Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Selasa, Januari 04, 2011

Mengubati penyakit batu karang

Owh kalo terkena batu karang
teramat ler sakit ye uols
lagi sakit daripada beranak!!

seyes uols!! coz akak mengalaminye
so now akak tengah berusaha tuk
berubat secara tradisional ye

akak dengar kt Durian Tunggal Melaka
memang ada pakar dalam mengeluarkan batu karang
haruss percaya coz orang kampung
dan juga kawan sekolah akak sudah pergi kesana
untuk berubat...wow!! dengan izin ALLAH swt
batu karang akan keluar dengan sendirinye...

Now tengah buat plan tuk pergi kesana
Insyaallah!! tapi kawan pesan
kalo nak pergi haruss awal pagi huhu
ataupun overnite disana...but don wory katenye
homestay & hotel2 kecil banyak..hehe
tapi akak tak tahu jalan camne??
ater abg pomen sekalipun haha

anyone knows jalan nak ke Durian Tunggal tu??
or enibodi tau contact no orang yang bleh
ubatkan penyakit batu karang??
jangan segan2 bagitau kt akak okay

thanks uols :)

14 ulasan:

[-suziey-] berkata...

tau..bapak sy pnh pegi sana dulu..last year kot..klu xsilap dia gunakan pen ke batu tah tp ade alat la then dia mcm gosok2 pastu batu tu keluar..n setau sy (dpt advice dr org yg lebih pakar)...xdibenarkan utk berubat cara tu..sbb sekiranya ada objek yg digunakan n mcm magik batu tu keluar dr tubuh kita BUKAN melalui mana2 lubang atau kulit yg ditebuk menjadi lubang..ade penggunaan jin disitu..yg mana kita mengetahui ianya adlh syirik...wallahualam..utk kepastian.bole refer pada alim ulama..

ape pun semoga sembuh dr sakit tu ok..nk ubat secara tradisional kaji btl2..tkt kita tergolong dlm org2 yg mengamalkan sihir dan syirik..

EiJa ZaQuaN berkata...

insyaallah dgn izinnya..
opismate sy pun sama berubat kat sane dgn ustaz jamil..
mmg kuar batu karangnya..my friend siap tunjuk kat kami lg batu karang yg ustaz tu kuar kan..
org mmg ramai..subuh2 dh kena kuar umah..tp nak kuarkannya tu skjp jerk ade la lebih kurang 5 minit..

ni no h/p ustaz - 016-6166694
tp selalunya ustaz ni mmg susah nak angkat phone..

EiJa ZaQuaN berkata...

opss..lupa nak tambah...alhamdullillah my friend dh x sakit lagi lps batu karang tu dikeluarkan..kalo x mmg sakit dia sampai x bole nak wat ape bila sakit perut tu dtg..

Jieda berkata...

ehh..durian tunggal tu kampung saya tapi tak pernah tau plak ada orang boleh berubat.Hmm..nak kena tanya ngan makcik saya ni sebab husband saya pun suspect ada batu karang hu3

MAMASYAZA berkata...

kat kuala kangsar pun ada satu tempat utk berubat batu karang. alhamdullilah kawan su kata, batu karang tu keluar depan mata dia, su cuba call dia tp tak angkat tpon le pulak, nanti su bagi alamat bomoh tu

CuTeMiUt78 berkata...

eemmm tak tau plak.. semoga cepat sembuh ya

CuTeMiUt78 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Rinna berkata...

Suze.. ada batu karang ker?

Harap cepat sembuh yer..

zura@iwan berkata...

x sure la kt mn kak Durian Tunggal tu.....

dl abah kita ada bt karang gk x slh...dh buat OP...hrp2 x de dh le..

apa2pon kak semoga kak cpt smbuh ye...

Azwan@Mr Money berkata...

Salam kak.....
nak kongsi sikit la....
selalu akak je komen kat blog saya.. hehehe

ade lagi satu petua cmne nak hilangkan batu karang...
akak asah tanduk rusa(bukan pkok tnduk rusa, tapi rusa punya tanduk)
pastu akak perah dgn asam limau..
pastu akak minum...

InsyaAllah menjadi..
sebab bende nie melalui pengalaman abang saya yang pernah kene batu karang.
skg Alhamdulillah dah ok....
try la cube....

Hezesuze berkata...

suziey
adehh tapi xtak tanye lak kawan akak tu berubat camne..ermm betul kata suziey tu kene tanya pakar ulama dalam bab2 perubatan tradisional ni...thanks 4 the info ye...

eija
baru sat tadi kawan weols bagi no tepon ustaz jamil namenye....oh kira berubat dengan ustaz yang same nie huhu...anw, thanks bebeh!! lebiu

jieda
oh uols haruss amik tahu tu....kalo dah tahu plez let me know ye hehehehe

mamasyaza
uiks bomoh ke uols?? kalo bomoh weols seram sikit...hehe btw thanks ye :)

cutemute
its ok bebeh....thanks!!

rinna
ye uols...now tengah carik penawarnye hehe

zura
ayah weols pun dah buat OP 2x lagik...satu tu belah pinggang lagi satu laser huhu...takot tengok tempat dia operate tu..ngerii!!

azwan
aduaaiiii uols..mane weols nak carik tanduk rusa tu?? kalo uols tahu bagitau akak ye....thanks 4 the info :)

mama_umar_maryam berkata...

kak, sy penah tgk pakcik saya terguling2 (org laki tuh) tahan saket dek batu karang..semoga cpt sembuh ye kak

Tanpa Nama berkata...

dipetik dari blog :http://rlanmaju.blogspot.com/2009/04/petua-penyakit-batu-karang.html

Peta ke tempat itu: copy paste dalam address box browser:

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&q=&vps=2&jsv=156c&sll=2.285966,102.263746&sspn=0.014837,0.034332&ie=UTF8&geocode=Ff7TIgAduWQYBg&split=0

Keluar dari Tol Ayer keroh, cari arah ke Lapangan Terbang Batu Berendam. Naik AMJ (highway baru) Apa bila sampai simpang sebelah kiri ke Air Port dan kanan ke Durian Tunggal, himpit dan masuk kanan. 30 meter dari trafik light ada Jalan Sidang Mahmood sebelah kiri. Ada sebuah rumah dua tingkat putih dan kuning. Tembok pagarnya hijau. Rumah ini nampak dari traffic light. Masuk ke dalam Jalan itu dan selepas 10 meter jumpa gelanggang belajar silat. Sebelah itu ada porch besar seperti dalam gambar blog di atas.

armouris berkata...

lagi info tentang batu karang di SIHAT SELALU - Punca Batu Karang Terbentuk