Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Isnin, Jun 01, 2009

HoLiDaY @ LaNGkaWi - PaRt 3


DAY 2 (Terjah pulau)

after bekpes je weols da standby kt loby hotel coz awal2 laie da booking 1bot tuk weols trjah pulau2...mmg dr dulu lgi aku kepingin nak tjah tasih dayang bunting tu...akhirnye smpai gak niat aku kan wlpon da btawon2 hajat nak kesana...

weols booking 1bot 4 the whole family...senang kan..about RM250 aje erge weols bayar...murah??? yeler coz weols ada partner kt sana...huhuhuh...

Lokasi 1 : Tasik Dayang Bunting

aduyaiii! aku ingatkan nek bot trus je jmpa tasik dayang bunting ni...ujung2 kene daki tangga uols! wah masa time nek tu sumenye gegeh tahap kingkong nak gak trjah dayang bunting katenye... (especeli anak2 aku ler...dowang ingat bleh ler mandi gamaknye)...wakaka mak aiii! very the fenat uols daki tangga itew...kene bhati2 jgak nak daki tu...takut tgelincir...

smpat gak sedas dua bpicca2 bagai kt lam bot...wah sonok siut nek bot...sib baik ler time tu cuaca mendung ajo...so idakler itam kulitku...pssstttt! yg mamat yg rambut pjg tu ler guide weols kt sana...mamat tu sebenonya org kg aku....mmg carik rezeki kt langkawi...jgn men2 tau..smjak lepak kt langkawi...byk beno aweks2 mat salleh bwak blik kg...huhuhu sume penah bawak balik kg aku...seingat aku aweks negro je lom laie...wakaka

yeahhhhhhh! akhirnya smpai gak kt tasik dayang bunting ni...kalo uols prasan gambo yg tgh tu ler gambo yg smpat aku snap time bot berenti skejap kt tengah2 lautan tu...nmpak tak bentukbdn telentang ngan keadaan muka, tetek & perut cam org mengandung tu...ermm nampak tak?? ekceli aku pun xtau sgt the whole story mory about dyang bunting ni...sape tau meh gi tau kt aku...hehehe

so kt tasik dyg bunting tu smpat gak ler ibu & adik aku dok selam kaki kt air men geli2 ngan ikan keli kekdahnye...bak kata ayah aku...ikan keli tu bknnye ikan yg kt spa tu bleh mkn kaki2 yg kertu katenye...sebenonye ikan keli tu lapo tahap godzila....wakaka yerler mane ade org wat spa ngan ikan keli...hahaha lawak tol la...alih2 cmpak roti yg ado je kt ikan tu...

tp mmg besh...rendam je kaki uols kt situ...bduyun2 ikan keli dok rayap kat kaki uols...time amik gambo kt tasik ni...xberapa nmpak sgt bentuk perut mengandung tu...uols bleh tgok weols taken picca blatar blakang kan dayang bunting tu (gambo atas)...betul tak??

wah tantek kan picca ni...taken by mamat rmbut pjg itew...eh lupa plak nk bg tau..namanye KUDIN tp dr dulu weols pggil dia ngan nama ABG KOROK yg rock gtew...wakaka ni la dia family KAK LONG...hhuhuhu time ni da nak blik dan menuju ke destinasi seterusnye...tgok ler muka masing2 wlpon letih tp ttap maintain cute gtew...

Lokasi 2 : Pulau Helang (agaknye ler..lupa plak nama tmpt tu)wakaka

seterusnye weols di sajikan dgn pmandangan burung2 helang yg ado kt pulau ni...stiap bot yg mmbawa plancong ke situ wajib sediakan mknanan helang @ perut ayam tuk dihidangkan pd brung2 helang tu...

bila driver bot (ade ke panggilan camgini) hehe cmpak je mknan kt lam air tu...haaa apalaie byk tul brung2 helang tu menyambar mkn yg diberi...time ni ler smpat gak aku snap picca2 burung2 itew...ada yg kecik & ada jgak yg beso...berenti sekejap ajo coz anak2 aku xsabo nak ke destinasi seterusnya tuk mandi manda katenye...yehaaaaaa!!

