Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Rabu, Julai 22, 2009

oN CaLL Ke ReSToRaN NeLaYaN

Yeba yeba......(tetiba windu plak ngan dak bboy keboboi ni) ahaks! wlpon agak kebasian ni citer tp ttp nk gak inteprem okey...sila sediakan plastik or apa2 aje la ek kot2 uols nk muntah ijau ke muntah darah lantak p ek....ni blog aku yang punya (alah cam jin dlm citer p ramlee) wakakaka

last friday time aku tgh drive blik ke klang tetiba dpt call from suziey ajak jmpa kt restoran tupai2 katenye (smbil buat muke cuak! manaler ahkak gonjeng ni tau restoran tupai2) wakaka lgik2 area KL tuh...mampos nk carik kekdahnye....huhuhu

tetiba plak kan aku bleh syorkan wat kat KL sentral kekdahnye coz bleh le aku roger tewons nek komuter...wakaka suh tup2 dpt sms from ayu kata cancel kt tupai2 coz mkanannya xhalal uols...trus tukar ke Restoran Nelayan Titiwangsa...

b4 aku kata Yes jek kene tnya abg pomen dulu...the answer is YES..so apalaie terus je bsiap2 mcm pelesit kekdahnye tkut tlmbat uols...tau jeler kalo da nek komuter ni...nmpak je laju tp lmbab gak cam siput...wakaka ekceli kn uols..time ni aku da dok sms sume dak2 putus fius tnya kt ttwangsa tu public transportation pe yg ade...sume kata LRT & monorail...

waduh! ni 1st time aku lone ranger redah KL nek monorail bagai...1st time gak ler nek monorail uols...dlm monorail dpt plak kenalan ngan anak ikan uuuuu....wakakaka smpat gak kan...aku kan peramah tetiba jek nk kenalan ngan aku...pe kes??? wakaka aku pun layannn je ler...

so xmo citer2 pjg2 nnti uols mohsan plak kn so meh kita layann picca2 gediks weols okey...thanks u ina aka momguess yg sudi pick up aku kt monorail ttwangsa dan drop aku balik kt komuter kg dato harun....jasa mu dikenang...kiikikikiki

wit suziey, ayu & ina aka momguess

spt bese b4 menshekik harusslah inteprem kan kekdahnye....huhuhu time ni sumenye gediks nk bgambo bagai...lagik2 si momguess tu...suke no dia menyelit2 kekdahnye kan...pepun ko mmg sporting le ina...men gambel jek....aku suke...hihihihi

dpt MMS from watie aka mummyaeesh kete high temp plak...adoyaiiii! cian plak bila aku call dia kata suh tunggu gak...jgn kemana2...akhirnye smpai gak watie wlpon kelewatan yg amat sgt...hehehe

seeeee...haruss brgambo bagai kan...gediks uols!

nmpak tak bgitu weols gegeh nk inteprem muka masing2...wakaka plak tu sumenya mmiliki camera (camera hp, camera digital & sume yg namanye camera lah)wakaka makanye byk ler pica weols kt camera2 itew...hehehe xtvt menshekik pastu benti jap pastu bgambo pastu smbung balik menshekik smpai perut buncit...wakakaka

seafood tomyam lagiks...sedapppppp

besday p tam & hubby ayu ghupenye

psssttttt...dendiam ek..ekceli kan uols aku idak tau menau bab2 surprise besday ni...seyes! dowang bertiga dok sok sek sok sek bisik2..tp aku wat dek jek...buat2 tau padehal xtau...wakakakaka hajarnya...ujung2 baru ler dpt tau nk wat surprise kt p tam ngan mr sam (hubby ayu) huhuhuh just layannnnn je le...jnji idop mesti enjoy....kan kan...

momguess, suziey, aku, ayu & watie aka mummyaeesh

ekceli kan uols! mlm tu aku bimbang gak camne ler nk blik kekdahnye...bkn ke public transportaion ni smpai jam 11.30 mlm jek....mmg ati aku bedebar2 xtau camne nk blik kepangkuan jln kekdahnye..ishh seriau situ!

ujung2 aku bernasib baik...tetiba plak momguess kata nk calibut awal coz p tam nk jmpa kastemer dia kt sepang..aku apalaie terus je ckp nk tumpang...wakakaka so dlm kul 10.30 jgak ler aku dok tumpang kete momguess & p tam terus hinggalah depa drop aku kt stesen komuter kg dato harun....

next tren 11.17 mlm uols

uwaaaaaa!!! time ni kecut perut aku..yeler 1st time gak ler mrempat sorang2 kt stesen tu...lbih kurang 15 minit gak ler aku dok menapak sorang2 (time ni hnya ALLAH swt je yg tau isi perut aku camne) hehe smpat gak ler aku baca2 ayat2 Al Quran tuk menenangkan diri aku...ya ALLAH ko jauhkan ler aku dari sebarang mala petaka...amin...

