Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Khamis, November 11, 2010

Sekadar luahan hati akak gonjeng

Adeehh harini mood adalah very down okay...akak sekadar nak luah kan di blog kesayangan akak nie sajork....bcoz dari tadi asyik bermainan di benak fikiran akak....huhu

bukan niat nak carik gaduh or what cuma....ermmm entahlah...apa perasaan uols kalo ada somebody gelarkan uols 'mulut cam gampang'??? padehal rasenye akak tak bermusuh ngan si folan cuma silapnye akak komen kt fb dia sajork...suka suki jek kata akak ni camgitu kan...

okay si folan kata think positive ways...think b4 leave a comment...itupun dia reply kt inbox fb akak gara2 komen akak itu...ok fine!! akak accept msg dia pada akak...tapi akak tak leh terima kalo si folan kata akak dengki or nak carik pasal ngan dia?? Helloooo!! tak de mase akak nk dengki or nak carik pasal ngan ko tau...salah akak sebab bagi komen sajork...komen pun rasenye idakler sampai nak kondem bisnes yang ko jalankan tu...seyesly akak memang tak tahu menahu about bisnes yang ko buat...so bila ko letak picta tu and tag akak ....terus ler akak komen..salah ke??

yup!! akak akui mayb cara penulisan komen akak buat dia terima sebagai kritikan yg buruk...ok fine!! sampai perkataan 'shit' pun disebut & ditujukan kepada akak...sungguh hina kan akak.... :( sampaikan ada member2 ko komen nak cilikan mulut akak nie...amboiiii sdap mulut korang kan nak cili mulut akak nie tanpa asal usul periksa...huh!

so akak nk ulang komen dia kt akak ...ko bleh pikir tak sebelum komen?? tak tahu ke nak jaga perasaan orang lain??? haaaaaa tau pulak letak status camtu....abis tu yang ko letak status tu ko tak rasa ke perasaan orang lain....shit!!!kata think positive...pegiii daaaaa...

ermm...akak msg sorry kt dia tapi tup2 kluar lak status camgitu kt fb dia....mau tak hangin akak dibuatnye...so kira nye ko tak boleh terima pandangan or pendapat org lain ler camgitu kan...bukan akak nak gaduh2 ngan ko .....tapi bak kata ko tadi kan...think positive way lah...plez komen proper way lah....what u give u get back!!


isu berkaitan ngan hbag nie....huhu

kalo ori memang tak mampu akak beli uols....tapi now kan banyak yang semi ori or grade2 dia kan...bersepah2 kat uptown ler downtown ler...so uols rasa bape hinggit bag LV camgini..???? yup!! akak pun pakai bag LV ni...akak beli pun online ngan erge RM60...grade AA++ katenye setahun yang lalu....nak beli ori tak mampu!!

ok itu jek luahan hati akak gonjeng uols nie....selama 2 tahun akak berblogging nie pestime ada org tak boleh terima komen mengatakan bag LV nie RM60 tau! terus dia hentam akak cukup2...hadddooooiii!!

lastly akak nak bagitau sebab utama akak berblogging & berpesbuk adalah untuk mencarik teman baru tak kira ler uols nie bujang ke..lelaki ke perempuan ke...anak dara ke...dah kawin ke...dah cerai ke ...dah rujuk balik ke...itu sume akak tak kesah...yang penting keikhlasan nak berkawan itu saje...kalo itu pun disalah ertikan..akak tak tahu nak cakap ape...lagi satu akak alwayz sokong uols yang buat bisnes apa sekali pun...semoga uols sukses ok.. :)

ok selamat malam uols.... :)



**lege sikit bila dah luahkan kt blog nie....hehe
**makin di pendam makin sakit ati kan....so better luahkan..haha


25 ulasan:

Ogy berkata...

Giliran uols pulak terkena ya...hmm susah nk jaga hati org ni uols...kadang2 kita tak maksud nk menghentam pun....tp org takleh terima....


ambil sebagai pengajaran jelah uolss...manusia ni ada mcm2 ragam...so lain kali kita kena pk 10000 x dulu sebelum nk buat apa2 komen...kena kat yg mudah sentap..tak pasal2 jadi camni le...

