Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Selasa, Mei 12, 2009

uLu YaM! HeRe We CoMe!

Now turn aku plak tuk publishkan piknik kt ulu yam....yehaaaaaa!!! xkuse nak wat smpat 2 3 enty cam rizz...1 n3 pun udah ler ek...tp padattttt...gtew...

pg2 laie anak2 aku da bgun taido coz dah xsabo latuh nak terjah ulu yam....bgn awal tu siut jam 6pg da terbeliak ajo mata masing2...aku??? bgun lagi awal tau coz nak siapkan mknan yg ndak dibawa....lgpun aritu mmg ada catering ckit so apalaie smbil mnyelam minum air ler...amik ajo menu yg ado...aku just goreng nugget, kentang & hotdog...

so jnji ngan bloger EAZY IZZUDDIN tnggu kt giant shah alam...bkn ape abg pomen ku idak ler ketahuan jln ke ulu yam itew...takut sosat plak kang...to yg nak follow si eazy ni...smpai ajo area giant itew..mataku da dok melilau carik kete suzuki swift kpunyaan eazy...alih2 calling2...adoyaiii nek kancil ghupenye (katenye mak dia marah bawak kete tu..wakaka)...nape x habaq...xyah sis susah2 nk pjgkan leher dok carik kete swift ang tu dik...ujung2 jmpa gak...wah sis suke ler ngan spek mata ang tu...beso dah cam muka hafiz AF plak sis tgok ko...hehee

pjalan pun bmula...alhamdulillah sumenya ok...time ni sume geng of fius (rizz & Qlah) da dok sms katenye da smpai kt ulu yam...mak aiii awal giler...time tu weols baru ajo brangkat....so si rizz gi tau diorg lepak kt petronas coz nak bekpes ktenye...weols pun drift ler...opppssss xleh drift coz ikut si kancil la kekdahnye kan...kene drive romantika d amor ler...waakaka (jgn mare ek eazy)...

smpai ajo kt petronas & ketemu dak2 geng of fius...trus ajo weols mneruskan pjalanan ke ulu yam....yeh2...da nak sampai...akhirnye smpai gak weols trjah ulu yam...tp aduyaiiii!!! aku tlupa plak kt area situ xde line...so camno nak duk calling2 si pojie dan seangkatan dgnnye...mak aiiii camno sume bleh lupa ni!!! so weols decide park je ler kt p3 kalo xsilap aku ler...alah yg ada pintu gerbang beso tu...ha kt situ le weols park & terus ajo carik pot yg besh2...

time ni anak2 aku ler makhluk tuhan paling seksi...wakaka sumenye da sedia nak trjun...dri rmh laie dok pakat adik beradik trus ajo kai bju mandi..wah gtew!...

tikar pun da dibentang...mknan pun da dihidangkan...haaa ni dia menu yg aku bawak ler..nasi impit + rendang ayam + kuah kacang + kentang goreng + nugget goreng + hotdog.. (wah ghupe2nye hotdog tu kegemaran si Qlah)...mtip???

aku tau sume lapo tahap kingkong kan...mkn2 jgn malu2...sila2...eazy, rizz, Qlah & aku yg dok mncekik apa yg ado...huhuhu...tp time ni dok bincang gak camno nak contact pojie ni...line xde?? wah...ujung2 sib baik dpt sms from pojie kate carik p2...diorg tunggu kt sana...

apalaie...aku ngan Qlah srta nemo trus ajo carik tmpat tu...sib baek idak ler jauh sgt from 1st port weols...alamak!!! time ni kecut perut gak nak g tau abg pomen yg kene pegi p2 (tukar tmpat len) coz dia da dok menyelam skuba ngan anak2 aku...ishhh!!! camno nih!!! argghhh! lege..abg pomen xmare..cuma bengang ckit kot (amponnssss babah!)...yeler...kang xpasal2 basah sit kete kan...sib baek ada tikar...so jdler lapik lam kete...

