak kan...hehe

TDM - yup! ajaran dr abg pomen ku...hehe

[-suziey-] berkata...

ouh sy pnh buat tu..guna kad..sgt pakar ok.ekekek:D amboih moral story sgt 18sx tau..ekekek:D

kak heze..wajib undi for aQeel tau..ekeke:p

Eazy Izzuddin berkata...

hahaha
penah de pengalaman bilik terkunci
panjat masuk kot tingkap
ekeke
gayat2
xD

Corey berkata...

jgnla dibabap abg tu..sian dia perlukan privacy nak tido hehe