PUANSTOBERI berkata...

umm...lega kan kalo diluahkan kat blog ni..tp kadang tu kat sini pun disalah erti gak. sbb tu aiols ada blog yg private n confidential. By invite je buleh masuk.
And kadang rasa communicate thru FB ni pun payah gak. Kadang kita tulis tu sekadar joke tp org salah erti. Dan kadang kita pikir org tu bagi komen annoying, padahal dia takde niat pun. Aiols pun reni kena gak camtu...tp malas nak pjg2 kan. geram gak rasa kadang tu.

Nad @ MamaZakwan berkata...

alahai..menda camtu pun dia dah sentap ke?nak niaga kene la sanggup hadapi risiko..ni baru bg komen camtu dah nak sentap2..apa da..siap bwk geng pulak tu!tak yah pk byk2 dah kak..wat sakit ati sakit kepala jek..bior la dia terjun ngan LV2 nya, huhu

mama tisya berkata...

tkpe blog tmpt meluah apa sajok...agaknye die marah sebab mayb die bli yg ori tp akak ckp beg yg akak bli rm60 je nk sama design mcm ori..mayb die tkleh trima kot...abaikn je la akk..kalo tkmo semak pale blok je dr friendlist fb tu...sure akak lg lega

mama_umar_maryam berkata...

haaa,saye sokong eryn tulis tu kak,delete jelah dr list fren tu,blok je katelah ade unsur2 porno ke ape,hahahah

Sidratul Muntaha berkata...

kak..
aku nak satu jer ckp..
aku bila jumpa org mcm nikan laa...
yg suke2 tag beli brg tpi brg tu kita boleh beli kat luar lagi murah n kita ade sumber yg kita boleh dptkan dgn senang2..
aku untag...
tu arr kan kak?
dahlah tag kita tak tnyer
pastu tak terima komen2 kita
aduyai..
nak jdi mcm ac ker?
berniaga tapi nak nipu pastu bile tnyer jwb guna bahasa kaso..
relax kak...
remove dari fren list pastu buat bodoh jerlah..
doakan saje yg baik2 even dia dah buat kita gitu.

tpi betul la kak,sapelah nak beli beg yg tiruan mcm tu online?!
aku kat uia ni pun berlamabak2..
mana mungkin ori reganya murah?!
LV riban - riban yer
mahu cecah bape K ntah.
dah2 kak..
jgn sedih..
org klu rasa dia bgus dan terhebat mmg suke hian2 org lain.
tak sedo dia tu lagi teruk dari buntut dubuk.

linahilmin berkata...

wat tak tau sudah sis, tak yah tensi2.... ramai kat sini yg suka kawan ngan sis tau! :)

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

Salam Kenal.


wat donno jer dengan orang camni;
yg penting kita HAPPY !

Eazy Izzuddin berkata...

uish
sape yg wat akak camtu
x ptt la...
ish3

Hezesuze berkata...

ogy
wah ade turn2 pulak ye...lpas nie nak bagi komen haruss buat ayat karangan kan...hahahaha

pnstoberi
prob is dia hentam akak cukup2 kt fb uols...mmg dia tak mention nama tapi weols terasa ar mmg dia tuju kt weols kekdahnye...nak2 lagik dia ada msg private kt weols kan...emmm..

nad
tu ler psal ....bukan nye isu beso pun just pasal erge bag LV tu jek ....baru bisnes kocik dah cepat melenting haha tapi weols doakan bisnes dia suksess udahler...

mama tisya
amy...akak tau skrg nie byk yg semi ori kan...kalo ori sekalipun dah tentu beserta ngan service kad dia bagai...tapi susahler ckp ngan org xleh terima pandangan org lain...lain yg kita komen lain lak translation dia huhu

mama umar
sudah ku delete uols..ngee malas nk menyemakkan kepala hotak...haha

ayu
yelaaaa biar lah dia terjun ngan labu2 nye kan kan...thanks ur komen...sejuk sikit ati akak yg panas nie ahakss

lina
pestime tensi camni uols....semak kepala hotak...haha

azrina
yezzaa!! betul tu...eh eh salam kenal gak dari weols yg gonjeng nie...hehe

eazy
adalah org tu...patut ke tak patut sumenye dah berlaku..haha redha jeler

Yan berkata...

