Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Sabtu, Mei 30, 2009

HoLiDaY @ LaNgKawI - PaRt 2

Day 1

arggggghhh!! kul 8pg sume da bgun...xsabo uols nak jenjalan kekdahnye...bkn pe lgpun time bekpes till kul 10pg ajo...lepas tu pndai2 ler carik tmpat len tuk bekpes ye adik2 sume...wakaka

after bekpes...apalaie destinasi ptama yg nak weols terjah adalah cable car...bkn pe uols! 2 tawon lepas aku g gak ke langkawi...ujung2 hari2 ujan uols...x dan nak trjah cable car...so this yr aku nak pulun abis nak nek jgak cable car itew...hehe

abg pomen park betul2 dkt ngan pintu masuk ni...LANGKAWI GEOPARK INFO CENTER...haaa nak g cable car keneler tmpuh ini pintu ye uols!

aduyaiii!! pg bebeno weols smpai around kul 9.15pg da xsabo sumenya., apalaie harussler taken picca dulu...ahaks!..haaaa pdn muke...kaunter bkak kul 10pg...sib baik kt situ byk shop2 sevenier...so dptler aku phabiskan duit (ciput jek) kt situ...

sib baek ler ada mnatang ruse ni...mmg jinak mnatang ni..lgik2 kalo ada makanan dedak kt tgn kita...smpai kene kejo pun ado...haaaa apalaie...posing lgik ler...wakakaka pssssstttt!!!...yg sebelah tu adik aku...ermmm uols ada adik2 ke, kakak2 ke, spupu spapat ke yg single mingle????? hehehe adik aku tu tgh mencarik aweks ler...haaa nk details bleh ler contact aku ek...cepatin...yek...wakaka

nampak tu abg pomen ngan si kecik zaquan dok bg mkn kt rusa tu...sebenonya si zaquan tu takut bebeno ngan menatang tu...kemain kuat lgi peluk babah dia (abg pomen ku sayang)...hehe

alah! ciannya anak umi sorang ni...ni time tgh tunggu kaunter bukak la ni...haaaaa! tgokler wajah abg pomen ku itew...bekerut2 dahinya kan... (dlm ati mesti bkata bila la kaunter nak bukak ni) aduyaiiiiii!!! lotih nak melayan karenah si kecik ni)...hehe aku tau da abg pomen duk pikir pe...amponnnnnnnsss babah! psssssttt yg kai bju kurung itewler ibu mertua ku...

gambo aku lgi ngan ibu, ayah, adik & anak dara aku si syafiqa...acara wajib uols! tuk bposing bagai nak rak kan...aik! apsal plak ibu & ayah pndang tmpat len tu...ke malu2 gorila nak pndang camera...wakaka
eh2 tetiba plak da smpai platform keberapa ni ek...entahler jnji ada bukti yg aku da nek cable car ni...ekceli this is 1st time aku nek cable car kt langkawi ni...mak aiiii nek kecut perut aku uols! gayat & tinggi bebenor bbanding cable car kt genting highlands...spjg cable car tu nek...aku xpndang bawah..takut uols! pndang pemandangan ajo...wakaka..nak gerak pun ngeri dibuatnye...aduyaiiiii!!

haaa kalo korang nak tau korang gayat takat mane...nek ler cable car langkawi ni ek...tp bila tang nak turun tu...mmg ler xgayat sgt bbanding nek td...seyes! menggigil sluruh bdn anak aku si haikal time cable car tu nek...ishh sib baek xfengsan dibuatnye...

amboi3...ni aku tau picca ni aku amik kt platform petama...smpat gak kan taken picca mat2 pakistan kot...sumenya encem uols!..sib baik mat2 pakistan kalo mat2 mesia...harusss je aku nak berkenalan kan...bkn ke kawan biar seribu...haaa koleksi kwn2 aku lom cpai target laie tu...hajarnye...relax ye abg pomen...ko ttp dihati aku smpai mati...wakaka

sebeno2nye aku teringin nak melintasi jambatan ni...tp apakan daya hnya aku & anak2 ajo yg nek cable car...abg pomen xnak nek coz gayat katenye...aduyaiii! kalo aku sorang mmg aku trjah maut punya jmbatan ni...ishh mesti sayup2 je kan kt situ...

nmpaknye kene repeat laie ni ke langkawi nxt yr punya budget...haaa amacam abg pomen bleh tak htr proposal ke langkawi lg??? cis! abg pomen kata next yr g pulau pangkor plak...ermmm xpe abg pomen...nnti aku kasi service baik punya ek...kot2 bleh tukar itew proposal ke langkawi lagik...wakakaka

ada kesinambungan laie ye adik2 sume sal langkawi ni...NEXT ENTRY! ler jwabnye...hehe zassss layannnnn :D

9 ulasan:

Cik Wanie berkata...

ala akak,
kenapa x pegi kat jambatan gantung tue,
best tau,
mula2 saja gayat,
pastu akak akn rasa nikmat,
menghirup udara yg segar,
blh tgk sekeliling pulau,
hurm.....

wanie pun dah lama x jejakkan kaki ke pulau tau,
rindu rasanya:)

Cik Wanie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
suhaila-ab berkata...

abg pomen ko yg macho tu takut naik cable car ke...salah baca ke aku ni..hikhikhik...kem salamss kat abg pomen ko..apalah...mat pakistan yg tak macho tu pun leh naik...hehehehhe....hehe..aku pegi langkawi time LIMA dah ada tempat tinggal dah..spesel punya..

[-suziey-] berkata...

weehooo...gayat giler jmbtn tu wooo...hehe:p

muka kak heze ngn adik potostat la..ekek:D

Hezesuze berkata...

cik wanie - mula2 gayat pastu nikmat ek gitew...ermm kene repeat back ni ke lgkawi...hehehe

suhaila - abg pomen ku smmgnye gayat tahap gorila...pssssttt!! wah tmpat tinggal spesel katenye..kt ner tu..bleh ler trjah sama...wkaka

suziey - potostat?? da mmg 1 acuan ler..wakaka

hanis berkata...

waaaaaaaaaaaa
cabel car..
pg reramai seronot kan.

mummYaeesh berkata...

teringin gak nek cable car tp takut siot..
lg la dpt email dr uols pasal cable car jatuh terhempas gitew..uiiishhh!bedebar uols..

||| PöJìé PööH ||| berkata...

aii klo ada gayat aii akan bgayut bpeluk pada abg² pakisatn tuh bleh??
hehehe!!

Tanpa Nama berkata...

Hello There. I found your weblog using msn. That is a
very well written article. I will make sure to bookmark it
and return to read more of your helpful information. Thank you for the post.
I'll certainly comeback.

My web blog - african mango australia