Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Rabu, Januari 26, 2011

Wow!!! Be Careful....sharing is caring

dapat email from my frenz..huhu cekidot dot dot

For those who carry fake branded bags...Beware!!

Wow!!! Be Careful....

FYI, it is the same with Gucci but the fine is not 10 times.

Hello everyone,

Good morning and Happy New Year 2011!

FYI, Please do not bring in replica or fake LV items into genuine LV boutiques in Singapore .

Recently, my husband's friend's wife walk into LV Takashimaya to make purchase for a genuine LV handbag costs S$3K.
She took out a fake LV wallet to take out her credit card to make payment. She was caught using a fake LV wallet.
Wee ks later, she received a summon from LV Taka to appear in court or pay fine equivalent to 10 times of the fake item.
Apparently, her fake LV wallet is retailed at S$1K for the real one. She was fine S$10K.

Example, if I bring in a fake LV handbag (retail S$1930) into LV Taka. If I am caught, I will be fine approx. S$19,300.00.

My good friend, Valerie, GM from a events' company told me that in Europe, if you are caught using fake LV items, they will just confiscate your item but no need to pay fine.
In Singapore we have to pay fine, so please take note.

Singapore is a fine city!

15 ulasan:

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

tak mampulah beli LV, waima tiruan.sapa tak berkenan, tapi tak de orang nak sponsor.

PUANSTOBERI berkata...

owh...mujur aiols pakai cap CR je. Tak mampu uols nak ber LV, Prada bagai. huk huk :P

atty's berkata...

bahayas nie..sbb tu kty tak suka beli yg fake..kalo tak mampu beli je jenama yg mampu pakai drpd pakai yg fake
1hb

Rinna berkata...

Waah kena bawa bag malaysia je laa yer.. hehehe.. :)

♥MAMASYAZA♥ berkata...

memang tak mampu le nak beli beg LV..hehehe

Cute MuM berkata...

memang betul pon.. kalo masuk butik LV memang diorang akan pandang barang yang kita pakai... kali pertama pergi LV beli beg hubby.. kali kedua masuk nak beli belt, diorang pandang jer beg LV hubby pakai.. sebab tue resit beli bag memang sentiasa ada dalam bag.. takut diorang spotcheck ke.. kalo datuk@datin yang masuk.. diorang tak wat camtue kot..

mama tisya berkata...

kena denda...giler dasyat ek kt spore...tp kt europe tk kena plak ye

Hezesuze berkata...

cik ina
weols pun tak mampu beli yang ori uols...teringin gak pakai LV huhu

pnstoberi
uiks dulu pun weols peminat tegar CR huhu

atty's
yezzaa betul tu kty...sokong 200% tapi kalo ada org sponser lagi besh kan kan haha

rinna
bawak beg plastik jek uols hiks!!

mamasyaza
beli takat yang mampu jek uols...hehe

cutemum
wow!! clust ur hubby kan pakai wallet LV gitew...hehe uiks gitew lak ye...kalo camtu nak pergi singapore haruss bergayo cam datin ler gamaknye ahakss

mama tisya
singopre dah xde duit kot sebab tu dia kenakan denda hahahaha

mummysyafie berkata...

nasib baik nor pakai yang ori LV. tapi ada orang kater..kalau kiter pakai fake LV masuk kat butik LV kat Malaysia ni, ada sensor akan berbunyi. sejauh mana kesahihan benda ni erkk?

tapi bagi nor la kan..daripada beli fake designer hbeg, baik beli ori guess ke, CR ke, sembonia ke..brand ni pun cantik

mama_umar_maryam berkata...

lg saket hati klu bwk beg ori org tgk kater bag fake,heheheh

Hezesuze berkata...

mummysyafie
mak aii sampai sensor bunyi kalo pakai LV fake?? betul ka itu?? huhu

yezaa agree ngan uols...lagipun dari dulu weols mmg peminat tegar hbeg guess hohoo...aci tak kalo mintak abg pomen bagi adiah hbeg guess tuk my buffday nanti?? hehehe

mama umar
hahahaha betul tu uols...yelaaa now kan melambak2 LV fake....mampu dengan tak mampu jek nak beli ori kan kan...

EiJa ZaQuaN berkata...

eija mmg x pernah la saje2 nak masuk butik LV..sbb tau mmg x mampu lagi nak beli LV ori..kalau lalu pun tgk kat depan cermin butik tu jerk..huk3..

mummY2Y berkata...

hanya jauhari mengenal manikam uols..

setuju dgn k.ty.. lg sanggup pakai beg tanpa brand drp yg brand tp fake..

amy, biasalah singapore kan??? singapore is a "FINE" city..hihi

Messy Mummy berkata...

kak, erti kata lain.. lau teringin sila lah kumpul duit beli yang ori.. Biar lah sampai pengsan pun kumpul duit.. MM sendiri duk lalu jer butik LV. Nak masuk takut.. Kang apa pulek kata tukang pintu tuh.. Masuk jer?? Huhuhu...

nadia berkata...

oh mak aiiii!
klu mcm ni, senang bwk plasktik beg ajo leerrr...