Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Khamis, Ogos 12, 2010

Tempahan bubur lambuk


Bubur lambuk Salamah Catering

Alhamdulillah syukur kepada ALLAH swt...di bulan ramadhan yg mulia nie...rezeki bubur lambuk weols mencurah2 kekdahnye...

semalam ada seorang hamba ALLAH/org kampung akak niat nak bersedekah bubur lambuk pada org kampung...bubur akan diagihkan di Surau Abdullah Fakeh, Sg Pinang Dalam iaitu surau rmh akak ler...hehe

harinie lak...AJK surau lak yg buat tempahan bubur lambuk tuk di agihkan kepada org kampung...syukur...

ater bibik akak xde makanye dari pagi ler akak gegeh menyiapkan bahan2 tuk buat bubur lambuk nie uols....kupas bawang, racik serai....dan kacau bubur smpai masak...ngee

4 ur infomation..ekceli every year time bulan ramadhan je family akak or Salamah Catering akan agih2kan bubur lambu pada org kampung (bersedekah)....tapi amik sndiri kt rmh akak ler no delivery provided...hehehe hampir 10tahun weols buat cara begini....

ermm...cuma xdan nk bersedekah lagik coz sibuk buat kan bubur yang telah ditempah...insyallah lusa baru weols buat bubur lambuk and sedekah kt org ramai...oppss!! kira sape cepat dia dpt tau...hehe

satgi kul 3pm dah nak packing bubur lak....ni time uols baca blog akak nie...haaaa time rehat kekdahnye...mihahahaha

so ok lah....nk mandi & rehatkan badan jap....adiooooossss!!!



**adiah buffday pun belum beli lagik nie....camne tu??? ngeeee

11 ulasan:

zue @ annaleeya berkata...

bestnya bubur lambuk... mmg peberet nih sis... jauh sgtla nak amek... pos laju ke kuantan blh???? heheheh!!

Farra Dhelina berkata...

kelas akk i sorg ni.. bile le dpt rasa ni..

maslinamansor berkata...

sempat lagi tue berblog... hehehe

berapa ratus packing kalau satu periuk sebesar tue...?

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Nak tester.. Hiks ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

mummysyafie berkata...

zue..nak bubur gak..sedap tu

atty's berkata...

mesti sedapkan bubur lambuk nie..huhuhuh..leleh airliur..

daydeck86 berkata...

heze - amik tak order untuk kajang, boleh tak bagi qotation untuk 100 orang makan( kalau buat la) dengan khemah sekali.

Yan berkata...

fulamak nilah menu plg besh tuk berbuka...

shedapnye....

teringin mengalahkan org berbuka eh

Hezesuze berkata...

Zue
ishh mane leh pos laju...huhu xpe ada jodoh meh ler dtg klg...hehe

Farra
ermm 22 ogos t ada event bubur lambuk kt K4 jln kapar...dtg ler leh rasa bubur lambuk sis nie...hehe

maslina mansor
ooo 1periuk tu kira 2 1/2 gantang...kalo packing dlm bekas bulat kecik tu dpt ler 200-250 bekas

pojie
meh dtg sini....huhu

mummysyafie
opkos ler sedap uols...meh ler dtg klg...haha

kty
ishh ze kacau bubur tu pun dah terliuh ...heheheh

daydeck
aduaaiii daydeck...area kajang ye..?? jauh tu..sory yang weols tak cover area sana...hehehe u nk quotation bubur ke berbuka pose nie?? konpius sat...

yan
beseler kalo bulan pose kan...nmpak jek makanan terus terliuh..huhu iman kene kuat beb

Encik Hensem berkata...

Bubur lambuk..
Cuba try bubur kacang makan dengan nasi, best..

==>Blog Abang Hensem Pakai Legging

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

kita suka bubur lambuk ni...sedapkan..tapi nak buat maleh..cam ne tu tau makan jerkl