Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Khamis, April 09, 2009

TAG fRoM BrO CoReY

yeba....yeba..yeba (pinjam sat ek bboy)...ermm ekceli open je blog aku tup2 kene TAG ghupenye oleh bro COREY kekdahnye...katenye anda ditag dan xde paksaan nak wat ke idak gamaknye...so bleh dia bleh kate take ur time...haaa maknenye kene wat jgak ler...hehehe
Tag ini juga mengenai OUTFIT kegemaran ler kekdahnye...same je cam bro COREY...ianya adalah keperluan & bleh jugak d ktegorikan sbgai fev ler....so cekidottttttttttt!!!
1. Copy title kat atas tu.
2. Buat satu sedikit "kenyataan" tentang "Outfit" kegemaran korang,macam pendahuluan.
3. Cari "Outfit" kegemaran korang kat "Google Image Search"
4. Tak kire la ape segala occasion yang korang suke pakai macam gi party ke, gig ke, berak ke.
5. segale pakaian mestilah start dari kepale hingge ke kaki.tak kire la brape banyak pon. accessories pon boleh,yang rare,mane-mane pon boleh.janji termasuk dalam kategori pakaian.
6. letak caption kat setiap gambar.macam brand ke,lagi best kalo ngan harge skali.
7. lastly,buat kesimpulan tentang outfit favourite korang.lantaklah kalau korang ni perasan ke.
8. pedajal 6 orang member korang dengan menge"tag" mereka.=D
da sbgai wanita muslimah (fuh dan2 jd warak jap ek..) tudung adala satu kemestian (wajib uols tutup aurat)...ermmm tudung ni pun ada gak up 2 date...dulu sibuk kai tudung bawal (alah yg byk2 lip lap2 tuh)..and now aku just kai tudung ala ikin tu...sonang jek...sarong je xyah nak gosok gtew..(sah2 ler aku ni pmalas kan)...
dan name pun pompuan harussler touch up sane touch sini kekdahnye...itew je koleksi make up yg aku ade..simple je..kang make up vogue2 kang ade yg muntah darah la plak...
perfume adalah 1kemestian pd aku...now aku pakai perfume lolita coz baunye harumm sgguh...ermm bab perfume ni mmgler ada koleksi gak...yg dah penah pkai & suke ngan baunye spt RED JEANS VERSACE, BEAUTIFUL (CRISTIAN DIOR), 5TH AVENUE & byk lgi ler...
smmgnye aku sorang yg speaky...cermin mata ku itew satu kemestian uols...maklumler rabun jauh cam bro corey...kite serupaaaaa.....dulu penah gak kai kontek lens...time keje dulu2...nak shantek la gamaknye...now just wearing cermin mate je lerrrr...senang kan....tp ttp cute kan...wakakakaka....(prasan tahap cipanzi...kikikiki)

ermm aksesori ni jgak 1kemestian uolss...hp nokia tu adiah besday from hubby aku last 2yrs...lgpun snang nak cari wife dia gi mane kan...huhuhuhu...jam GUESS tu plak harusss ler dipakai stiap mase....kire aku ni orgnye ontime ler...kalo lambat pun bberapa saat je....hehehe

purse CARLO RINO tu plak da 2tawon aku pakai....harusss tawon ni kene tukar ngan len....ni pun harusss gak dibawa bsama kemana jua ku pergi....sumenya ada lam tu...IC aku, mykids anak2, kad nikah (haaa kalo ilang mampos gue)....& udah semestinye ler duit....kan ke sumenya mmerlukan duit....bkn duit adale segala2nye...tak gitew????



sandel crocs malindi...(not melinda okey spt yg Qlah trjemahkan...)wakaka...smmgnye aku suka sandel ni coz ianya simple dan selesa bile dipakai...slain sandel ni aku juga mmpunyai koleksi kasut jenjalan...kalo kai bju krung haaa adeler kasut tumit tinggi nye...yg ni just kai tuk berfoya2 kekdahnye...huhuhuhuh senang nak blari kalo ujan turun....yeeeeeeehaaaaaaaaa!!!!



eh eh!! aku ka itew????? yup...inilah sis HEZE SUZE yg suke pakai jeans & tshirt jek g jenjalan dan cuci mate...tuk tshirt suke ngan tshirt guess dan juga tshirt2 yg sesuai gambo & kalernye...janji selesa dipakai dan yg penting tahan lame....
jeans plak suke ngan jeans LEVIS, LADYLIKE, BUM dan seangkatan dgn jeans2 mesia ni...huhuhuh
so inilah diri aku yg sebeno2nya...idak bpura2 tau....bleh dikatakan sume brgan yg diatas slalunya aku akan bawak bsama2...idak bleh berenggang uolsss....kewajipan sorang wife tuk shantek spjg mase hanya untuk hubby tcinta...cewahhhhhhhhhhhhhh!!!! zassss layannnn :D
TAG ini akan aku bagi kat sape ek....(pikir jap...) haaa pade :-
  • Qlah (nak gak tau minah ni gaye nye camno kkdahnye...)
  • CikLola (ermm best gak borak ngan dia @ YM...haaa amik ko)
  • Rhuddy (suke ngan gelak tawa sedunia dia tuh..hehhe)
  • Linahilmin (slalu sgt ang g JJ kan...haaa nengok ang kai ape g window shopping)

aku rase itew je ler...korang mesT buat tau....xbuat aku baling ngan lesung ni kang...hehehe

p/s murah ke mahal ke brg yg aku beli idak ler peting....keselesaan & kemampuan tu yg penting kannn...yeler ...duit hubby aku bkn duit aku pun...wakakakkakaka (aku kan housewife sepenuh masa)...ampunnnnnnnnnzzzzz babah!!

4 ulasan:

rizz berkata...

muahhaha verstyle akk ak ni cyaalah mmg sempoi je kan gayanye cm rizz gak ekekee

Corey berkata...

thanks heze. cayalah..muslimah urban :)

[-suziey-] berkata...

seb bek xkena tag..tp kena tag ngn corey gk..adeiiii:p wei aku suka arr purse CR tu..ko nak beli wallet baru kan..yg CR tu kasi aku la..2nd hand pn xpela..ekekeke:D

hezesuze berkata...

rizz - opkos ler...tau xpe..hehehe

bro corey - kire utang da langsai ek...kikikiki

suziey - hah! itew je le lam kpala otak ang kan...nak purse CR tu?? bleh...nant sat sis tgh pikir nak letak erge dia brapa hinggit...hahaaha