huhu... mula cam tak paham.. dah baca komen2 baru paham..

tak tau nak komen ape pasal isu ni... tp tak patutla kite dah mintak maaf tp diperbesar2kan lg isu tuh..

yan tak penah bli handbag pasar mlm ape lg online... tunggu orang hadiah jek wakakaka

cha berkata...

ala kak, ramai je yg nak kawan ngan akak, dun worry.

atty's berkata...

jangan layan ar ze..kalo dia pun x suka..delete je komen ze tu .kan susah..

sebut pasal berkwn..kty pun tak kesah nak kwn ngn sapa..apa jua status ..kalo org nak kawan.kty kawan.kalo taknak ..sudahlah..10 kali lagi aku taknak kawan..hehehhe..

umialya berkata...

akak sokong, delete je dr senarai rakan.. buat semak kepala dok fikir benda remeh temeh cam gni

[-suziey-] berkata...

whooppsss cam xbest jek..ade gk langau kt sini..haih..sbaar je la ye ahkak gonjeng..hnya yg mengenali akk je tau hati budi..tu sume saje nk cari publisiti saje cari gaduh..ceria2 ok..

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah berkata...

pedulikkan apa org nak cakap pasal ko kak... xkan sebab dia sorg ko sampai nak sedih2 nie... ingat!! bukan mudah utk kita nak puaskan hati semua org lebih2 lagi kita ni kan 'artis' wakaka

lantak p lew... pasni klu ada yg tag2 ko tu, dan agak2 dia cam kekwat tak yah nak komen2.,... removekan ajer...

kak ina mail berkata...

suzie : life must be go on.betul ke akak cakap omputih ni.Kalau kawan ko tu jual barang original, tak pelah.nak melenting tak tentu pasal kenapa. suzie , suruh dia duk jauh-jauh.

zura@iwan berkata...

kita pon kdg2 x sengaja nk komen yg myakitkan hati org...x de niat..tp akak dh minta maap, why budak tu still x puas hati...tu slh dier la...dia yg x think positive kut...

sy pon kak..nk beli beg ori x mmpu la deng....huhu..

mummysyafie berkata...

gred A ke..AA++ ke, still ada perbezaan dear. tak kisah la beli berapa ringgit pun kan..kalau dapat yg murah, itu rezeki orang tu..kalau dapat yang mahal, nasib je la.

mayb dier tak leh terima kot dear..

sebenar nya saya pun ada makan hati gak ngan sorang blogger ni. apa saya buat kat blog semua nya tak elok. saya buat layout baru dier tak suka. kater nya membazir ruang..

tapi saya pelik la kan..itu blog saya, sukati saya nak design macam mana.

pastu..sapa blogger yang saya jumpa, mesti dier nak gak join. walhal dier baru je start blogging..tapi kawan nya dah ramai.

saya tak kisah lar..mayb sebab dier mesra kan. cuma yang saya pelik..hal rumah tangga blogger lain dier pun tahu. sampai gosip terkini pasal blogger pun dier orang pertama yang tahu..

mula² dulu saya diam je dear, tapi bila selalu sangat dier bagi komen seolah² menghentam..saya rasa dier mmg macam tu.

so saya malas nak layan..

Joy berkata...

kak..x yah get along dgn org cam tu..sakit kepala..huhuhuhu

xuhaily berkata...

i skip read all comment above..to long to read..

but here is my advice..

1. dalam situasi i membaca posting blog ni,i dapati u hanya menerangkan/merujuk kepada msg/status di fb dia je..it's not affair la pada i..u buatkan seolah2 pihak itu yang bersalah..u tidak nyatakan apakah comment yang telah u berikan..

