Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Khamis, Julai 29, 2010

Bubur Lambuk Kak Long


Masa n3 nie publish akak sibuk kat dapur menyiapkan bahan2 tuk buat bubur lambuk huhu **n3 ditaip time masa rehat nie...ngee...bukan ape kul 4pg harussler akak sekeluarga ater family Salamah Catering bangun tuk masak bubur lambuk kak long namenye yang telah ditempah oleh seorang kastemer yang bergelar cikgu huhu

mak aii bangun pepagi buta watpe..?? watpe katenye...ater tempahan bubur lambuk adalah sebanyak 1200 bekas uols....entah2 ada yang tak tdo malam nie....hehehe tapi demi mencarik rezeki yang halal kan weols redah jek...alhamdulillah!!

lebih kurang 2 periuk besar masak bubur lambuk nnti...

harussler letak dalam bekas camgini ye uols...ngee
1200 bekas tu...
**pic ehsan Mr goggle

Erm...tang masak no problemo uols...tang yang nak packing tu yang mengambil masa yang agak lama...yelaa kalo takat ratusan its ok to me...cewahh!! but dah smpai ribuan ni...mihahahaha

Bila dah isi dalam bekas kene sejukkan dulu baruler bleh ditutup kemas n rapi kekdahnye...tapi syukran jugakler coz ada adik & adik ipar akak yang duk PJ gegeh tdo sini semata2 nak membantu family bisnes nie...thanks!!

Rasanye sudah terasa kehangatan bulan ramadhan kan....bukan ape setiap tahun bila tiba bulan ramdhan jek Salamah Catering dengan ikhlas memberi sedekah or secara percuma bubur lambuk ni pada org2 kampung...

itupun tengok pada rezeki weols ler...kekadang hari2 bagi bubur nie kekadang selang sehari...huhu kalo uols nak rasa bubur lambuk kak long mai lah ke klang....FOC katenye but kene amik sndiri ler delivery not provide okay....hehehehe

Adiossssss!!!

9 ulasan:

mummysyafie berkata...

kalau dekat mmg nor gi. mudah2an murah rezeki zue sekeluarga.

bubur lambuk ni time berbuka mmg layan..

atty's berkata...

kalo dekat den udah .amik dah ze..
semoga ze and family selalu dimurahkan rezeki ..amin ..

maslinamansor berkata...

Rezeki menyambut ramadan...
Nampak sedap mesti rasanya pun sedap kan...

Aleeya berkata...

NAK SEBEKAS HUHUUU

syaf berkata...

4veret tuh

Farra Dhelina berkata...

wahhh..mesti mabeles nih!!

Mah@mahu berkata...

sedap nyer nak gak mkn bubur nak...

Hezesuze berkata...

mummysyafie
ermm insyaallah opn hse raya nnti dtg ler ke rmh ze ek...tp time tu xtau arr ada bubur ke tak...hehehe

atty
amin...thanks kty..

maslinamansor
opkos ler sedap uols...hehe

aleeya
pose nnti dtg jek...delivery not provided ok..hahaha

syaf
uik budak nakal pun makan bubur lambuk ke?? mihahaha

farra
alhamdulillah so far tiada yg komen kata xsedap...ngee

mahamahu
nak ye...dtg sini..hehe

Yan berkata...

1200???
kagummmmm!!!

kak kasik pos satu buleh??? hahahah shedapnye bubur lambuk kelihatannya