Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Jumaat, April 17, 2009

LaNtaK LeR UcU WOii...aNG jE YaNG BeToL

hellloooo!!! wah arini panas trik uols...luar dalam brpeluh (?????)hehehe...arini aku nak share citer ngan uols about kjadian smalam ler...about my makcik (aku panggil ucu ler kekdahnye)...
ermm citernye camgini...ptg smlam about kul 6.30ptg sdg aku gegeh mnterjah blog kedengaran sore teriak2 tpekik2 panggil nama aku...heze..heze...ooooo heze....laaa nape plak la ucu aku ni...tpaksa lah aku stop jap ler tjah blog2 uols...huh! nape plak ni???
so eni adalah antara dialog ngan ucu aku ler....
aku : haaa...nape cu??? (smbil wat muke bodo je lan kan..padehal bengang siut) wakaka
ucu : anak kamal yg keje goodyear ye tu sape name??? anak dia yg sulong tu..
aku : oh kwn org tu name dia asz...nape cu??
ucu : dia keje kt PKNS shah alam kan...
aku : (dgn dahi berkerut)...ishh xde la..dia keje kt KL...nape?
ucu : ishh xarr dia keje kt PKNS...slalu ucu btembung ngan dia...(muke seyes uolss)
aku : eh xarr...ucu silap org kot...dia dah lama tinggal & keje kt KL..
ucu : bkn...dia keje kt PKNS...ucu kenal dia...slalu gak dia tegur ucu..(sungguh2 mengiyakan kenyataan)
aku : ??????? diam & terus dgr citer ucu aku ni
ucu : tadi dia gaduh ngan laki dia dpn orang ramai plak tu...sambil tarik2 rambut...
aku : dgr dgn tekun laie...(sah2 aku da tau salah org punya coz aku mmg keep it touch ngan ASZ ni till now...aku kwn ngan asz da lama siut..still calling2 laie kekdahnye)
aku : dia pakai kete ape??? (saje je buat2 soklan nak layan ucu aku kan)
ucu : dia kai kete satria...kdg2 ucu nampak kai kete waja kaler itam (hahahah mmg SAH ler ucu aku ni salah org...di asz ni kai kete CITRA uolss)..aku layan lagik..kang x layan bengang plak kan...huhuhuh
aku : laki dia camne rupanya??
ucu : anak si kamal ni dulu rambut nye krinting skrg da lurus...laki dia kulit hitam manis..
aku : hahahaha stahu aku si asz ni rambutnye lurus dan lakinye plak putih uolss (ni aku habaq lam ati ler...)mmg sah salah org...
aku : ermm ucu salah org tu...(smbil mkn cekodok...kikiki)
ucu : isshhh tak arrr...ucu kenal dia anak kamal yg sulong...mmg dia anak kamal..
ucu : tu arr nak gadoh pun jgn ler dpn org ramai...wat malu jek...mule2 tu teriak2 camtuh je alih2 laki dia tarik rambut dia terus masuk lam kete...
aku : OOOOOO (smbil angguk kpala...sebenonye da malas da nak layan kompem bkn kwn aku si asz ni) lantak ucu ler...
ermm lepas aku dgr story mory tu aku terus je blah masuk smbung terjah blog uols...malas nak layan...ekceli pangai ucu aku ni kdg2 buat aku naik hangen je...bleh dikatakan sume citer dia je yg tau dan dia je yg btol...kalo uols layan citer dia alamat smpai esok ler xhabis coz btikam lidah gamaknye dia je yg btol.... (sowey ek ucu...amponnnn) mmg itew ler pangai dia dari dulu till now and 4ever kot...wakakakaka
ok uolss..ni la dia kwn aku tu ASZ yg briya2 ucu aku dok citer sal anak kamal tuh...cam dia yg kenal sgt ngan ko asz...lawak tol la ucu aku ni...sowey asz...smggnye bkn ang kan yg gaduh tu...kompem salah org...tetiba plak statement ucu aku anak kamal yg sulong....ntah2 dia pun xtau ko ler anak kamal yg sulong dan mama vogue gtew....yg da lama keje kt KL kan...
tup2 plak ko da tukar keje kt PKNS kan asz????? pastu plak gadoh ngan laki ko dpn org ramai....hahahaha gelak guling2 gak ler aku dgr story ucu aku tu....kononnye dia ler yg kenal bangat ngan ko asz....siap bg tau laie anak kamal...tu yg aku xleh tahan tu...hahahaha
uols nak tau...pg td smpat gak ler aku story ngan ibunda aku sal ucu aku ni...bleh plak ibunda aku bg idea (bernas gak idea ibunda aku ni)...alah ckp je akak da call anak kamal tu...skrg dia kt obersi la ucu (dan2 ko da keje kt sana asz)...(haaa amacam...bgus gak otak ibunda aku ni kan)...opppssss tp aku lom bgtau laie coz ucu aku balik keje jam 6.30 br ada kt rmh...huhuhuh
ermm akan aku gunakan idea itew wahai ibunda ku yg tsayang...nak gak tgok reaksi muke ucu aku bile dpt tau dia salah org...wakakakakaka ntah anak sape la yg gadoh tu kan...kikiki zassss layannnnn :D

