Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Khamis, November 11, 2010

Sedap tak susu Anlene??

susu anlene bagus tuk kesihatan....

wah macamler akak gonjeng uols nie minum susu anlene ni kan...hehehehe just nak tanye uols ler...ok tak susu anlene ni?? rasa dia camne?? coz akak memang tak minum susu kecuali air teh **itupun teh yang dibuat oleh ibunda akak sajork...huhu

so pernah akak terbaca kat blog sape ntah...katenye dia pun tak minum susu tapi dsbbkan faktor usia dia kene amik susu anlene nie....tapi dia amik yang perisa cokelet...terus tekak dia bleh terima susu anlene ni...katenye rasa cam milo...betul ke??

Kalo susu anlene perisa cokelet tu rasa milo akak pun nak try lah beli...huhu so akak pun nak tau gak pendapat uols about susu anlene nie? lagi satu akak dengar kalo minum susu anlene ni haruss ngan air sejuk sbb kalo ngan air panas sume khasiat susu akan hilang...erkkk betul ke??



**rasa down sekarang nie...ermmm entahler... :(

22 ulasan:

momochan berkata...

momochan minum susu anlene chocolate!! heee~sedap tau.rugi sangat kalau tak cuba.lagi-lagi kalau minum panas-panas before go to bed.

akak try la beli pack kecik yg chocolate tu.sangat bagus tau susu ni..

hmm kalau minum sejuk tak tahu la pula momo.takut tak sedap je rasa nanti.

cha berkata...

kita suka anlene coklat, bubuh byk². haha... kalau yg banccuh lah. kalau yg dlm kotak mcm susu segar tu, yg ori punya sedap. tapi kita blm try lagi. rasa nak stat minum jugak ni.

Mr H berkata...

Saya tak minum susu anlene. So, tak boleh comment. Kalau susu nespray ke, susu soya ke, bolah la..

ieda berkata...

hihohoohohoh uols x minum ini susu huhuhuh ..
tapi ada org cakap sedap !

PUANSTOBERI berkata...

aiols pun tak suka susu, tp buleh je minum. aiols tak sker plak hok cekelat tu sbb still rasa susu (apakah?? abis ko nak rasa stoberi??)
aiols minum anlene original tu, aiols campur milo. baru leh telan. kalo minum camtu je mmg tak lalu le.
Ha...minum sejuk2..lagi la tak lalu..minum panas2..baru bess...

mama_umar_maryam berkata...

saye minum susu HL atau yg dlm kotak2 je mcm dutch lady ke ape ke

ekinashikin berkata...

sedap..tapi daku minum anlene coklat la..xpernah plak try yg susu plain ni...minum panas2 sedap...
klu mls nk bancuh daku minum je susu coklat atau susu plain HL dlm kotak tu..hihi

Ciklinn berkata...

sedappp ciklinn ado perisa coklat.. panas ka sejuk ka... sental jer kalu iols.. hahhahah.. tapi ingt mcm nak try hat nesvita tu lak lah..

HoneyvsBee berkata...

Bee suke je susu ape pun sedap. .hehehe. .sejuk lg sedap. .

HoneyvsBee berkata...

Bee suke je susu ape pun sedap. .hehehe. .sejuk lg sedap. .

Zana-Iman berkata...

Sedap jerk susu anlene nie...zana amik perisa cokelat..tp x best le klo pakai ayaq sejuk, pnas or suam2 sedap..cicah roti...nyum2...

rasp berkata...

rasanya itu blog saya...
and yes ianya rasa cam milo...
minum panas2 nyum nyum...
tapi disebabkan tahap kerajinan i...
dah dah tak minum susu powder anlene nie...
i beli anlene yang dah readymade kotak2 tu..
letak dlm fridge...layannnnnnnn ngehehehehe...
sis try la yg pack kecik tu dulu...

mama tisya berkata...

susu anele yg tepung or kotak..??kalo yg tepung tu mmg kita tk lalu..kalo yg kotak ok...akk try la bli yg peket kecik2..test dlu sesuai ke tk..susu ni bgs utk kalsium tulang....akk tk minum susu langsung ke???

xuhaily berkata...

good discussion about milk here.but before i leave my comment let's i clearly about myself..i ni bukanlah duta atau dibayar oleh mana2 pihak untuk menerangkan pasal Anlene (ceh.ceh.ceh) but i rasa i'm a right person untuk bercakap pasal benda ni sebab i memang pengemar susu..

okies..let's start the discussion:

1. since u tak minum susu kecuali air teh je so memang agak susah untuk yakinkan u yang susu ni actually tasteful..SUMPAH..so kalau u memang dah pretend yang susu ni rasa bla.bla.bla so dalam mind u keep going cakap rasa susu ni bla.bla.bla..kan..

2. okies untuk kesihatan calcium u,u better ambik susu as we know susu memang bagus untuk calcium kan.kan.kan..so u start ambik susu ni ikut daily rutin u..mula-mula memang azab..tapi bila diamalkan u akan terbiasa..

3. u try ambik susu sekali sehari..which is malam/siang..u try ambik 1/2 dari normal mug..mungkin at 1st u rasa nak muntah..menang sintom ni akan berlaku bila body u tak boleh terima makanan baru dalam perut..(teori ni mmg ikut biology)..so dont worry..u keep ur daily rutin..then lama2 perut u dah boleh terima calcium..then everything will be okies.

4. seriously susu Anlene memang bagus untuk body..like kalau u minum,u tidak terasa lapar which good untuk orang yang berdiet..(MAKSUD I TIDAK TERASA LAPAR IS, PERUT U AT LEAST TELAH DIPENUHI 1/3 OLEH CALCIUM)..

selamat mencuba.

p/s: actually drank/drink a cup of hot milk time nak tidur tidak membuatkan kita rasa mengantuk,sebab milk ada B2 yang memberikan kecergasan kepada minda untuk aktif..

p/s/s: the better way is kosongkan perut 3 jam before nak tidur..then otak jadi lesu and mata akan mudah terkuyu :)

Farra Dhelina berkata...

uwaaa..sy tak minum susu.... :(

Elin berkata...

sedap la kak, susu Anlene..coz saya memang suka minum susu...heheheh...

kakyong berkata...

kakyong minum susu kambing..
dulu penah minum anlene ni.. rasa cam susu la cuma kurang lemak berkrim sbb dia kaya dgn kalsium kan...

boleh jer minum dgn air suam.. cuma jgn air yg panas mendidih...

p/s : kenapa rasa down... ?

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Wow saya sangat suka sama penerangan yang Xuhaily berikan tuh. Betul saya setuju. Saya since kecik memang suka susu, xkira la susu apa2 semua sedap. Susu coklat lagilah berhantu. Cuma kalau akak bukan jenis penggemar susu, better amik yang ada perisa cam coklat tuh. so mmg rasa milo. saya dah pnh amik. cubalah... yela umur macam saya yang nak menjengah 30an nih dah start kne minum..

Love,
PojiePooh Abdullah

J.M.R berkata...

kalo ngn air sejuk, tak berketul ketul ke susu tu nnt?:-p

Eazy Izzuddin berkata...

bgs akak...
minum dr skarang bgs untuk hari seterusnya hehe

atbk berkata...

saya sangat suka susu!!
teringin minum susu yang lepas perah dari kambing ke unta ke haha

atbk berkata...

saya suka minum susu!!!
terima kasih mak ayah kerana melatih kami minum susu dari kecik,
now kami minum susu sebagai rutin
n xde alasan pelik2 tak nak minum susu
(^_^)