Lokasi 3 : Pulau Beras Basah

Yehhhh! makhluk tuhan paling sonok tentulah anak2 aku...mandi time...mmg pantai nye tantek uols! jernih skali...wlpon aku pegi langkawi bkn time cuti skolah tp aritu mmg ramai pelancong yg trjah pulau ni...so ramai gak ler yg mandi manda kt situ...

ermm..anak2 aku still laei takut ngan ombak pantai...so dowang men2 pasir je kekdahnye...haaaa si adik siap timbuskan kakak dia lam pasir tu...best gitu...x rugi uols trjah pulau ni...bila sumenye da puas mndi including aku ler...time balik ler...cuaca pun da smakin terik...aduyaiii!!

pssssssttt!! nak jgak kan ibu ayah aku bgambo bgai kt pulau tu...ekceli time ni aku dok enjoy mandi tahap kingkong tau...tetiba plak ayah aku panggil 'cepatla kak' ingatkan nak jamu air ke ghupe2nye suh amikkan gambo dia...wakaka yo yo or je aku bingkas lari sepantas2 kilat uols...haha lawak tul...

bila da mndi puas2 xhengat...so weols btolak blik kepangkuan jln...hehehe yeler perut pun da lapo giler...smpai je ke darat weols dhtr trus ke hotel...pastu mandi bersihkan pe yg patut...kot2 ade pasir halus yg trselit kt montot tu...wakaka

so weols decide nk menshekik kt kuah town jgak...kt tmpat yg weols pegi smlam...mmg byk lauk pauk yg ado....zoooommmm terus je abg pomen drift ke kuah town...(wah drift katenye)

haaa nak tau pe yg jd kt lapangan tbang langkawi...tunggu NEXT ENTRY! mmg suspen giler...wakaka

13 ulasan:

rizz berkata...

wahhh kemaenn nk dayang2 bunteng lg ahhak pape pon sonokk tgok k heze nye holiday iteww ahakss

Hezesuze berkata...

rizz - tu ler pasal..sib baek da ada anak 3...kalo idak maunye dok bertapa luahkan hajat nak anak kt situ...hehe

atty's berkata...

ze..ko g dayang bunting ..lepas nie ..mesti ehem..ehem.kan..aku tunggu biter gumbira

Hezesuze berkata...

kty - ishhh xde maknenye kty oiiii...udah2 ler tu wat anak...wakaka

mummYaeesh berkata...

syoknye..betl punye round langkawi..weols dulu g langkawi setakat gi shopping jerk...takdenye singgah tempat2 bersejarah gitew..

lg best sbb holiday beramai2 gitew kan??woohoo

[-suziey-] berkata...

hahaha..sabo jek..pasir halus terselit kt montot?ekek:D bestnye kak heze..sume tpt kak heze g sy g gk dulu..weehooooo

Hezesuze berkata...

mummyaeesh - mmg besh bangat watie...apakata ko wat event kt sana...bleh jenjalan skali..wakaka

suziey - kan! mmg besh!

||| PöJìé PööH ||| berkata...

amboiiii sakan nooo!!
ada ole2 idak utk adikmu ini??

Eazy Izzuddin berkata...

beshnye
sowy br melihat2 aka bercuti
hehe
bz2
xD

Atan berkata...

best nya dapat gi jalan jalan

ibu_umairah berkata...

wah..best betul.....berjalan2!!!bila kite nak sampai nie

Hezesuze berkata...

pojie
eazy
atan
ibu umairah

mmg BESH siut holiday kt langkawi tu...nnti kita set tu all bloger2 holiday kt sana...amcam ok tak???

mazharalti berkata...

wah wah wah... seronoknya pi holiday... dah lame gak tak gi holiday beberapa hari cam gitu... earmmm, nak kena kenen-kenen kat hubby nih... ;)