Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Isnin, April 13, 2009

MRC MaLaYsIaN RaLLy CHaMpIoNsHIP @ CyBeRJaYa (PaRt 1)

Yuhuuuuuu!!! morning sume...akhirnye tuk the 1st time ler pd ari sabtu aku dpt ler follow hubby aku join nengok rally kekdahnye...alahhh e2 pun coz diadakan kat Cyberjaya...dkat ler nak terjah...jgn mare aku gi sorang2 je...huhuhuhu (motip!!! nak scan mat2 kendu...wakakakaka) hajarnye kan...(nak jadi ejen carik jodoh tuk si RATU putus fius)....hehehe :D
bleh dikatakan setiap tiang lampu yg ada kt cyberjaya tu di tapek ngan bunting2 ni...ye ler sape2 yg xpenah terjah cyberjaya ni maunye sesat uolss.....sbgai tunjuk arah pun ye jugak...hehehe

uik! mamat hencem mana plak tu (yg pakai glurve tu)..huhuhuhu..time ni race lom start laie...tgh godek2 tgok apa2 yg perlu ditukar dan di srvice kekdahnye...race start lam kul 12pm...mak aiii time tu panas terik uolssss......sah2 ler kulit aku ni itam...hampeh tol!


so all the crew sibuk ngan keje masing2....xyah nak gi tau wat pe...smpai je kete rally....zasssss trus trjah mana yg patut....apa yg penting???? kejesama...


begitu gegeh ek mamat 2org ni...yg sorang namanye NIK & lagi satu tu sape ek??? ku keterlupaan daaaa...wakakakaka...ermm kene tukar tayar dry kekdahnye coz menurut mklumat yg aku perolehi...laluan rally agak ler lecak okey....wlpon 1st day panas terik tp 1day b4 diorg da riki2 tmpat rally haaaa...ujan lbat la plak...tu yg tanah still lam keadaan lembab2 gitew...

yuhuuuu...pdg ler camera ni bro....haaa ni la dia weols (wahhh weols la plak) punya driver iaitu SUTAN MUSTAPA SALIHIN...mak aiii skali pdg aku tgok da sejibik cam X boss aku iaitu Khairani Apandi...huhuhuh mmg sejibik la bro...adik beradik len mak len bapak kan kekdahnye... :D

okey pd2 mat2 rally....sila beratur....hahaha time ni sumenya kene stand by tok dbuat spotcheck ler kekdahnye...oiiiiii uols ingat bleh masuk rally cam gitu jek...kene check 1by1...ada spesifikasi nye tau...ingat bleh men pakai tayar ape2 jek...huh! sumenye ada rules...kalo xnak kene penalty...haaa tpakse rela la change pe yg ptut...
pppssstttt!!!! tp kan (smbil toleh kiri kanan) sebenonyakan ler...kbykan team2 rally ni xsuke pd KARAMJIT tuh...nape???? coz katenye byk cekadak...tauler dia dah byk kali champion...lom start laie da suh CANCEL kan acara rally uollsss...jln teruk & xsesuai tuk buat race katenye....pe kejadahnye nak cancel okey...
WEi!!!! kalo xnak kete tu kotor & rosak xyah la ko tu masuk rally kan kekdahnye....huhuhuhu...dia ingat dia tu sape huh! sib baek ler si event organizer x ikut ckap dia...kalo idak maunye ada yg pecah cermin kete ni uolss...
ermm...pppssssttttt!!! sbenonya...ini menurut driver weolss ler (si SUTAN) wahh!! bile plak la ko jd team aku ni or hubby aku yg jd team ang?? ...wakaakaka time all driver kumpul (organizer panggil ler kekdahnye)...diorang nak jugak cancel kan race ari tuh...sbb dgr kate si karamsing walia...opppss silap...karamjit ni...time tuh mat2 rally ni (almost melayu ler from perak, johor) dok angguk2 kpala ler tande setuju nak cancel...(coz organizer ckp inggeris ler ghupenye..)...tup2 bile si SUTAN ni dtg je (oooppsss tlmbat ler plak smpai ek...) haaaa...naik hangen le member....
wah dgn bangganya ckp org putih...mana bleh cancel camtuh jek...fight punya figt dgn alasan yg munasabah...akhirnye rally dtruskan jua...alhamdulillah... bkn ape uolss...si karam tu (yg bile2 ler nak karam kalah ler kekdahnye..) dia tuh sumenye di sponsor...tu yg bleh cancel camtu jek...x kuar duit sesen pong....huh! ekceli ramai gak team2 rally ni (including ler team si SUTAN ni) sumenya kuar duit sndiri tau uolss...lom laie dpt sponsor...ermm mane2 yg nak sponsor weolss...meh ler jgn malu2 okey...huhuhuhu...
so nanTkan aksi2 gambo mat2 kendu next n3 okey...byk tol picca2 yg aku amik...smgat rally ler kekdahnye...huhuhuhu zasssss layannnnnn :D

6 ulasan:

rizz berkata...

wahh tetapp kann race2 keta bgai.haha mau join lah pasni ngeeeeeeeee

hezesuze berkata...

bleh ajo...jom4 heboh kan laei suasana...huhuhuh

Rhuddy berkata...

nanti kita race wakaka pakai pelepah pinang hik3x

hezesuze berkata...

rhudy - eeeee sis sukeee aksi tu..jom kita race...wakakaka

[-suziey-] berkata...

hahahaa..ko ni lawak la heze..amende mat kendu tu:p

hezesuze berkata...

suziey - ang pun same gak lawak cam haku...mat kendu tu lebih krg cam mat encem@mat sengal ler...hehehehe

p/s nak tau lbih lanjut ang bleh ler tnya kt rizz & Qlah..depa lebih ariff tntang mat kendu ni..