Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Selasa, Januari 25, 2011

Dulu aku tak suke orang JAWA

Terjah blog Nana terus dapat idea nak buat entry ahaksss...Nana!! akak copy paste tajuk entry ko nie....halal la ek...hehehehe bukan ape just nak syaring ngan uols jek huhu

Seyes uols!! dulu time sekolah akak ingat lagik...time belajo tapi sibuk citer sal kawin kan **betapa gatalnye akak gonjeng uols nie dulu hahahaha...bukan citer ape uols just story sal kalo nak suami tak mo yang keturunan JAWA uols...sebab apa?? sebabnye dulu bila akak dengar jek orang jawa cakap cam bahasanye kasar jek...memang tak suke!!

Lagi satu kan uols...pengakuan berani ni uols...dah ler tak suke orang jawa ...pulak tu tak suke lelaki yang bermisai....geeeeeeeeelllliiiiiiii katenye kan...haha

sekarang haaaaa amik ko wahai akak gonjeng...kawin jugak ko dengan abg pomen yang darahnye mengalir darah JAWA + bermisai lak tu...huhu jawa tanjung karang uols. **eh eh sekampung ngan anak cik muni arr huhu...mihahahaha sampai dah ada 3 orang cahayamata...ngeeee...

ingat lagik time bertunang...my BFF sume ketawa kan akak...yelaaa tak suke org jawa ujung2 dapat gak org jawa...huhu nak buat camno kan uols dah jodoh kekdahnye...hehe

Zamri Bin Muhamat aka abg pomen
Jawa tanjung karang

Tapi kan uols ...ni orang katalah not akak yang kata...orang jawa ni sayang bini...ahakss!! nak2 lagik abg pomen anak bongsu kan...apa kehendak akak sume dituruti....mihahahaha love u ler babah!!

moral of the story : benda/orang yang kita tak suke tu ler yang akan kita sayang sampai akhir hayat...betul tak uols??

Uols bagaimana..?? ada tak story yg sama ngan akak??



**syukur dengan jodoh yang telah ditentukan oleh ALLAH swt...:)

23 ulasan:

NurSolehah berkata...

tu la kak... xkenal maka xcinta..hehe

sy lak dlu mmg xske dgn boss tempat sy keje...

Sbb cerewettttt..... teramat.

Nah ! skunk dh jd suami sy.. hehehe
Syg sampai mati :)

Yg hubby tu pulak, mmg dlu mcm2 kutuk org teganu n mmg nekad habis2an xkan kawen dgn org teganu. Family dia mmg dah tau laa...

Ttbe ble tersangkut dgn sy, semua duk perli2 dia.

Sampai skunk, kalau blik umh hubby, mmg xakan keluarkan loghat teganu,
klau tak..... habisla..kne kutuk !

Kah3..

Dah jdoh kan..

luvYOU berkata...

akak tak suke sy lah ye :(
sbb sy org jawe....wuu :(

hehhehe..
tak sume org jawe kasar tau...
sy rase sy sweet aje...hihihih :)

moge bahagia kak! :D

Mama Zharfan berkata...

jodoh tu :) jawo tak jawo heheh

deqlis berkata...

deqlis pun ada kiturunan JAWA tau..
sebab suka makan tempe...miahaha..jgn mare!!..

akak dah jodoh nk wat cam maner kan??
tak2x suka..lelama suka..

deqlis lak dulu2x klu leh tak nak dpt hb yg hantu kari..sebb deqlis tak suka kari... masa bercinta siap tye lagi makanan kegemaran apa? en hb cakap semua suka...! (takde specific pulak)) tetiba lepas kahwin baru tau en. hb ku hantu kari rupernyerr..(itulah hari tu ada entri ku "suamiku mamak rupernyer" hehe... so lepas kahwin barulah deqlis jatuh cinta ngan kari nie..dari masak tak best..sekarang dah best dah tau kari I..hehe... amik ko dulu x nk dpt hb suka kari..last2x... yg cinta sayang sekarang nie laa hantu kari..:o))

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

Selalunya yang kita tak sukalah senang dapat. akak cam tu, dulu menyampah je sebelum kahwin, lepas tu padan muka , kahwin gak ngan dia. Suzie, akak dengar org jawa banyak simpan duit ngan banyak tanah tau.betul ke rumus tu?

Hezesuze berkata...

nur solehah
hohohoho uols pun ada pengalaman tak suke lama2 jatuh cinta ye....huhu tu la kan...padan muka kekdahnye!! sape suh tak suke ujung2 jatuh sayang dibuatnye.... :)

luvyou
tu dulu uols..now akak suka sgt ngan org jawa ahakssss!!

deqlis
aiyarrkk kari ler sedap uols...nak2 lagik kuahnye pekat fuhh mebeles wa cakap lu...haaaa uols pun ada pengalaman jugak....thanks 4 sharing skurang2nye weols tau ler serba sedikit about ur life huhu

p/s xdan nak topup ler coz kureng sihat insyaallah will top up later jgn mare!!

cik ina
entahler uols tentang rumus tu...tapi abg pomen weols idakler kaya tapi ade ler simpan sikit2...dowang ni tak suke boros sangat...huhu tp yg weols tau org jawa ni sayang bini oiiiii hahaha

Pinky Pixie berkata...

amboi kak. sweetnya. jeles aii. haha. yatie ni pun jawa gak. sebeb family abah orang jawa. tapi adik bradik yatie sume xreti ckp jawa. balik kg j, da mcm masuk negara lain. spatah haram xpaham ape org ckp. hukhuk. err. bf yt pun org jawa juga. haha.

rATu kEBaYA berkata...

sokong... orang jawa sayang bini..

sebab biras saya begitu sayang sekali bini dan anak2nya.. sampai bini dapat offer kerja pun dia bagi. maybe sebab dia orang senang kot.. dia suruh bini jaga anak2 je.. suka tgk diorang loving sangat..

