Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Rabu, Julai 01, 2009

SeTuJu @ TaK SeTuJu

Okies uols! disini aku nk mintak pendapat or cadangan uols mengenai apa yg akan kita bincangkan disini...ni smmgnye idea bernas (bernas ke) aku okey...

Topik yg akan dibincangkan adalah mengenai MONTHLY COLLECTIONS dri dak2 bloggers2 yg berminat nk joint ngan weols...bak kata suziey U R INVITED...base on trust la ek...nan ado kompromi!

wah! byknye duit....

Cadangannye adalah kita buat collection RM50 sorang stiap bulan selama 6bln dulu...Nak wat pe???? wah soklan bgus tu...wakaka

contoh kita g holiday kt langkawi (contoh jerk)

Tujuan collection ni dibuat adalah untuk kita pegi holiday (dlm mesia jer ek) bersama2 selain mengeratkan hubungan sillaturrahim sesama insan...ituler tujuan collections ni dibuat...

sekurang2nye bila kita nk g holiday or nak wat 1 gathering tu...duitnye udah ado xyah nak cekau2 kt celah mane...betul tak???? ni just cadangan drpd aku saje dan ade beberapa bloggers yg da setuju dgn cadangan ni...

So aku hrp sgt2 nk gak tau jawapan uols sume tntang cadangan yg aku war2kan ni...so plez gi tau SETUJU OR TAK SETUJU okey...coz kalo bleh collections must start bln julai ni...so haruss le cpt wat keputusan ek..

So aku akan ikut majoriti ek...so sebarang pertanyaan about this kene tunggu bapa ramai yg agree ngan cdgn ni ek...thank u...itu jerk...

22 ulasan:

b-boy berkata...

bagi boy.. kalu colection tu bagus.. tp ad pro and const die.. kalu la blogger A bayar..then xdapat join some activity.. bagaimanakah ittew..?

And cadangan boy adalah.. bila nak wat satu program yang perlu money yang banyak..better wat satu pasukan management.. mcm gathering kat titiwangsa.. ada sorang program manager and dibantu oleh beberapa orang.. so suruh kompom nama.. then pada masa event berlangsung kenakan bayaran sorang berapa utk makan sume..

make sure diberitahu sebelum event berlangsung..

so dari situ..sape nak ikut kluar duit.. sape xnak.. xyah join.. sonang ajorr...

p/s: tiba2 jadik bernas pulakkan.. hik3

||| PöJìé PööH ||| berkata...

eiii xpayah layan B-Boy..
ckp jer byk, tp habuk pun tarak!!
klo xdpt pegi, refund la blk apa susah...
kan kak kan!!

btw sy setuju puan pengerusi!!

DaliaLiyana berkata...

bape lame nak colect?? kalau setahun leh melancong luar negeri..hehehe....

Remy.com berkata...

b-boy,
remy x setuju dengan cadangan anda, cewwah...

kalo minta bayaran sebelum event berlangsung mestilah x sesuai sbb klo tetiber time tu ada yg x der wet camner?

cadangan kak heze ni bernas, sbb kiter simpan dan kumpul rm50 selama 6 bulan, pada bulan keenam seorang akan ada rm300, so time nak g melancong tu x perlulah risau akan kekurangan wet sbb kiter dah wat simpanan selama 6 bulan...

x sabarnya nak melancong ke hollywood, jom...

Corey berkata...

ooo mcm main kutu ler ni.
wokey gak. setuju dgn pojie pasal refund to those yg tak dpt attend.
tp nak clearer picture on it.

rizz berkata...

eleh b boy ckp je tp yg adoo wakakkakakak..pape pon klau pojie g rizz pon ok jew hehehheh!

atty's berkata...

kty setuju..tapi next year kty banyak agenda..nextime kty join.

Hezesuze berkata...

okey sume! thanks atas pendapat anda.

bboy - mmg idea yg bernas tp idak bleh dtrima oleh pn pengerusi...wakakaka

1. Mmg akan ada pn organizer (team management)
2. Aktiviti hanya 1 saja iaitu tuk gi holiday. nan ado xtvt len.
3. duit akan redund pd sape yg x dpt joint the group.
4. Collection selama 6 bln saja. (Wat permulaan)

so pada yg setuju..sediakanla RM50 tu..tunggu panggilan dri ahkak ok...

suhaila-ab berkata...

huh aku nak setuju aje..aku pun nak join kalau boleh...tp aku takut bila sampai masa tak leh nak ikut pasal keje kau ni selalu freeze coti..nanti aku frust menonggeng nonggeng...ze..katakan la kalau masa ko dah tetap nak pegi tu tetiba aku bagi nama n aku bayar habis...ok tak...??

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah berkata...

apa yang penting????? tak nek flighttttttttttttttttttttttttttttttt wakakakakakakakaka

adakah aku bersetuju????
adakah aku tak bersetuju???
adakah aku 50-50????
adakah aku putus fius???????????

yaaaaaaaaaaa... aku putus fiussssssssss wakakakakakakaa

jawapan aku???????????????

................................
_________________________________________

Hezesuze berkata...

sue - ok jer...no prob!

Qlah - ko jgn ngengade ek...alah kalo xjadi pun duit bleh refund...

EIJAM'S FAMILY berkata...

memang menarik entry nie.. later will info u..

Hezesuze berkata...

eijam - ok! nnti bleh ler contact i ok..

[-suziey-] berkata...

waa sgt bersemnagt kakak ku sorang nih..ekkek:D

hmmm..idea ni menarik tp kena pk byk prespektif..sbb ianya melibatkan pengumpulan duit..so kang takut ade plak ajen2 perisik bank negara soal siasat plak..maklumla kita deal ngn duit org n tru intenet kan..hehe..tp xmustahil utk dilaksanakan..

1st thing kena ade strategy planning..how it gonna works..then only determined what shuld we do :)

p/s: ni ke mende yg nk discuss ngn sy tu? kita jmpe kt besday yaeesh ok:)

Hezesuze berkata...

suziey - huhuhuhu nnti kita jumpa besday yaeesh ek....chow!

AiZouL tHe aBg keChiK... berkata...

uwaaa..xde duet
sbb blja lagi..
so x dpt join ini SKIM JOM CUTI2 MSIA..
tp nak mlancong gak..

neezareef berkata...

good idea jugak..mcm main kutu
tp still kena hati2

miela77 berkata...

slam perkenlan...daku minat gak tapi kena plan betul2 dulu..cik abgku ni keje x kira waktu,...:p

miela77 berkata...

pada semua...meh la ke umah iela.. jengok2 apa yg patut...umah kecik je..hehehe...:p

Hezesuze berkata...

aizoul - sape yg berkemampuan di alu2kan ek...

neeza - insyaallah! uols keneler trust pd saya...hehehe

miela77 - minat?? oklatuh jom arr joint the group..rmh ko kt ner ni...suh dtg tp x gi tau ktner...hehe

Eazy Izzuddin berkata...

alamak kak!
nmpk header atas
msk paper woooo...
xD
ruginye x pi
huk3

mummYaeesh berkata...

klu sume ok..weols stuju jek..no hal punyooooo!percaya ke??woohoo..