Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Khamis, Januari 08, 2009

Bangun pagi..

Syukur alhamdulilah coz this yr anak dara aku sorang ni sonang plak nak bangun g skolah...ishhh kalo dibandingkan dgn last yr...mahu kena penampar dibuatnya...tp x lah aku nak tampar anak kan semata2 susah nak bangun pagi..hehehe Ni da masuk hari ke 3 persekolahan mmg la sonang je nak kejutkan si kakak ni..."kak, bgun kak gi mandi gi skolah" haaaa...time tu terus je si kakak ni bgun tnpa merengek2 cam dulu...gud gud anak umi...cam umi la time kecik2 dulu...perasanla plak..huhuhu
emmm..aku rasa this yr punya skolah best kot...cikgu nya pandai amik ati bdk2 kot...last yr aku skolah kan kt tadika swasta wit abgnya skali..bgi aku OK la coz result peksa anak2 aku sumenya sgt memuaskan so aku x arr pikir yg bukan2 about sklah tu...Tapi aku dpt maklum balas jiran aku yg htr anak aku kat skolah yg sama last yr..katanya cikgu2nya x mik kisah kalo bdk2 nak belajo ke xnak belajor ke lantakla ko kat situ...emmm entahlah so far bg aku OK je...ni smpt gak aku amik gambo kakak yg sonang hati sgt2 nak melangkah kaki ke skolah tnpa byk karenah :D
alamak kak!!! nak menguap tu tutupla mulut ckit...ni after mandi time..kalo korang nak tau masa 1st day skolah aku just mandikan dia air sejuk je...kecian plak aku nengok mengginggil2 sluruh bdn...alih2 msuk ari ke 2 aku mandikan dgn air suam...yg hangat2 gitu almaklumlah rmh kg mana ade hot shower...so terpaksala masak air...

haaa nampak tak mukanya yg cute tersenyum tu...sib baik mood dia OK time amik gambo ni...time ni da siap tgh tunggu babah dia bersiap plak...tu yg duk kat tangga tu...


aduyaiiii kak ooii!!! masamnya muka kakak...ni da x sabo da nak gerak gi skolah ni...blajo pandai2 ye nak... :p

Korang mesT dok tnya mana si abg nyer kan!!! haaa..si abg mmg dr umur dia 4bln till now tido & duk ngan nenek dia (ibu akula..)..kdg2 je aku bw balik ke sg serdang, kapar.. :p
Aku ada tnya gak kat si kakak ni da beso nak jd apa???? sib baik dia jawab nak jd cikgu katanya...tu yg kdg2 aku nengok ckp sorang2 kira belakon sorang2 jd cikgu...ishhh kakak ni cam umi plak masa kecik2 dulu...hehehe zassss layannnn :D

1 ulasan:

mazharalti berkata...

semangat nak pegi sekolah... hihihihihihi... macam kita zaman kocik-kocik dulu...

tapi tak tau la sape ade buat keje nih => tido kat bilik air sebelum mandi???? aku ade buat... 15 minit wa cakap lu...

=> macam along Kashah (anak sedara den yang baru masuk prasekolah)... first day bangun awal gila... pastu liat nak bangun... ;)