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam heze suze...citer heze sebijik cam kisah k.atie...TP org jawa nie mmg penyayang,tambah tang anak2...kdg2 tgh2 mlm HB yg bangun selimutkn anak..wife dia sedap jer tido..hikhik.lg satu depa nie jimat orgnya....betui tak heze????

Hezesuze berkata...

pinky
wah uols jawa mane ye?? hehe waras ye?? huhu..dulu memang weols tak reti ckp jawa...tau ckp sici loro telu jek...now weols paham ckp jawa tpi xreti nak cakap kira ok lakan...kalo org ngumpat weols..weosl tahu hahaha

ratu kebaya
yezzaa betul tu uols...terharu lak weols tengok abg pomen camgitu...syukran dpt kawin ngan org jawa nie...jawo pun jawo lah haha

azatie
betul tu sis..mmg org jawa ni jimat orgnye...bagus kan..sampai kan weols terikut2 cara dowang..yelaaa nak ikutkan weols ni boros gak tp now alhamduillah jimat itu perlu tuk masa depan yihaaa!! tapi bab bangun malam tu abg pomen fail ler uols..sebab dia keje pomen kan so haruss ler fenat..jadiknye weols yang bangun tak kesahlah kan janji weols bahagia hehe...lagi satu yg besh kalo weols demam...wah sungguh abg pomen jaga benar makan minum weols ngeh ngeh ngeh..

MIZZ SUE berkata...

KAK! MAK SAYA ORG JAWA TG KARANG PARIT 4,PANTAI RASA SAYANG..ABAH SAYA ORANG SG BURUNG..SAYA LAHIR KAT TG KARANG!!..
HEHE..ORG KMPG SAYE LA HUSBAND KAKAK TU

HaNTwO berkata...

bapak saya orang jawa...ramai yang cakap orang jawa ni baik hati dan rajin bekerja..tol tak kak?? hehehe

wANieYZ berkata...

ehm wanie dulu memang xsuka ngan org johor..anti la konon..tp sakng ngah bercinta lak ngan org johor..keturunan jawa lak 2..hahaha..ehm betul kot org kata, org johor kuat keje..sebb bf wanie memang kuat keje..hehehe

mama_umar_maryam berkata...

uishh..seb bek skg ahkak chenta same orang jawa,sbb family belah mak saye jawa ..tahts y i beautiful,hahahahahahaa

cik violet berkata...

kak , kte xdpt jodoh mane2 lagik..

tp kte org jawa...

yeay!! Hidup Jawa !! haha

Hezesuze berkata...

mizz sue
laaa uols pun org jawa tanjung karang ek...boleh ler singgah rumah uols nnti ahakss...

hantwo
betul3...mmg org jawa kuat keje carik rejeki yang halal hehe

wanieyz
tu ler uols..ALLAH swt tu MAHA ADIL & SAKSAMA kan...benda yang kita tak suke tu ler yang kita dapt haha redha jelah hiks!

mama umar
yup mmg uols beautiful sangat2...ikhlas nie haha

cik violet
uiks xde jodoh lagik...dah da bf ke belom?? leh kenalkan ngan adik weols hahahahaha..

idup jawa!! sengal!!

.::Lynn::. berkata...

orang jawa orang yang lembut...

Cute MuM berkata...

my hubby pon orang jawa!!.. kalo balik kampung nenek.. sepatah haram pon tak paham... kalo minang paham lah...

EiJa ZaQuaN berkata...

heheh..btol tu sbb tu ada pepatah..jgn benci2 kat org..nnti dpt kat kita..hehee..

anyway dh jodoh kan..alhamdullillah bahagia..:)

mummY2Y berkata...

tau takpe.. dulu weols plg x suka lelaki yg putih2 ni...rasa mcm x macho jek skali dpt ahkau anak cino putih melepak ( skang da itam yerk sbb berjemur jek kat trek) tp syukur gak sbb anak2 sume putih..i likeee!

org jawa sgt rajin yerk!

zura@iwan berkata...

jodoh akak kawin org jawa gk kan..hikss...

klik HB akak..

mummysyafie berkata...

hihih..jangan cakap tak suke. kan dah terpikat dah ni.. :)

Hezesuze berkata...

lynn
betul tu uols...tapi idakler lembut cam sotong ye awas!! haha

cute mum
ckp minang lagik ler weols tak paham hehe

eija
a ah kan uols...padan muka weols kekdahnye benci2 ujung2 terus jdi suami ahakss..alhamdulillah now bahagia :)

mummY2Y
laaa motip tak suke org kulit putih uols...?? oh uols pun ada pengalaman benci2 ujung2 sayang ye hahahaha

zura
a ah tau xpe..thanks klik hb akak

mummysyafie
tau xpe...haha