cik wanie n the geng...ermmm..time ni aku lom laie kenal ngan dak2 len...just pojie ajo yg aku kenal...1st time jumpa si wanie ni...mmg klako orgnye...hapening giler ...baru ku tau wanie ni melatah orgnye...sape yg tau pangai dia tu duk nyakat ler sme dia...

wah! acara mandi2 udah bjalan...yehaaaa!!! sungguh hepi anak2 aku wit abg pomen okey...coz abg pomen prefer air terjun dri air pantai katenye...tu yg dok brendam sakan kan babah....smpai bibik aku pun turut serta...lantak ler ko bik..mandi ler puas2 jnji ko jaga anak akak okey...waakaka...
uik!mane2 pegi mest si kecik ni dpt phatian ramai...pojie dok pose ngan zaquan...tp anak2 aku tu malu2 plak (cam umi dia...hehhe nak jgak)... ahah! sebelah tu smpat gak ler aku suapkan kek besday pojie (yg disdiakan oleh cik wanie) ari tu...nyam2 sodap...aiskrim kek by secret recipe...sodappppp tau!!! aku smpai repeat 3x tu..opssss!! bkn aku yg nak ek...4my kids...hehe HEPI BELATED BESDAY TO POJIE & REMY...

aksi2 maut geng of fius & bloger2 len...Qlah, rizz, eazy, remy, pojie, kasih, nemo...uik! nape picca aku xde ni...wakaka sebenonye aku malas nak berendam 1bdn..almaklum ler kalo da mndi manda air trjun ni...payah ckit nak carik tandas yg bersih gtew...betul tak??? time ni dok scan xde 1toilet pun...ujung2 dpt tau ada 1toilet tu pun kene jln kaki 500 meter uols...tandasnye???? fuh! ndak xnak pakse rela ler tuko baju kt situ....

taraaaa GENG OF FIUS bgambo sakan...psssttt...si mrs sengal aka cik lola ahli baru geng of fius tau (anak didik rhudy)...baruler aku tau sape itew bigmama & siput...hehee...diorg ni suke komen kt shoutmix ajo...akhirnue jmpa gak sis ngan korang ek...ermm da gak 2 3 org yg xmndi coz piyed katenye...ishhh sabo je mest kat lam ati tu dok tlonjak tahap kingkong nak joint mandi kan...wakakaak (tau coz ade pngalaman kt Pd aritu)..huhuhu

gambo kenangan gath kat ulu yam...ermmm mesti uols tnya mana picca cik wanie kan...sat no nnti aku citer ckit tuk tatapn uols....pssstttt!!! kalo korang tgok yg botak tu...(laa lupa plak name dia)..sejibik cam rhuddy.... (sape yg dak jmpa rhuddy ler)...pangai dia pun lebih kureng ajo...heppening & suke nyakat si wanie yg kuat melatah itew....

smmgnye aritu mmg sume prasaan ada...bengang, hepi, dan sedey...kira package ler org kata...biaseler kan org tua2 kata jgn trlalu suka sgt nnti bduka jdinye...haaa itew ler yg nak aku story kat uols...jd kan sbagai 1pglaman & pengajaran hidup...gtew kan!

Bengang! alah bengang tahap monyet je..coz kene pindah tmpat ke p2 itew ajo...kira penat angkut brg2 ler kekdahnye...dgn basah kuyup abg pomen ku itew tetap gegeh mgikut je kata wife dia yg kocit molek ni...wakaka

Hepi! wah! semestinye hepi2 sgt2 cod dpt jumpa cik wanie & bloger2 len...cik wanie ni ler yg anjurkan gath kt ulu yam itew...weols just war2kan ajo...wlpon ada yg 1st time jumpe...mcm yg penah aku katakan...dah mcm kenal lama da...bleh bgurau senda, gelak tawa mgilai2 tahap kingkong kt c2...suke & lucu ngan gelagat cik wanie yg btul2 hepi sgt aritu...dia ler yg mengidupkan suasana gilang gemilang kt ulu yam...sanggup dtg from kedah ke KL tuk jumpa weols...thanks a lot wanie...weols appreciate!...weols sayang same wanie...mmg jdik kenangan terindah weols...suke ngan glagat wanie nynyi sabun di bilik mandi sabun!...

