Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Isnin, September 20, 2010

Raya...raya...raya...!!!

Ater raya katanye sebulan kan...so apalaie xtvt ujung minggu harussler penuhi undangan jemputan makan2 kekdahnye kan...kalo tak pergi tak syookk pulak kan...time raya ler dpt terjah rumah sedara mara or kenkawan kan kan...huhu sampaikan berat badan akak pun dah naik mendadak nie...aduaaaiii!!! :(


18 sept 2010 @ puncak alam

hepi buffday Balqis...

dapat jemputan from kazen akak for open house sekaligus meraikan buffday anak dia si Balqis yang ke 6 thn...gegeh carik rumah kazen kat puncak alam sana...yelaa nie pestime akak terjah area situ..sib baik jumpa rumah itupun gegeh calling2 pakcik akak yang selamat sampai kesana hehehehe....**sory gambo ni sekeping jek coz bateri camera kong lak...hahahaha

19 sept 2010 @ kg delek kanan

amboi3 zaquan bila dah dapat biskut batik peberet dia langsung tak toleh kiri kanan kan..hehehe

ahadnye lak jemputan makan2 kat rumah makcik akak CIK MIE @ Kg Delek kanan, klang...tapi sebelum tu akak pergi dulu open house kazen abg pomen @ bukit kerayong pastu drop by jap kt jln Khamis, meru jemputan mkn2 dari Izah kwn sekolah rendah akak....

so picta2 nie sume kat rumah makcik akak...nak amik picta kat rmh org lain segan ler pulok..mihahahaha

alifff...baaaa...taaaa... trus snap picta..hahaha
sekarang tak main2 1 2 3...huhu
wit my makcik...dulu time kocik2 dialah yg jaga akak tau...ngee
amcam serupa tak muka weols??

wit my kazen & anak2 tercinta...

jap2...akak nak list down kan menu2 rumah yang akak terjah last week...huhu sampai peyut akak tak leh nak isi makanan segala bagai...konyang sudah!! hahaha

  • Mee hoon tomyam
  • nasi lemak
  • mee kari
  • nasi impit
  • laksa
  • kuih batik
  • nugget
  • tembikai
  • air sarsi/sirap limau/sirap
  • kuih raya
uols bayangkan ler peyut akak dipenuhi makanan2 diatas...huhu tapi akak menshekik sikit2 arr lite2 gtew...kalo tak jamah langsung marah lak tuan rumah kan...hehehe

so dah berapa buah opn hse uols terjah sepanjang raya nie??


** masih dalam mood nak kuruskan badan....mihahahaha

11 ulasan:

Aleeya berkata...

x tekira..da nek kje lagik la..time lunch bekonvoi bekete kete we olz gi heehhe

cantek baju biru ko tu..ai likeeee..

kakak aku ade sorg kat puncak alam...jauh tol rasenya dari putrajaya ke sana hik3..

umialya berkata...

sedaaaaapnya tngk menu d atas terutamanya laksa tp nak masak x leh..

sejak dua menjak, bunga kantan xder.. x best jika x cukup bahannya

[-suziey-] berkata...

waa raya skali ngn besday..bagus..jimat..hiks:p

pst..xbuat open house ke?

Farra Dhelina berkata...

baru nk ckp sama muka..mcm adkbrdk pon ye kak..

maslinamansor berkata...

1 pun tak p lagi... hehehe

rasp berkata...

asal wiken je ada open house kan...
posa turun 1 kg...
time raya naik 10kg adehhhh...
i loike ur blue baju kurung...
sweet je kaler nye...

Hezesuze berkata...

aleeya
iyolah teringat lak time weols keje dulu...bila lunch jek twos terjah opn hse..ngeh ngeh ngeh...a ah kan puncak alam tu very the jauh tau...huhu

umialya
betul tu bunga kantan ler penyedap laksa kan uols kan...hehe

suziey
psst..opn hse buat ler tapi ujung2 raya...haha

farra
mmg dulu sume org ingat makcik akak tu mak akak tau...hehe

maslina
uiks dah raya keberapa nie uols tapi masih tak pergi opn hse?? pelik nie..ahakss

rasp
yup agree with that..pose tu weols turun ler 2kg..ujung2 2 raya twos naik 3kg camno?? hahaha eh eh like baju kurung weols ek?? weols tak loiike ke?? mihahahaha

Nana berkata...

hehehe sakan akk yea saya banyak sangat rumah kak ntah xkira dah...tp g raya seme pakai suar jeans hahah raya pertama je pkai bj raya

Hezesuze berkata...

nana
mmg ingat nk pakai jeans jek senang kan..tapi xbesh lak..xde rasa mood raya nnti huhu...

wh0se berkata...

masa raya perkara yang whose tak sukar dengar...
"abang, nak duit raya"

tapi masa raya perkara yang whose suka dengar....
"abg, jom pg open house"...

hehehe....

Mak Su berkata...

wow! menunya marvellouslah, lite2 tak siok, kasik belasah jer :)