2. i tidak menyokong mana2 pihak..tetapi untuk mengadili seseorang,seeloknya kita perlukan reverse vers..dimana u perlu nyatakan apa yang u comment dan apa yang direplies oleh pihak yang merasakan dirinya di tindas.so baru affair..barulah orang boleh menilai siapa yang memulakan dan adakah pekara ini boleh mengundang rasa fitnah kepada sesuatu pihak.

apa pun saya ada beberapa tips untuk menangani rasa down/sakit hati terhadap sesorang.

TIPS UNTUK MENANGANI SITUASI INI.

1. MENGAKU LEBIH BAIK DARI MENEGAKKAN SESUATU iaitu kalau orang itu dah claim u yang bersalah,so u better mintak maaf and cakap u tak tahu apa yang u buat itu satu kesalahan..it more better dari u pun tetap nak menegangkan benang yang basah..lagipun eloklah kita bersikap MENGUNDUR DEMI KEMENANGAN..

2. IGNORE UPCOMING RESPOND..
mungkin dalam situasi u,ramai yang relpies comment yang bukan2 bila baca comment u..so what to do is ignore je those people yang nak menjadi kak namm atau batu api nii..and anggap DIA YANG COMMENT TU TAK ADA KERJA NAK BUAT..THEN SAJA2 NAK MENGHANGATKAN SITUASI..ORANG MACAM NI U BETTER IGNORE JE..

3. IGNORE THE PEOPLE.
mean here,u buat tak tahu je dengan typical people yang nak sentap2 tak tentu pasal ni..once u dah say sorry then okies..tak perlu nak buat surat susulan bagai..orang yang macam ni mmg emosi kuat..diorang bertindak tanpa berfikir.then bila keadaan dah reda diorang akan okies and lupa kejadian yang berlaku [this is from psycological views..]

4. 17.NOVEMBER..
apakah tarikh keramat tu? 17TH NOVEMBER IS hari UNFRIEND..which uols semua boleh delete kawan2 yang tak berkenaan/ketwat dalam facebook..

fuuhhh...

niza berkata...

abaikan sajer org2 camtu...ilang sorg kwn...10 juta org akan kwn ngn kite....

Farra Dhelina berkata...

saba la ye kak..

Hezesuze berkata...

Yan
adeehh tunggu adiah katenye...huhu

cha
iyolah...tapi sakit ati jap 5 saat mihahahaha

atty's
yezzaa kty...nak ikut stail kty ler..lagpun ze dah delete dah si folan tu ahakss

umialya
sudah weols lakukan haha

suziey
tu arr suziey...ingatkan langau kt blog uols jek..ujung2 akak pun kene gak hahahaha

qilah
from now mmg akak tak peduli sama dia ahakss...lantak p ler mabuk!! huhu

mummysyafie
yup! tu weols tau...dah pun bag tu ada grade kan sudah tentu ada perbezaanye uols..kira weols beli bag tu pun ada sales katenye...harus rembat kan...hehehe uiks...uols pun ada langau gak yg menyibuk?? adooaaaii...

joy
mmmg pun....xmo kawan dah ngan dia hahahahaaha

xuhaily
alaaa uols komen i just cakap bag tu erge dia RM60..hehehehe itu sajork...ermm ekceli weosl ada copy status & komen dia kt fb tapi weols tak mahu mengaibkan dia coz ada yang mengenali beliau juga berkawan ngan weols...tapi kalo weols tunjuk bukti sudah tentu weols menang haha...tapi malas nk gadoh2 kan..yang sudah tu sudah ler...walaupun weols gonjeng tapi ati baik woooooo....fuuuuhhhh!!

niza
wow! dapat ke weols kumpul 10 juta kawan tu uols?? hehehehehe

farra
mmg tgh brsabo ler ni farra..kalo tak sabo dah tentu akak publish all komen & status fb dia tu huhuhuhu

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Sabor la yer kak. Tau perasaan akak sbb kita cakap bebaik, xbuat palat kat orang tetiba org nak serang2 macam tuh, panas gak kan. So jgn la bangkitkan lagi, jgn dok pk.. Remove n block sudah.. Sy skrg pun malas pk..

Love,
PojiePooh Abdullah