Sedey! tetiba aje cik wanie pengsan (sib baik smpat nek ke darat) coz smmgnye wanie ni mmpunyai asmah..mayb wanie kepenatan sgt & kesejukan...yeler kan sape yg ngidap asmah or lelah ni xleh nak brendam lama2..lagik2 air sejuk kan...time ni sumenye sedey n weols bkjasma saling bantu mmbantu tuk mnolong wanie...sib baik mama wanie ade...weols tlg sedaya upaya weols tuk bantu wanie...mmg tragis sgt...coz itewler 1st time pengalaman aku tgok org pengsan dan mgalami keadaan camtu...hik3...smpai arini masih lagi tbayang2 wajah wanie yg menahan sakit...

ini xleh jd ni...kene call ambulance gak...suh 1of blogger kene drive kuar tuk carik line...alhamdulillah dpt gak call ambulance dan akhirnye cik wanie telah dibawa ke hospital selayang dgn menaiki ambulance...time tu weols sume bdoa byk2 coz pjgkan la usia cik wanie itew...rasenye lom puas lagik kenal ngan cik wanie...aku pun xsmpat lagi bposing dngnnye...

alhamdulillah...masa aku dok taip n3 ni..dpt sms from wanie...dia dlm pejalanan pulang ke alor setar, Kedah bsama family angkatnye...weols snantiasa doakan kesejahteraan wanie sekeluarga...wlpon dpt jmpa wanie sekejap ajo...tp aku puas dpt mengenalinye...stiap kejadian yg blaku ada hikmahnye yg kita tak tau...

ok! dont sedey2 lagik...tarik nafas....haaaaa lepaskan...wah rasenye pjg jgak n3 ulu yam ni...penat siut dok taip ni...so next gath kita nak trjah mane plak??? hehehe zasssss layannn :D


21 ulasan:

hanis berkata...

bestnya jumpa ramai2...

Eazy Izzuddin berkata...

hehehe...
kancil pon kancillah kak...
br bole drift....
eekekeke....(bile lah ayah nk bg drve itu si kuning, kncil pon jd la =P )

hehe
uish
sekaligus dlm 1 entry...
bgs2...
de idea skit...
btw kak
eazy bole x amek pic2 yg akak da gabungkan ( males nk edit ekekeke)
xD

mummYaeesh berkata...

gitew ke kesahnye!mcm2 ado...

anyway pengajarannye yg plg penting pasni sila cari tmpt gathering yg ada line supaya takyah nak pindah randah + susah payah cari ambulance!

ape2 pun sori takdapat join!happy for u guys..next time akanku cuba bergigih2 utk menjoinkan diri ini!

Cik AniS GalaxY berkata...

merasa la baca n3 pjg lebar ye.
naik juling biji mata anis dok mengeja tiap2 ayat...haha

happy moment kan kak
dlm suke mesti ader duka..
next gath...kite lepak tesco jer..haha.
nnti ader gath colling2 anis ek kak.

Hezesuze berkata...

hanis - tau xpe..insyaallah ada rezeki jmpa ler kita kan..

eazy - wah! malas nak edit katenye ek...amikler...akk xkesah..

mummyaeesh - ang mmg sengal..ingatkan joint skali..ujung2 1sms pun xdok from ang...huh!

anis - yup! mmg hepi sgt dpt kenal ngan anis...okey next gath nnti akk calling2 & roger2 anis okey...

b-boy berkata...

next gathering kita terjah PARIS ngan LONDON... wakakakakaka

rizz berkata...

best r gathering tp part yg mdebarkan mse wanie somputtt ngeeeeeeeeee

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah berkata...

otak aku nie dah banyak agenda nak wat nie sis cam ner nie?? wakakaka

AiZouL tHe aBg keChiK... berkata...