haaaa jgn dok gelak ek (sah2 ler dak2 putus fius gelak kan aku ni)..seyes uols! rasenye itulah kali terakhir aku nek komuter larut mlm kekdahnye....ishhh xmo la nek laie bek drive jek...hehehe

alhamdulillah...tren pn smpai awal 5minit (yahoooooooo!!!) akhirnye smpai gak...kalo idak maunye nangis...yeler tetiba plak line phone kene block...lgi ler seriau kekdahnye...pdn muke aku coz abg pomen da bg duit da suh jelaskan bil tp x smpat uols...gediks sgt nk ke ttwangsa...haaa jwbler sndiri kan kan....jdkan pengajaran buat diri aku....huhuhuhu

lbih kurang jam 11.45 smpai ler aku kt klang smbil d smbut mesra oleh abg pomen ku...hehehe lam kete kene perli...pdn muka kata abg pomen sapa suh xbayo bill kan da susah kan diri sndiri....ye la babah...amponnnnnnzzzz....TAMAT...hehe

p/s pd suziey, ina, ayu & watie...thanks sudi jmput ahkak gonjeng ni ek....gegeh uols nk smpai ke ttwangsa kekdahnye....huhuh wlpon xtau apa project yg uols rancangkan...hehehe (sengal ke x sengal ahkak gonjeng ni kan kan)

17 ulasan:

Corey berkata...

mak oi jauh2 malam baru balik.. mesti dah kena babap dgn abg pomen hehe.
x tau apa perancangan meeting ek? coverline nmpk...hehe

mummYaeesh berkata...

adoiyaiii... uols seriau..weols lagi seriau..sampai ke idak dgn kete yg wat hal tu.. ujung2 sampai makanan da kena simpan baru gigih nak makan kekdahnye..rugi2!

ceklat tu nampak sedap la..sape bg ek??woohoo..tetap kan..hahhahaahha!nnt jupe lagi ek..tak sempat tgk borang tu!whoops

[-suziey-] berkata...

hohoho..gerun plak baca kisahredh komuter tgh2 mlm...neway...thanks gk sbb sudi join wlaupn last minit kitorang btau..sgt spoting la ahkak ..caya la... happening sgt..
p/s: jeng jeng jeng..ade surprise project..nk discuss mlm tu kononnya tp dok sibuk menggediks bergambo la mencekik la kn..so xterdiscuss..dun worry..u still in the group..nntikan project yg akn dtg..surpriseeee!!! yeehaaaaaaaaa:p

mama tisya berkata...

sonok ler gatehr2 mkn steamboat plak ye

Sidratul Muntaha berkata...

yehaaa,...
mmg ade projek beso menanti
tpi hanya tuk geng gedikss jer kot?!!!
aahhahaha
tungguuuuuuuuuuuu!!!
hamek ko!!
sib baik tak jdi kes or msuk dlm 360 darjah!!
ehehhe
tu ler
sapa suh tak clear bil?!
akak ni...
sungguh sadis!
just imagine if last minite we all baut kat tupai2?
ahaha...
confirm geng tak cukup sowang...
ahahahhah

atty's berkata...

mak aii..nasib..ko sampai umah heze..risau aku baca..entry ko berdebar2 siot..takut apa2 jadik ngn ko..

rizz berkata...

hehehhe nsibb bek dpt blk ngn slmat.bhya kak jln mlm2 buta gurl sorg taw.. wahh geng2 hot mama bjumpa kelazzzzzzzzz!!

||| PöJìé PööH ||| berkata...

amboi jadi mak budak pun tetap kne ngorat anak ikan kannn!
jeles!!
btw berani bkl Klang naik KTM malam2 ek..

momguess berkata...

huhuhu
sian ko weyyyy!!!
kalo p tam xde hal mlm tu
boleh gak aku gediks ator ko spai umh
double cajjjjjjjjjsssssss
hahahah
btw thnks 4 coming
yesssssssssssss
tungu our big project

Blog Anuar Kamaruddin™ berkata...

owh udang! :D










sekian ;)
hikhikhik

Hezesuze berkata...

bro corey - mmg seriau bro! alah abg pomen babap manje2 gtew..auwww...ishh mmg xtau project pe bro...hik3

mummyaeesh - haha tlupa sdah nk ckp ko yg bgi cekelat tu watie..huhuhu tp mmg sedapppp coz free kan kan...hehe

suziey - akan ku tunggu pe project uols tu...

mamatisya - mmg sonok sgt!

ayu - tau xfe...seram sejuk bdn uols...

kty - thanks kty amik berat gak kty kt ze ek...muahhhh!

pojie - tau xfe...

rizz - tu ler pasal...ituler hari terakhir nek komuter tgh malam kekdahnye...huhuhu

momguess - ptam da anto smpai stesen komuter pun da bsyukur da...tp mmg seriau beb...btw..tengkiuuuu again...

nuar - suke udang ke??? kikikiki

suhaila-ab berkata...

anak ikan aku ni byk....nak ke..leh bg album...

Nana berkata...

wah..sedapnye steambot tu..dah lama xg nelayan..
ish..wat terlior plak nih...

Mama_Aqish berkata...

hai yo ari tu dah terliau baca entry suziey pasal Gath ni...kali pun terliaur gak nengok udang tu....acara makan tak banyak acara possing maut yang banyak...cayalah semuanyer vogue gitu

EIJAM'S FAMILY berkata...

steamboat sedap gitue...

AiZouL tHe aBg keChiK... berkata...

salam..
awat org kg aku ada blog akak ni?
yg baju kuning potong kek tu..
shamsul nama dia kalu x silap

Hezesuze berkata...

sue - iyolah!

nana & mama aqish - nnti kita wat tmujanji gath same2 ek...kikiki

eijam - mmg sdap tp perut akak kocik dik...hrusssler mkn cenonit jek kuantitinye...wakaka

aizuol - hape??? org kg ko...a ah mmgler nama dia samsul...bini dia yg comel loteh tu like bonzer katenye...wkaakaka