Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Isnin, Februari 16, 2009

Ahad yg bz..

hai uolls...nengok tajuk cam bz je la aku ni kan...ekceli ari2 bz tp last sunday tu smmgnyer bz giler...hahaha x la sampai giler akak ni...kikiki..bz melayan karenah anak2 la...apalagi...kdg2 tu tension gak la dgn karenah masing2...but letih dlm keadaan gumbira la nengok anak membesar dpn mate...tup2 cam smlam je aku baru beranak...
xde ape planning ape2 pon ari ahad tu... tp dlm benak fikiran aku da dpt meneka yg hubby aku akan g memancing....uolls ingat memancing ape???? memancing udang rimau la...jom kita layannnn :D
aktiviti tgari melayan si abg & kakak makan...haaa uolls jgn ingat aku x masak plak ek...dan2 aritu depa nak mkn telur goreng + nasi putih aje...sonang keje aku kan...ermmm masak sorang sebiji telur n then hidangkan la same nasi putih...sampai 2x tambah nasi wooiiii...mkn ngan kicap pon sodapppp!!! hehehe
uolls nengokla betapa gumbiranya anak2 aku tu time mkn...ntah ape yg diorg borak2 kan...aku just perhatikan je...xmau kacau coz tgh khusyuk layan makan...nyam nyam!!!

ptg plak...aku ngan anak2 gi nengok hubby aku gi mancing udang rimau kt sea lion, port klang...smpai je kt sana...uolls bleh nengok muke hubby aku...mule2 tu seriossss je aku nengokkan coz udang x dpt lagik...ishh mancing udang ni kene byk sabo...kalo uolls x sabo haaaa jgn la nak suke2 mancing udang...tp kalo da pandai...weiii ketagih dibuatnye...contoh like hubby aku la...selain pakar dlm bidang mekanik...dia jgak arif lam pancing memancing ni...haaa bab pancing pompuan...AWAS!!!! uolls...but i trust my hubby...wohoooo!!!

bile da dpt udang...haaaa sengeh nye sampai ke telinga uolls...umpan nye weolls gunakan punpun sbg umpan@makanan udang...ntahla ada org kate punpun, perumpun...xtau mane 1 yg betol...janji dengungnye same je...tak gitu??? lgpun kalo guna punpun ni...udang rimau mmg la suke sgt coz kata hubby aku punpun ni ada bau trsendri...tu yg udang suke...

kira lam 2jam mancing..dptla 2kilo...kira orait la tu...dr xdpt ape2..kan membazir namenye...tp udang tu aku bg kt adik ipar aku coz dia baru 1st time mancing udang...tp dlm 1st time dpt gak 10 ekor...haaa....blajo plan2 lame2 pandai la tu....lupa plak nak habaq mancing 1jam RM12...


sambil tunggu babahnye mancing...anak2 aku wit sepupu diorg lepak2 la kat 1kawasan yg dibenarkan melepak...hehehe..mula2 tu si kakak khusyuk nengok babah dia mancing udang...alih2 da boring beralih arah la plak ke lepak time...jommm lepak....!!! aku da jd cam maid aku la plak...perhatikan diorg sume...ishhh x bagi can langsung nak nengok hubby aku mancing...tp kan sib baik adik aku follow....so dialah yg jage...aku???? smpat gak aku mancing dpt la 3 ekor udang....kikiki...
ape???? uolls hingat akak ni x pandai mancing udang...ishhhh kira da kategori PRO tau...sib baik la kolam udang kt area rmh aku tu da tutup...kalo x everyday la aku mancing kt sana...agak2 uolls nak carik akak time weekend tu...haaa akak adelah kat kolam udang sea lion k....hahaha zassss layannn :D

4 ulasan:

[-suziey-] berkata...

nape org laki ni suka mancing udang eh..my hubby pn suke sgt mancing udang..wlaupn jarang tp minat dia tu mngalahkan org yg slalu g mancing udang..

rizz berkata...

ahhaa sedapnye udangg

hezesuze berkata...

mmg best mancing udang ni...kalo da tau teknik dia...fuhhhh ketagih dibuatnye...hehehe

rizz...goreng pong sodapppp!!!

mummYaeesh berkata...

huh??rm12 sejam...tapi kira orait gak la 2 jam dpt 2kilo so sekilo kiranye rm12 la...tp klu g pasar borong harga lebih kurang cuma amik masa tak sampai 20 minit pun..woohoo..