1st time nak komen blog akak
nice to meet with
comey anak akak..
trutama shafik tu
cute miut

atty's berkata...

oh gitew kesahnya ze..kty tkdpt join aritu..

alhamdullilah wanie takde apa2..syukur..

Corey berkata...

Nasib baik boleh call out ambulance.
next time apa kata before buat gath , buat ajk so ada yg akan survey dulu area tu tgk sesuai tak kondisi, kemudahan, keselamatan, komunikasi.
anyway.. abg pomen & pomen2 jr pun ada skali eh.. klu ada rakam video sure bleh share lebih kemeriahan dan keintiman.

[-suziey-] berkata...

uish cuak gk eh..seb bek cik wanie ok dh skang..uish jadi mmpi ngeri tuh..lenkali buat kat darat..erkk...apepn happening gk..kak senduk xjoin ke?

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Xsempat bkenalan ngan Cik Lola n geng² dia aritu..
malu² tucen plak memasing..
Xsempat gak nk bg my handmade souvenir..

btw Kak Heze ku, Wanie ada ASMA yer bukan ASMAH..
makcik Hasmah blkg umah dia xikut ok..
hahahahh!!!

Tanpa Nama berkata...

salam sis.. besh dpt kenal. pasni leh calling2 ekk. nice 2 meet u.

Rhuddy berkata...

kak heze sowii lerr yer hehehe jgn mare yerr next gathering insyaallah I FOLLOW (ala-ala sore abg jam gitew) hahahahaaha.......maaaf yerr akak huhuhu....tapi macam jeles jerrr tgk u all ermmmmmmmmmm rugi lak tak g .

Hezesuze berkata...

bboy - ok kalo ang banje pesalahnye..i followwwww hehehe

rizz - kenangan terindah tu..

Qlah - kpala hotak ang tu mmg byk agenda tsmbunyi...meh war2kan..

aizul - owh! baru nak trjah blog akk ek...mestiler anak akk tomei kan...hehe

kty - next time kite jumpa ek..

bro corey - wah! gud idea bro...next gath ke perak ler..bleh...

suziey - mmg beshhhh!! rugi ko x joint tau..kak senduk??? haram btg idung pun xnampak...wakaka

pojie - alah tp sebutan same kan...ishhh sje je kan...huh!

tanpa nama - sape kamu?? tunjukkan lerdiri mu itew...

rhuddy - ang mmg keji! menci2 tau...xpe akk da maaf kan rhuddy..ade rezeki kita jumpa lagi ek..yahooooo!!

Corey berkata...

hehe gath perak tu nnt2 bila keintiman makin jitu. tunggu join gath KL dulu 1 day. misi blum selesai ni..dah selesai nanti bro join. sbb tu gigh berherbalife bagai..ada agenda sbnarnya hehe.

anyway..nmpk sorg laki pun tak berani mandi bukak baju..
motif? hehe

linahilmin berkata...

meriah!!!

mummysyafie berkata...

alamak..dapat sms wanie kater nya dah kuar spital..terus saya hairan. bukan ke dier kat ulu yam??

ini lah crita sebenar nye yer.

ops...salam kenal erkk.

mummYaeesh berkata...

wei adalah sms tp kat sana kan ke takde line tu yg tak masuk kot!woohoo...

Cyberwira berkata...

salam .. yarabbii maaf bebanyak sgt...CW ni memang kelly Ng betul...CW dah jd dok malu dgn kezesuze..janji kelly Ng. hehehe. Actually..CW memang bnyk sgt aktiviti maaf bebanyak...tak tahu nak cakap apa..maaf maaf maaf