p/s sory again pd ko asz...tetiba plak nama ko naik smalam...huhuhuh amponnnnnzzz (smlm tentu ko tsedak2 kan coz weolss asyik je pgil nama ang..)

11 ulasan:

[-suziey-] berkata...

tah ko heze..tersedak2 org tu..
wei..cam kenal la asz ni..:D

rizz berkata...

waakakakkk klko gle bce n3 akak nih haha sah2 mmg slh org tuu ucu tu haha

||| PöJìé PööH ||| berkata...

amboi bangga ASZ namanyer dijulang primadona Putus Fius nih!

Corey berkata...

memang familiar asz ni..bukan ke blog dia nama meriah uoll tu kan? yg nama kak senduk banner penuh lipas tu

hezesuze berkata...

suziey - alah kon tu sumenye kenal...hehehe

rizz - mmg sah2 salah org tp layannn je ler pngai dia...

pojie - haha dijulang kekdahnye ek

bro corey - hahaha gelak guling2 ni bro...tu kak senduk ler...sah2 ler bro salah org hahahahaha

Asz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Asz berkata...

nok ... motif tetiba nama mak naik?? mek selebriti kah??? motif mek gado ngan laki mek di khalayak ramai??? mek masih menjaga 'standard' mek yg ala2 selebriti yg suam2 kuku nih okeh ... sungguh dramatik scene itu, tapi bkn lakonan mek ye ... apa pun mek dah ketawa sensorang baca entry ko nok ...wakakakaka

anak kamal mana lak yg ucu ko nmpak keje shah alam ... dah sah2 berthn2 mek berhijrah ke kota metropolitan yg mencabar nih ... mmg kompem le ucu ko tu salah org kan nok, tk pernah terlintas mek nk mengkerintingkan rambut mek yg natural lurus nih!

tapikan, idea bonda ko tu sungguh bernas, kelllaassssss!!! ... verangan jap mek dok kat oversea cam kwn2 mek yg lain ...hik hik hik!

mazharalti berkata...

wakakakakaka....
akak heze, satelit bergerak cam gitu kan ramai... biasak la kan, kuman depan mata nampak jek... (walaupun tersilap kuman)... gajah dok ada kat depan mata hampesss tak nampak...

=> used to it and still used to be done with it...
=> bila la depa nih nak insaf??? insapla weiii... huhuhhuhu...

Azimah@Melati berkata...

wah asz..dasat ko duduk ober the sea gituk....

Hezesuze berkata...

asz - hahaha...poyo je kan ucu aku tuh....ptg tu jgak aku g tau dia salah org...coz now ko kt jepun kekdahnye...jepun?????

tini - ermm mmg pangai dia cam gitu...xleh nak lawan...nak jugk menang...huh!

kakmah - hehehehe

mummYaeesh berkata...

pestt ingat gambar tu gambar ucu hang..bapak muda!skali gambar asz kawan hg yg disalahertikan itu!