Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Sabtu, Mei 30, 2009

HoLiDaY @ LaNGkaWi - PaRt 1

Hello uols! moga sumenya sihat2 blaka dsamping teman2 or family tercinta. Mood aku pun da OK tu hupdate holiday aku kt langkawi tmpoh hari...smmgnye BESH sgt2...

Trjah LCCT kul 2pm da tpacak msing2 kt situ coz kul 4pm flight udah mau blepas ye...

b4 tat harusler bgambo bagai ye adik2 sume...tuk kenangan2 kekdahnye...

weols pegi lam 15org (9dwasa 6kanak2) haaa bygkan betapa meriahnye time tu...tp yg byk karenah udah tentu anak buah aku (anak adik aku) mak aiiiiii...nakalnye tuhan aje yg tau...xmkn saman uols...sabo je ler...

pekene McD dulu coz lapo giler...yeler sumenya da xsabo nak gi langkawi...ujung2 xbekpes kekdahnye...cam budak2 jgakler org2 dewasa ni...wakaka posing ngan anak2 aku (eh mana plak si abg ni??? ghupe2nye menshekik lgi...lapo latuh) pstu bgambo plak ngan ibu & ayahanda trcinta (time ni da check in da) just tunggu flight nye ajo tuk landing time....ermm jln2 tgok2 butik CR tu mak aiiii...shantek2 beg2 & kasutnye...ermm nntilah bleh mintak abg pomen belikan or adiahkan tuk besday aku nnti....cewahhhh!! awal2 lgik da booking adiah kan...acara wajib uols...wakakaka

helo2! flight udah smpai ye anak2...flight AK5328 jam 4pm udah landing..so beratur ye sume...wakaka opssss lupa ye now sume kene duk mgikut no ye...(2 tawon dulu men redah je...wakaka) xleh nak suke2 duk ye...ujung2 dpt sit btul2 kt kepak uols..tgok ler..ckit picca yg smpat aku amik tuk tatapan uols...

sbgai bukti tu...amik gak gambo kpl tebang AA...hehehe time ni kpl tbang da bgrak sikit demi sdikit...

aku sibuk nak take picca2 yg menarik..alih2 kene marah ngan abg pomen..katenye udah2 ler tu...kang xpasal2 pramugari marah...(betul ke kt lam kpl tebang xleh amik gambo???) konpius ni...

so itu jele gambo yg ado ek...layannn je ler...hehehe bye2 org klang...aku nak ke langkawi ni...huhuhuh haaa kalo uols prasan picca blah kiri tu smpat gak aku snap curik2...time ni tgh berada di awangan gtew...sungguh shantek ciptaan ALLAH swt...shantek je awan tu kan...pjalanan ke langkawi lbh kurang 45 minit ajo..tp bgus ler pilot weols tu...smpai lankawi cepat 10minit dr jadual...yehaaaaaa!!

slmt dtg ke pulau langkawi pd keluarga KAK LONG (nickname ibu aku tu) espeseli family abg pomen...wakaka

bab transport kt langkawi ni weols da plan awal2 (thanks 2 mail & ina coz dowang yg bg contact no trsnportation disana)...mmg weols decide nak nek van 12 seaters aje..sonang nak hangkut sume kan...smpai je kt langkawi (sory xde picca2 ye coz msing2 da jakun tahap kingkong da nak naikvan)huhuhu driver van udah tunggu...

so sape laie kalo idak abg pomen yg kene drive...idop abg pomen! so weols drive trus ke BEST STAR RESORT kt pantai cenang...haaa about pginapan pun aku cek kt tenet..coz best star ni ada pool tuk kanak2 tu yg aku dok booking aje...

erge pun bpatutan..aku amik family room (2 set queen bed size) including bekpes tp hotelnye seberang jln ye bkn tepi pantai...alah sebrang je da jmpa pantai...yg penting ada pool tuk anak2 aku berendam cam badak air kekdahnye...huhuhuhu...

oppss lupa plak nak g tau..ekceli group abg pomen & ibu ayahanda aku je yg pegi dulu...group adik aku flight nye kul 7.50pm baru smpai langkawi...hahaha bkn pe masa aku online AA time tu je ergenye murah ckit...ndak xnak amik jgak ler time tu...

so weols check in dulu...b4 tat menshekik dulu ler ye..coz perut masing2 da lapo tahap gorila...mkn sekenyang2nya pastu terus aje check in hotel...coz sat laie aku ngan abg pomen nak ke lapangan balik coz nak kutip adik2 aku...wakaka

nak tau citer slanjutnye...keneler tunggu NEXT ENTRY! byk picca2 yg menarik uols...zasss layannnn :D

5 ulasan:

suhaila-ab berkata...

eeii best nyer dapat gi langkawi...aku pegi 2 thn skali pasal event LIMA...so akhir thn ni aku lom pasti ada tak LIMA 2009...kalau ada pasti aku jejak jugak kaki kat langkawi thn ni...sambung ler entry...buat apa lagi kat sana...

Hezesuze berkata...

suhaila - uik! time LIMA tu hotel xmahal ke...ada spupu da book flight tp hotel fully booking coz LIMA this yr...haha nntikan kesinambungan citer ze ek...hehe

[-suziey-] berkata...

hohoh..sgt sonot dalan2 langkawi..hehe:p

rizz berkata...

bestnye bile la rizz nk merasa naek flight ni.hurmpp

mummYaeesh berkata...

klu hp tu tau ler takleh on tp klu amik gambar apsal lak tak bleh..weols selamba jerk amik picca dlm fligt!tp tak taula klu air asia tak bleh??