Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Rabu, Jun 17, 2009

JPBC Hampeh!

Hola Senorita! dsbbkan 2 minggu aku sasau dek kerana line tenet yg cam kimak jerk (ghupe2nya kabel bawah tanah udah masuk air daaaaa) tu yg amik masa lama siut...akhirnye aku kembali jugak dgn citer2 yg da basi uols...basi??? bgi aku itu sume memori kenangan terindah wat diri aku yg bernama HEZE SUZE aka akak gonjeng...wakaka

Ni aku nk share ngan uols ler, tmpoh ari (lupa plak bila) tp time cuti skolah hehe kebetulan x maid aku dtg ke rmh coz boss tmpt dia keje bg cuti...so alang menyeluk pekasam mari kita ramai2 g tgok wayang JPBC (Jgn pdg belakang congkak)...

bkn pe ibu aku yg gegeh beno suh book ticket nk tgok movie tu...so line tenet prob kan apalaie book by phone ler...book 8tiket tp dsbbkan trlewat smpai tuk collect tiket tu...ermmm hampeh kene beli kt kaunter le jwbnye...sib baik dpt tmpt yg baik punya lokasinye...

haha b4 tgok movie haruss berpicca bagai kan tuk kenangan katenye...blah kanan tu x maid aku bibik ita namenye...dan yg kiri tu bibik misna merangkap bibik aku skrang ler...bgmbo ngan anak2 akak gonjeng...wakaka gonjeng ke????

ni pdpt aku ler tntang movie JPBC, idakler klako sgt beb...suam2 kuku ler lawaknye...tp bab si toyol (lakonan cat farish) bwk motor tu yg mmg klako ler...yg len tu hampeh! sbb pe aku ckp camtu??? haaaa coz ibunda aku pun turut ketawa tp ketawa cam nak x nak jerk (eh camne tu ek) hehe...kalo ibunda aku ktawa x berenti2 haaa maknenya citer tu klako ler...

ingatkan bleh ler kasi gegar itew panggung ngan gelak tawa weols...tp nan ado yer...bkn pe uols! time senario the movie bbrapa twon dulu...all family aku g trjah tgok citer tu...ibu aku punyaler gelak tahap kingkong smpai org len sume da berenti gelak tp ibunda aku still laie ktawa cam nak pecah perut kekdahnye...haaa btapa ler lawaking citer tu kan...

so ingatkan bile tgok JPBC ni camgitu ler.. (kira nak ulang blik gelak kingkong tu) wakaka...ujung2 xdork ler...smpaikan anak aku yg kocik tu tertidur uols! haaa bygkan ler betapa boringnye citer tu...hehehe..

opppsss! itu dr pndangan aku ek...len org len pdapatnye ye tak???? pepun sokongler filem melayu kita...(tp kalo filem cam hanj nk sokong ke) tpuk dada tnye sihat ke idak...wakaka zassss layannnnn :D

16 ulasan:

Blog Anuar Kamaruddin™ berkata...

sokong perenggan terakhir! kikiki :D

linahilmin berkata...

ramai org kt best...
kita ni yg dah lama tak tengok wayang, tunggu astro je la..

rizz berkata...

da taw da cte ni msti cm gampang haahha

hanis berkata...

betul2...
cite melayu nih...
mmg jarang dpt puaskan hati
hanj betul la...
ke selera kita yg tinggi sangat...
oh tidakkk

momguess berkata...

hohohoho
sokong lah pilem melayu!!!!
(cam xiklas jer)
lariksssssssss

Sidratul Muntaha berkata...

sib abik tak gi tgk lagi
baru berura2
mekasih kak
klu tak..
bazir duit jer!!!

Cik AniS GalaXy berkata...

wakakak...
sekali tgk n3 akk
lain plak pandangannya.
anis x suke ending jer..
but yg lain leh gak ler gelak...nk tenangkan fikiran kekdahnya..

Duke Luce Dell'amore berkata...

hahaha...
tintong jew!
nasib baik jim x p tgok..
tggu jew kuar kt astro time nk raya nnt..hahaha...

Hezesuze berkata...

nuar - tau da..ahaks!

lina - org kate..ze kata xbesh..hehe

rizz - yeler coz xde mat2 encem kan..wakaka

hanis - sokong!

momguess - ikhlas tp jauh..bleh

sidratul - sib baik kan...tgu aje kt astro...

cik anis - wah! tenangkan pikiran tgok movie ni..aduyaiii..bleh tenang ke?? kikiki

jim - btul3..tnggu aje kt astro..

fizzzy !an berkata...

dah tengok...

nasihat = siapa-siapa nak tengok, tak payahlah buang masa, tunggulah raya esok mesti masuk tv punya.

:P

[-suziey-] berkata...

sy mmg xminat cite seram ke antu ke yg mesia pnye..bkn xnak sokong tp macm mind xleh nk trime la..sbb melampau2 xlogik dia tu..hahaha:p

atty's berkata...

nasib le kty tak dpt nak tgk hari tu ,
tgk hannah montana..tp citer ni besh kelakar.

mmg tak nyesal tak tgk jpb..tu..

tq ze..

b-boy berkata...

dah tepuk dah dada.. terbatuk2 tandanya apa yekk..? ekekekeke

Eazy Izzuddin berkata...

sokong2
=P
tu yg eazy maleh nk pi tgk nih
dh agk cter mmg ....huhu

masviona berkata...

saya dah agak awal² sure x bawak lawak movie JPBC nih...huhuhu

wah bagusnya ahkak....hubungan yg berkekalan ngan bibik gitu kan...respek lah kak...:)

mummYaeesh berkata...

gonjeng katanye..woohoo!hamboii maid dgn ex maid begitu sedondon!

tak best ek...hahaha..seb baik tak g tgk!mmg takde plan nak tgk pun..woohoo