Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Rabu, Mac 25, 2009

DpT LamPu iJaU... :D

spt sedia maklum, smalam aku ada mesyuarat tergempar kekdahnye di antara menteri2 negara putus fius...d mana weols akan buat 1st time gathering kire blehla dikategorikan sbgai 1st time HOLIDAY ngan blogger yg len..dan tmpat yg akan weols pegi serang adalah pantai PD n9...yiba2 hangrey2 ....dan tarikh yg telah dipersetujui bsama iaitu pada 5/4/09 Ahad (haruss si Qlah tpaksa mengorbankan mase tdo dia....wakwakwak)
ikut perancangan awal sume menteri terutama ratu & perdana menteri putus fius nak g ari sabtu 4hb april....tp memandangkan that day aku da ada event len yg harussss & wajib menghadirkan diri...jd terpaksaelah buat the next day....hehehe (pandai tak aku tackle menteri len suh ubah ari coz smmgnye aku nak FOLLOWWWWW)...kan ke aku ni MENTERI PELANCONGAN yg telah dilantik secara rasmi gtwe... so mesT lah ikut kehendak aku kan...kalo idak watpe ngan title tu kan Qlah????
ekceli yg nak aku habaq lam n3 arini adalah kesah bgaimane nak gi tau hubby aku tuk joint the menteri2 negara putus fius ni....aduh! bg ke idak aku pegi meraban kekdahnye ni???? hahaha sebenonye aku pun da buat kputusan tuk pegi b4 ask my hubbby...hehehe bleh gtew...coz kebiasaanye camtuh...wakwakwak...buat keputusan dulu baru tanya...(so uolss jgn tiru spt apa yg aku buat okey coz smmgnye da 11twon kawin e2lah aku kekdahnye)kikikiki

LAMPU NO 1 : haaa uols nampak tak 1st gambo lampu merah kan...ni time otw nak balik ke rmh kire lam perjalanan la kan... (time ni anak2 da tdo lam kete laie)...so ada chance ler aku tnye...b4 this pun dia slalu dgr citer dr aku about blogger...(aku sebut sume nama2 blogger tu tau)..so kire tau la sba sdikit about uols...kan ke aku ni isteri mithali...(sah2 si Qlah, pojie, rizz & bboy terbatuk2 & terguling2 gamaknye smbil ketuk lesung batu...wakwkwak)
LAMPU NO 2 : merah lagik...so aku ckpla sat td ade meeting kt YM ngan uols kan...bla...bla..bla...nak buat pjumpaan kekdahnye...coz aku kan menteri pelancongan...hehehe so hubby aku heran? menteri pelancongan? mak aiii lom jumpe laie da jd menteri pelancongan katenye...hehehe so time nie lah aku terus je terjah g tau nak buat kt PD..balik ari je...bleh ye babah? (haaa time ni ayat & suare mesTler lembut gtew)
LAMPU NO 3 : hehehe erm...OK! (dpt keizinan dr hubby aku...yehhh!!) ye ke babah? iye BOLEH...thanks babah... (tp lam ati dah melonjak2 suke uolss)...
LAMPU NO 4 : syukur alhamdulillah coz hubby aku da bgi lampu ijau kekdahnye...hep2 horay!!! tp lampu no 4 ni warne kuning kan uols....coz bab kenderaan still lam 50/50 laie...maknenye still lom kompem laie la nak drive sndiri @ aku tumpang bdk bboy nie (eh bboy! akak nak tumpang kete ang la ek?? bleh? alah minyak kite tong2 la??? hehehe) tp ni masih KIV laie okey...coz smmgnye aku suke drive sndiri dr tumpang kete org...gtew la kekdahnye...(tp kalo kete uols kete BMW ke, Merc ke, MINI ke...wah harusss gegeh akak nak tumpang) wakawakawak

pepun hal yg bab kete ni je yg lom selesai laie...alah date nak g pun lambat laie kan...so don't worry menteri2 sume...perkara ini akan diselesaikan secepat yg mungkin.... :D

p/s SO KPD SUME BLOGGER2 YG NAK JOINT GATHERING NI DIALU2KAN OKEY...MOTIP ADALAH BERKENALAN ANTARA SATU SAMA LEN & MENGERATKAN LAGI HUBUNGAN ANTARA KITE...(xkan asyik baca blog je kan...opkos la nak jumpa tuan blog nye skali...tak gtew???) zassss layannnn :D

14 ulasan:

rizz berkata...

heheheh x saboo nk g berlibur ke pd smbil pkai swimming trunk wakkkakak

Corey berkata...

hubby sure kasinye , yela kang mem besar merajuk dia gak merana huhuhu.
jgn lupa bawak bikinimu :P

fizzzy !an berkata...

wah best la akak dan selamat meliburkan diri!!

tah bila nak sampai PD ni..tunggulah lepas fz habis bertapa di Pulau yang jauh ini.

sWeEtdARLinG berkata...

macam syok jer... hehehehehehe...!

hezesuze berkata...

rizz - ooooo akak da dpt bayangan ko rizz kai swimming trunk smbil lari2 anak cam iklan rabena smbil bawak lesung batu tu...wakwakwakwa

bro corey - yelah kan da gitu kekdahnye slama 11tawon ni...harusss yeh!

fizzy - la ang duk mane ni fizzy smpaikan lom terjah PD tu? huh! da brapa lama ko btapa kt pulau tu...huhuuh

swetdarling - apa laie JOMMMM arr!

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Oklah bab kete Pojie leh sponsor kete Pojie la..
No hal punyer..
Cuma tong² la deh!
Harap² gaji masuk sudah, xla pening paler..
Hehehe..

Akak pilih nak MINI S ker, MINI Cambrio? Leh bukak roof leh wat video clip kat PD..
hahahaha!

b-boy berkata...

nak tumpang kete sila anta proposal sebulan dari sekarang yekk.. saya ni menteri dapur..byk kije uolllsss!!lalalalala

p/s : bukan abg RIZZ mandi bugel ke...?.. larikkkkk!!

hezesuze berkata...

pojie - thanks..pepun akak akan confirm kan 1week b4 event tu ek...

bboy - PROPOSAL sblan dari skrg??? sengall ke apo...saje je latuh nak cengkelat kan...

pepun akak akan g tau k.. :D

fizzzy !an berkata...

fz sekarang berada di Australia.
.
.
.
.
.
.
.
.
tipulah tapi adalah dekat-dekat situ.:P

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah berkata...

gelak guling2 aku baca n3 nie wakakak tak tahan isteri misali tu wakakak rasa nak jew hempuk pala ang ngan .... (angpa sendiri dah taw kan wakakak) misali per jadahnyer g dulu baru nak bgtaw hubby wakkaak

rizz ang pakai swiming trunk aku rasa ang tetap plewod wakakaka kering kontang gitue wakakak

hezesuze berkata...

qlah - kire misali la tuh...dah tau jwapn nye mesT ok punya...da 11twon cam gituh...huh!

`S3R4CURlYl4` berkata...

`erk.. terasa nak ikut.. tp.. sera jauh la.. kt sabah.. huhu.. pa pun hope u all enjoy n jangan lupa uplod pic si rizz tu dng swimming trunk nya ek.. `

linahilmin berkata...

wah kekdah nyer!
klu nk join harus i kena g cari 2pcs bikini dulu! aawwwwwww!!!

mummYaeesh berkata...

skali ada event kat pasir salak da tarikh tu!