Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Rabu, Februari 18, 2009

Semangat nak g ngaji..

1st day abg & kakak nak gi ngaji...assalammualaikummm!!!
amacam cute tak????? sejibik cam arwah nenek aku...YON BT IBRAHIM
Ptg smalam bermulala episod pertama kesah anak2 aku nak pegi mengaji....cewahhhh starting baik punya....hehehe jam menunjukkan kul 5ptg..so b4 gi ngaji sume kenela mandi dulu...opps lupa plak b4 tu aku bg anak2 aku mkn dululah...kang x pasal2 tgh ngaji perut lapar la plak...
biasalah kan...bile semangat tu da berkobar2 nak pegi ngaji...almaklumlah 1st time ,so mkn pun ala kadar je lah...x sabo ni nak gi ngaji...fuiiiii aku pun bsemangat gak siapkan anak2 aku ni...bile sumenye dah siap...so weolls tunggu hubby aku amik la...coz dah janji 1st day nie biarlah hubby aku yg htr...haaa aura semangat tu pun hubby aku terasa la gak...including anak aku yg kecik ni...ishhh dia pun mandi + bsiap cam dia plak yg nak gi ngaji...hahaha adik2....
bile sumenya da naik kete...da sparuh jln ni...aku pun contact sepupu aku nak tanya kt dia...yg mane 1 rmh cikgu mengaji ni....uolls nak tau ape jadi???? sepupu aku tu kata "arini x de class mengajila ze...coz cikgu nye balik kg nengok sedara dia meninggal dunia"...ermmm....lepas je aku offline...apalagi aku gelak la beso2 HAHAHAHAHA....anak2 aku + hubby aku pun heran....yelah da hampir2 nak sampai ni...tup2 lain plak jadi nyer...
gi tau hubby aku...kite patah balikla x jadi mengaji coz cikgu nengok org meninggal...haaa anak2 aku tercengang gak dibuatnye...tp aku terangkanla perkara yg sebeno2 nye...so weolls pun balikla dgn harapan yg musnah....yelaaa uolls bygkan la ek...semangat giler2 ni pastu plak x jadi...haaa kalo tjadi kt uolls camne agaknye ek...hehehe sib baik lom smpai ke destinasi...kalo tak...kecoh arr...yg sepupu aku pun satu...gi tau la aku awal2...kan sonang...kecian kt anak2 aku .....apapun zasss layannnn:D
moral of d story : b4 gi mane2 @ destinasi yg nak dituju...make a call 1st ek...jgn main terjah jer....

8 ulasan:

atty's berkata...

takpe..jdkan pengajaran..

semngat dua badik.hah.bagus.

rizz berkata...

comei anak2 nye hehee

[-suziey-] berkata...

ala la la..shian abg&kakak..semangt dh berkobar2 skali xjadi plak g ngaji..hhaha..


there're soo cute;)

sWeETdARLinG berkata...

kalo aku terus suh hubby melencong jalan2.. kekekeke

hezesuze berkata...

ermm..so 2day la 1st day abg n kakak gi ngaji...

haiii sweetdarling...hubby tgh koje mane lah bleh melencong...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah berkata...

comeinyer anak zie... hehehe.. tingat lah plak masa mak suh g ngaji masa kecik2 dulu masa tue hebat at tv pasai citer bola tampar merro attack (tah betui ker tak ejaan tue wakaka) punya ler berat ati nak g ngaji wakaka last2 g gak ler ngaji tapi tak sampai tempat ngaji wakaka sebab tersadai kat depan kedai kopi bersebelahan dengan kelas ngaji wakakaka

hezesuze berkata...

iyolah qlah oiii...mmg best giler citer merro attact tu...

tp ze xlah sampai tsadai kt kedai kopi...huhuhuhuhahahaha

mummYaeesh berkata...

moerro attack??best!best! "cun!" "ye!" somersault berpusing...woohoo..

ala comey jek bdk bdua ni nak gi ngaji katanye...