Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Sabtu, Jun 27, 2009

TeRKeJuT + GuMBiRa

Tetiba plak arini nk story ckit about my prenz (wlpon br 2x jumpa) tp rasenye weols da cam kenai lama daa...hope till death ye...hehe da jd kebiasaan aku tuk on9 awal2 pgi (idakler pg bute ye uols) so tetiba plak kwn aku ni YM ngan aku dok bgtau nk BERTUNANG...

hape???? (dlm YM ler) sib baik lappy aku xde webcam...kalo idak mest nmpak muke terkejut beruk kan kekdahnye...wakakaka dia kata sebenonya dia nk btunang....wah aku pun apalaie soklan bertalu2 le dok tnye sape?? kenal kt ner??? umur bape??? org mane??? name sape???...kan soklan akak gonjeng da kuar...(gonjeng ke???)


so ndak xnak tpaksaler dia story mori ngan aku kt YM la ye...ermm dia dok habaq pilihan family katenye coz dia da malas dah nk dok carik or becinta ujung2 xjdi nnti...so dia accept jerk pilihan yg family dia aturkan ...alhamdulillah kedua2 blah pihak telah bersetuju tuk menyatukan depa berdua...(kira bcinta lepas kwin ler)...

tema kaler biru katenye...

yg wat aku TERKEJUT BESAR! bln 7 ni nk btunang katenye dan kawin bln 10 kalo x silap aku ler...hhuhuu copatnye! bkn pe katenye ayah dia yg nk tarikh tu coz bleh bsanding skali ngan adik dia...oh gtew...ok latuh...jimat budget ckit...wakakaka


wlpon terkejut beso tp aku ttp GUMBIRA bila dpt tau hal ni dr mulut dia sndiri.(wlpon dlm YM ye) ..b4 this aku dgr from mulut org len (sapekah itew???) rahsia! tp idakler direct just sipi2 jerk beritanye...hehe now bila da KOMPEM tu yg aku war2kan kt blog ni...wakaka (tn punya bdn da bg izin ok)...


pd N******L N***A (haaa korang carik ler ye sape dia) wakaka sis betul2 gumbira bila dgr yg ang nk btunang & kawin kekdahnye...da mmg jodoh ang da sampai so terima la dgn hati yg redha dan mensyukurinye okey...sis dpt rase waktu2 bgini mayB ang da rasa rindu2an sama bakal tunang ang tu kan (wlpon cinta jrak jauh..jauh ke???)...jgn dinafikan...sape yg xsuke bila da dpt pasangan idup...so ang amikler masa yg ada tuk mengenali lebih dlm isi hati or pangai bakal tunang ang tu...ke bakal tunang ang tu yg kene godek pangai ang nnti...hahahaha


sis rase wlpon pilihan family tp kalo ang xsuke maka ptunangan ni xjadi jgak kan...(haaa jgn nk tipu sis) that means ang mmg suke ngan bakal tunang ang tu...so mulakan la kehidupan baru yg bakal menjelma & jdkan pengalaman sbgai panduan tuk ari akan dtg...


kalo hati kita jujur & ikhlas menerima si dia (tnpa mengira pangkat & darjat) insyaallah! ALLAH swt akan membimbing kita ke jln yg baik...so disini sis doakan kebahagiaan kalian dan dikurniakan anak2 yg soleh & solehah hendaknye.....amin...


sis & the geng akan menanti hari kebahagiaan (mjlis kawin ler) ang tu...kalo djmput weols dtg ler...ke nk weols terjah gak pd mjlis ptunangan ang nnti....huhuhu (mest kecoh kan)..wakaka


p/s lepas ni giliran sape plak yg nk btunang or kawin kekdahnye....adakah rizz???bro corey????rhuddy??? hahahaha kita tunggu saje la ek...zassss laaynnnn :D


10 ulasan:

Blog Anuar Kamaruddin™ berkata...

rizz kawen...nuar sponsor wax rambut dier time wedding nnt... kikiki :p

b-boy berkata...

hahahaha.. abg rizzz kawen boy suppory kayu plewod percuma letak dalam paper beg.. waakakakaka

Hezesuze berkata...

Nuar - wakaka sponsor wax rambut katenye...

bboy - ade ke plwod saiz kocik dikkk oiii??? baik ang supply plewod wat pelamin dia...hahahaha

Corey berkata...

hehe bro ntahla no komen.. nak menopause dah ni still hati duk trtutup lagi ni.

bertuah betul pada sahabat ze itu. jadi perempuan senang sbb org yg akan mencari. terima jela klu terdesak or terpaksa. jadi laki ni payah sket.

Eazy Izzuddin berkata...

wah!
tahniah
siapa tu kak...
hik3
xD

mummYaeesh berkata...

mcm ku tau jek sape ni..tetiba nak g dapur cari tempat tumbuk sambal belacan gitew..ahawwww!

corey..salah tu,jd lelaki la senang sbb dia yg g meminang..klu pompuan terpaksa menunggu..klu takde yg dtg..melangut la jawabnye!

Hezesuze berkata...

bro corey - monopause katenye...lawak la bro ni..wakaka

eazy - biarlah rahsia dulu ek...hehe

mummyaeesh - da tau sonyap2 dulu ek...hehe

rizz berkata...

motip nk ngumpat aku kat cini tu ms n...hahahha tahniah tmpg hepi..aku nk jd pngait ang taw wakakkaa

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah berkata...

wakakakak caker ang sis wakakak patut ler kemain bersemangat suh aku wat serangan hendap cecepat wakakaka ada citer hangat rupanya wakakakakakakakakakakakakakakakaka

tahniah yek kepada yg bakal bertunang dan bakal pengantin itew wakkakakakakakak

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah berkata...

mummyyaeesh adoaiii kemain terbelit urat2 otak aku ngan lidah aku nak menyebut nama ang wakakaka wati keji ang kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn wakakkaka