Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Rabu, Ogos 19, 2009

MME Race @ SIC - Day 1

060809 (Betul2 besday ahkak tau) ekeke

Yuhuuuu!! sdia maklum yg ahkak telah membzkan diri ahkak ke arena racing ye uols (padehal crew jek) ekeke di Sepang International Circuit yg berlangsung selama 3hari ye 060809-080809 but event besonya ari sabtu 080809 huhuhu..ekceli just bg sokongan padu sepadu2nye pada team RIS Racing terutama pd abg pomen kesayanganku ler...wakaka (haaa tu ada yg gelak setan la lagik tu) ekeke

4ur info, buat pertama kalinye team RIS Racing ni menyertai MME Race (MerdekaMillennium Endurance Race) dan wat pertama kalinye jugak ahkak ni melangkah ke pit2 ye uols...slalu duk kt grand stand jek...hahaha now ahkak da de pengalaman camne nk handel racing ye uols...ekeke (wah handel katenye) ahaks!

Kete masih blom siap sepenuhnye...still laie crew2 bekejesama check lebih teliti apa yg perlu dicheck ler....ekeke so the number lucky team weols adalah No 7...huhuhu...time ni ahkak still laie ler smpat nk snap2 bagai ye coz xlah sesibuk mana pun that day....wakaka byk cuci mata...wakaka

Seeee i told uuuu....smpat gak ler ahkak posing bagai cam xhengat dunie ye uols...wakaka sbb da tau nnti xkan smpt nk posing2 bagai bila event sebeno belangsung...huahuahua opppsss lupa plak..day 1 all crew kene kai tshirt kaler putih ye melambangkan betapa sucinye kete, driver & all crew....wakaka nape xpecaya ke??? ekeke seee sbb tu weols pilih kaler putih...hahaha

our driver Gerald from Singapore, Akid from Jenjarom, Banting & Raja Saidatul Mardiah aka Ku Diah from Perak tp da bermastautin di KL....dialer satu2nye driver pompuan yg menyertai MME Race 2009 ni...salut! la Ku....

haha time ni ahkak just snapy kt dlm pit jek malas nk ke litar kekdahnye..bknpe malu uols..sumenye kai camera2 canggih pe namanye tu DRSL (betul ke ni???) ekeke ahkak just camera digital cikai jek...huahuahua...yg penting dpt gakler snapy2 bagai...ishhh ramai plak mamat2 encem kt situ..terkesima ahkak uols...ekeke

driver bgambo ngan Sahabat NGO iaitu Saudara Fairuz (dua dri kanan)..ekceli Sahabat NGO ni dtg nk sponsor wlpon da last minit...weols accept jeler..yele da org nk sponsor apalaie sambar je ler....ekeke rejeki2 jgn ditolak uols...kawan carik ramai2 yg boleh...wakakaka (tetiba tringatkan watie plak) ekeke

so pd hari petama tu...just Ku Diah & Akid je yg test drive kt litar tu coz si Gerald akan tiba di KL the next daynye....ape??? ingat bleh suka suki test drive kt litar tu...ada protokol ye uols...kene ikut time yg diberi...kalo lmbat wlau sesaat pn penalti ye uols...seriau jgak bunyinye...yg penting kene ON TIME...

wlpon dlm sessi latihan kekdahnye..ada gak beberapa buah kete yg terbabas n rosak ye uols...ishhhh ingat nk masuk endurance ni senang...kalo xder duit n sponsor jgn harap ler nk masuk ...byk duit lorr kene gunapakai....ekeke ermm kete RIS Racing tu pn weols sewa tau bknnye kete sndiri...nk tau bape erge sewaannye till abis race???? ishh seriau uols...

Nak tau tak???? RM70 ribu ye sewa itew kete race...(haaa ada yg terbeliak mata kan) ekeke sbb tu kalo bleh kene carik sponsor byk2....huhuhu snang citer kalo xder duit jgnler nk beniat nk masuk MME Race ni.....ekeke byk duit kene pakai uols...tp kalo da byk duit xtau nk wat pe ngan duit tu haaa mohler race ye uols ...mmg berbaloi2 bg yg minat ler...yg xminat duk rmh je layan tenet lagi bagus kekdahnye...wakakaka

so de lagik story menarik kt sepang tu nk tau lebih lanjut apalaie NEXT ENTRY ler jwabnye..huahuahuahua :D

p/s mmg hepi sgt dpt terjah MME Race ni....(ramai mamat & driver2 encem tau) ekekeke...so sapa nk joint tuk nxt year???? just let me know...ekeke

9 ulasan:

atty's berkata...

nak tgk ze lak racing..

||| PöJìé PööH ||| berkata...

next time sila jemput sy join ok..
sy xmo lebih²..
nk jadi gadis litar jer...
**larekkk!

Blog Anuar Kamaruddin™ berkata...

manis ku diah =D

Nana berkata...

bez nye racing.hehe

[-suziey-] berkata...

ahkak...DSLR..bkn DRSL..umangaih..dasatnya sewa kete tok..adeii..baik la beli kete baru jek..buat dalan2 satu famili..ekekek:D

Hezesuze berkata...

kty - aiyoooo nk tgok ze racing...insyallah kty kalo duit da melambak ni..nk gak mncuba..huhuhu

pojie - ermm da tau da nk jdi gedik litar..ekeke insyallah!

Nuar - ishh bkn manis tantek lagik..huahuahua

Nana - mmg besh giler racing nana oiii...jom race...ekeke

suziey - oppss kan da habaq cam xbtol jek ejaannye tu...ekeke ishh bg org yg minat race...duit no hal punya...jnji duit berkepok2 xtau nk wat pe...hehe

Corey berkata...

tahun depan bro nak join/ tp nak tengku mardiah tu tlg train :P

rizz berkata...

ratu race taw hehehe

a i z o u l h a s h i m i e berkata...

wahh...aku kenal la saudara fairuz tu..
dia interview zoul ari tu..
kikiki..kociknyo dunio