Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Isnin, April 06, 2009

DaRi BaBy JoHnSoN kE eLIaNTo

yeahhhhhhhhhh!!! (menggeliat jap)...keletihan melande uols blik from PD smalam...(oopppsss!! n3 sal holiday@PD ni akan ku hupdate later ek) lgpun si rizz da enterprem da gambo weols kt sana...hehehehe kang kuar gambo yg same...boring plak kan...
haaa ni aku nak story about bedak ler kekdahnye....dsbbkan kulit aku yg bgitu snsitip so aku idakla bleh pakai bedak kompact yg sbarangan uols...sumenye aku da try guna da...spt bedak brand AVON, MEBALINE, LOREAL, SILKY GIRL, MUSTIKA RATU, & REVLON tp sumenya hampehhh jek & buang duit aku je kekdahnye...huhuhuh bila skali dua pakai je mulelah gatai2 muke aku yg cute ni...(mati tahap prasan da ni...) yg untung ibunda aku jgak...coz sumenye aku bg kt ibunda aku...huhuhuhu tp skrg dia lgik advance...now guna bedak brand body shop...huhuhu clust! kan...
so kulit aku yg so so ni just bleh guna bedak compact baby johnson aje kekdahnye...tpkan ati aku ni da mmbrontak nak try gak brand len selain baby johnson ni...mana la tau kire ngam plak ngan kulit aku ni....
haaaa jeng3! ini lah dia bedak compact powder COLOUR STUDIO BY ELIANTO...hanye RM35 jek uols...ermmm ape pndgan aku about this produk???
smmgnye aku suke3....(dgn aksi tlonjak2 cam beruk..hehehe) dan sesuai ngan kulit aku nie....b4 tu...lama gak la aku belek & round2 kt elianto JJ BBK ni...(dlm kpala dok pikir nak beli ke idak???) kang lesap camtuh je 35henget...hehehe
so tuk 4the 1st time aku gunapakai mase g burger king tmpoh ari...ermm ok wat! coz 1of my geng trex prasan ler pd muke aku yg agak shantek....(hahaha prasan lagik ni)..katenye ade perbezan kekdahnye...eh2 ye ke??? (buat2 muke sengal je time tu...lam ati...yahooooo!! suke).. siap promote laie...
kire masuk ari ni dah lebih 3kali ler aku pakai new bedak ni & akan terus2 an gune till tua...muke pun x gatei...kire sesuai gtew dan buat ptama kalinye bedak compact baby johnson tu aku sedekahkan pd anak pompuan aku...bleh...(dgn lambaian gud bye...pd bedak aku tuh) hehehe
and now..aku akan perhabiskan duit kekdahnye (idakler smpai pokai beb) kt butik elianto ni coz smmgnye sume brg2 kluaran elianto ni ergenye bpatutan dan sesuai tuk sume usia...lgpun menurut sales girl nye ergenye camgitu (murah la kan bbanding brand len) ianya local produk...oooooo IC....
pd aku ler...mahal ke murah ke sesuatu brg tu x pnting...yg penting ianya sesuai dan idak ler mmudaratkan diri kite kekdahnye...huhuhu & lg 1 penting...kite bkemampuan tuk memilikinye...jgn dok nak blagak beli brg branded...ujung2 bln awak jgak yg pokai kekdahnye....huhuhu zassss layannnn :D
p/s tp kalo uols byk duit & nak beli brg2 branded...ON jek...ada aku kesah????? duit korang bkn nye duit aku.... wakawakwakwak

8 ulasan:

||| PöJìé PööH ||| berkata...

patot la cantik akak aku nih!
heheheh!

linahilmin berkata...

aritu nampak elianto ada sale.. kat alamanda tu la rasanya.. ok ye produk dia, x pernah try.. kita pun x kisah brand, campur2 je.. nanti leh le try..

rizz berkata...

wah gtew rasianye yerr..rizz pon nk pkai la brand elianto cmni hehe.skng pkai silky jekk ekekee

[-suziey-] berkata...

amboih nk apdet pasl pd pn take turn eh..ekekek:D
erkk..aku guna bedak baby johnson siap dlm botol lagi...xdenye compact2 nih..muka aku pn sensitip la,,,xleh pakai compact powder..lagi jimat tau..rm3++ jek..ekeke:D
erkk..trlonjak2 cam beruk..ish ko nih,..buruk btol panagai..ekeke:p

hezesuze berkata...

pojie - time aceh...muahhh!

linahilmin & rizz - harussss try okey!

suziey - hahaha prangai buruk tp ati baik tau...huhuhuhu

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah berkata...

keji ang nyer n3 tang p/s tue wakakak hajarnya masa dalam email ang aku ingatkan pinggan mana wakakaka aku mana lew alert bab2 makeup nie yg aku taw mabeline jew wakaka

b-boy berkata...

wahhh.. terlonjak2 mcam beruk..?

emmm.. sian anak2 umi nya jadik gtu... wakakakka

larikkkkkk!!!!

hezesuze berkata...

bboy - sengal la ang ek...smpat jgak ang terjah blog sis...ermmm dah pi blajo...hehehe