Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Jumaat, Oktober 15, 2010

Bajet 2011 : Ayah lah orang yang paling gumbira huhu

my ibunda & ayahanda tercinta...

Wah sana sini duk citer sal bajet 2011 ni kan...so akak pun nak nyelit ler kojap ahakss!! bleh kan uols..???

Bukan ape weols sefamily duk kt dapur sambil nonton tv sambil wat koje memasing...ibu sibuk duk blander ikan nak buat kuah laksa...ayah lak sibuk potong daging nak buat daging black pepper....akak lak..?? apalaie goyang pinggul ler jawapnye hahahahaa

so tengah2 memasing bizi ngan koje memasing...bila part PM kata ada kenaikan elaun tuk Ketua Kampung (JKKP) apalaie terus ayah akak berdiri dengan cergas sekali uols....tegak telinga dia kan...hehehe

Alhamdulillah!! ayah akak akan mendapat elaun ketua kampung dari RM450 sebulan bertambah kepada RM800 sebulan...yihaaaaa!! akak tumpang gumbira jelah....seronok bila tengok ayah kita rasa hepi sangat kan...terima kasih atas rezeki ALLAH swt nie..... :)

so now sambil ayah akak potong daging sambil senyum sampai ke telinga uols....hehehehe so itu jek nak share ngan uols...ayah akak jek yang koje gomen now pesara sudah...anak2 yang lain xde yang mengikuti jejak langkah ayah koje gomen....nape ek??? haha tak tau nape....mihahaha

adiooosss!!! akak nak mandi jap....huhu



**tahniah gak pada yang koje gomen ..dgr dapat cuti bersalin 90 hari kan..?? dan dapat imbuhan yang lain...1 Malaysia!!

6 ulasan:

EiJa ZaQuaN berkata...

hehee..bestnye naik nak dkt 2 kali ganda...msti la gembira kan pakcik..!wah anak ketua kg rupenye ...

PUANSTOBERI berkata...

Huhu..tingat arwah ayah aiols dulu.. Ketua Kg jugak..tp nyer masa tu elaun ada ke tah..tak igt dah. ada la kut..tp sket bebeno.
RM800 tu sgt2 berbaloi okeh..da dkt sama basic gaji kerani gomen tu..

umialya berkata...

waaaah.. byk kenaikan ketua kg.

xper.. biz lg byk duit jk nak d bndgkn kita yg dpt gaji sebulan sekali

Farra Dhelina berkata...

best sgt..kt yg dgr pon suka..

||| PöJìé PööH ||| berkata...

SAya pun suka sebab ada ura2 nak beli rumah lepas nih ;p

P/S: Comel header akak :)

Love,
PojiePooh Abdullah

Tijah berkata...

wahhh. anak ketua kampung kooo. bleh la pasnih mintak sign pinjaman buku teks cem. hehehe