Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Isnin, November 29, 2010

Petua nak kurus

amboii mesti uols klik lelaju blog akak kan....nak tau petua kurus kekdahnye ...ahaksss!! ekceli now akak pun tengah under proses nak kuruskan badan uols...yelaaaa badan dah makin dipam2 nie cam tongdrum hahahaha

pesting yang akan akak lakukan adalah dengan bekpes makanan ini....ramai gak yang amalkan makanan nie...tapi akak takot uols..dah ler makanan ni peberet akak takot kalo makan sekali 2-3 mangkuk uols hahahaha

makanan apakah??
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
koko krunch...hohohoho

Seyes uols...kalo akak makan kokokrunch nie tak boleh semangkuk ...haruss diulang lagik haha...gemuk tak uols kalo makan bnyak kokokrunch nie??...hehe

so start bulan Dec nanti bekpes jek akak akan amik kokokrunch ni pastu amalkan minum 8 gelas air suam huhu...kurangkan ais **adehh tang ni yang berat nie huhu

dan amalkan makan sayur **tang nie lagi berat uols coz akak tak makan sayur...hohoho...hanya sayur kobis, bayam, pucuk manis, pucuk ubi, carrot jek yang akak bedal..yang lain tekak tak boleh terima...tapi ada orang kata tak elok makan sayur kobis coz nanti perut buncit?? betul ke uols?? aduaaiii hehe

so uols ada tak petua2 nak kuruskan badan?? syare ler ngan akak ko nie...




**jeles tengok suziey sekarang nie...dah kurus uols...huhu nak follow petua suziey ni kene makan biskut ahakss...

9 ulasan:

umialya berkata...

akak lak nak petua cmner nak gemuk sikit, kus sgt.. cmner erk??

(ni le kita, x pnah brsyukur.. hu3)

Hezesuze berkata...

umialya
bukan tak pernah bersyukur uols..mmg bersyukur tapi kalo bleh nak kuruskan badan & buang lemak2 yang ado nie demi kesihatan kan...tak salah kan hehehehe

uiks uols pulak nk gemok?? makan ler banyak2 uols + makan appeton tu...haaaaa mudah kan hehe

PUANSTOBERI berkata...

yunk,
g joging jer.. setiap ari tnpa gagal.....mmuehehe

Fathiah Jasni berkata...

errm.. petua kurus yg plg berkesan ialah go for wholemeal diet.. cut ur carbo-source.. n jgn skip breakfast, dinner early.. yg plg penting.. kne sabar kak.. heee.. kalo br seminggu dua try, pastu mcm rs x berjaya, jgn salahkan makanan.. kne sabar la.. :)

[-suziey-] berkata...

hahahahaha nk kurus kah..yg penting calories intake tu control..confirm bole kurus..dan maintain je berat.. :)

maslinamansor berkata...

nak join sekaki..!!!!

linahilmin berkata...

alaaaa.... sis bkn gemuk je, kira sebab2 peluk la tu.. dah ok dah!

mama tisya berkata...

suziey mkn biskut..hehehe..tkpe kak, yg penting kena tgk pemakanan..

Tanpa Nama berkata...

I have interpret a only one of the articles on your website now, and I unqualifiedly like your fashionableness of blogging. I added it to my favorites trap stage muster and resolve be checking back soon. Will contain out my put as well and fail me know what you think. Thanks.