Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Selasa, Februari 24, 2009

Mana bleh beli 1...kene beli 3..aduyaiii!!!

Mlm tadi all my family accept hubby aku la...weolls g K4 jap tuk carik brg2 dapur ckit...brg dapur rmh ibu aku la kaedahnye...kalo ikutkan beli kat K4 ni mahal ckit la berbanding supermarket yg len...tp memandangkan jarak antara K4 ngan rmh aku x smpai pun 5minit...nak wat camne...redah je la gamaknye...lgpun jimat mase gak kan...
kalo da dinamakan bdk2...ermmm apalaiii tmpt yg dituju....ofkos la tmpt permainan...B4 this ibu aku mmg da promise kt si abg nak beli mainan tuk dia...haaa kalo uolls nak tau anak aku yg sulong ni smmgnye dimanjakan oleh wan ibu dia dari kecik smpai la skrg...apa yg dia nak nenek dia akan belikan...kire dah jd habbit la kan....pegi je supermarket mane2 mesT beli 1permainan...sib baik nak mainan yg murah2 kalo nak yg mahal2...hallamak!!! xkan haru biru dibuatnye...tp aku slalu pegang org tua2 kata anak2 ada rezekinye masing2....betul tak???? nak xnak belikan je la...kalo da beli xdela melalak2 dibuatnye...hehehe
ni dia permainan yg aku ckpkan la...xtau nak kategorikan mainan ni sbgai ape ek???? mula asalnye beli 1 je...tp dsbbkan sume anak2 aku ikut ke K4...haaaa bile sorang da nak yg len pun I FOLLOWWWW la jwbnye...xleh pujuk da...kira aritu rabak jgakla duit wan ibunye....erge satu RM49.90 haaa...kira 50hinggit la kan...uolls kirala sndiri...byr mainan je hampir 150hinggit uollss....ibu aku byr tuk 1 je...yg 2 lagik aku byrla...kan ke aku ni anak mithali...kikikiki :D

bile da smpai rmh je...masing2 buatla aksi giler2...nak beracing katenye...uolls nampak tak...da standby da...tunggu aku kate ready je..haa...jom racing....sib baik la hall rmh ibu aku tu xlah beso mane so...kt area C2 je la diorg main2...alah bdk2 kan....layannnn je la karenah diorg...sometimes kelakar gak nengok gelagat anak2 aku yg semakin membeso ni...syukur alhamdulillah coz dikurniakan anak2 yg cute...cam umi dia..hehehe dah masuk bab perasan da ni...dan yg penting sumenye mengikut kate....like umi dia...ishhh perasan lagik....aduyaiiiii...hehehe

lpas tu plak pandaila plak memilih fev color tu uolls...sonang ckit nak tau yg mane 1 sndiri punya...xyah gado2 kan..kan...sib baik hubby xmare...yelah dlm x brapa minit 100hinggit lebur camtuh je....alah tuk anak dia gak kan....dulu len skrg len...dulu mana ada mainan camni...ermmm bile da ade belasah la cukop2 ye tak???....hehehe zassss layannnn :D

9 ulasan:

Blog Anuar Kamaruddin™ berkata...

haiyo sekali 3 yer kak?

awat tak beli satu tapi ada passenger seat kt blkg? jimat skt...kikiki :D

hOtMaMa berkata...

hadoiiyaiii... ada 3 org kena beli utk 3 sekali...huhuhu.. fengsan mak kalau gini uols!

rizz berkata...

hahah ber racing bgai memasing ngee hoyea3

MaS-HaNa berkata...

yelah heze masa kita kecik keck dulu mana ada :((tp cuba oulls bayangkan... kalau heze ada sepuluh anak :>

hezesuze berkata...

Nuar : tu arrr...tgh kompol duit gak ni nak beli kete beso ckit...hehehe

ya ampunnnnn!!! ze pon xdpt bygkan kalo ada 10org anak...mamposss!!!

||| PöJìé PööH ||| berkata...

aiyooo bengkok aku kak klo anak² mcm nih..
nasib bek kiter single teruna bujang trang tang³ lg..
xpayah berbes bli mainan utk anak²..
RM150 tuh leh isi minyak full tank 2x tuh..
Mkn pun kenyag bah..
heheh

mummYaeesh berkata...

tula pasal bdk2 skang kan..senang jek!klu weols...hubby yg lebih2 belikan toys utk yaeesh...rasanye lagi 2 3 thn mau penuh satu blk tu toys saje..woohoo..

mazharalti berkata...

biasak laa tuu... mane boleh share bebudak sekarang nih...

kalau zaman kita kecik-kecik dulu, ibu ngan ayah beli satu jek, kongsi... tak gitu???

hezesuze berkata...

betol betol betol ibu kaisah...agaknye dia tau mak bapak dia mampu beli...kikiki...