Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Jumaat, April 24, 2009

iKLaN RoKoK LaGiK (kHaS tUk KaUM aDaM aJo)

okey now nak story ckit about iklan rokok (sory kak senduk...aku ciplak jap gambo kotak rokok ni dr blog mu itew...hehehe) sharing is caring kan...huhuhu...agree wit kak senduk dimana rokok skrg pun da ada gambo yg mengerikan (ngeri ke?)..akibat dri hisap rokok...ermm bg aku ler idak ler mgerikan...yeler coz tgok lam gambo kan...sumenye wat bodo jek kalo nampak pun...still laie gegeh gi beli rokok...ermmm...
cam kate kak senduk (wah nama ang byk dsebut lam n3 aku kali ni) mesti tsedak2 kan...wakakaka kire gambo kt kotak rokok tu idakler menggerunkan perokok2 di luar sana... rasenye beli lgi rokok adalah wlpon kalo xsilap aku erge rokok pun da naik 1hinggit coz letak gambo tu...huhuhuh
so apakata...aku ada pepatah ku sndiri iaitu kpd sume perokok2 sdunia ni "HISAP ROKOK AKAN MENYEBABKAN KEMALUAN ANDA TIDAK BERFUNGSI" atau dgn erti kata len 'MATI PUCUK' haaa amacam ok tak uols????
ataupun kalo idak berkesan lagik try ni pulak "MEROKOK LER SAMPAI MATI @ MAMPUS" haaa kejam tak ayat ku ni?? wakaka
opppssss!! so pd perokok di luar sana or sume blogger yg baca n3 ku ini bkknye niat dihati untuk menyindir uols...sebenonye nak mengingatkan pd uols betapa bahayanye gejala hisap rokok ni...(wlpon ada yg ckp alah..hisap rokok je bknnye hisap bende len)...tu ada yg ckp lam ati latuh...hehehe
smmgnye sah2 ler uols x sygkan diri sndiri kan...atau pun uols mmg x sygkan family or anak2 uols sndiri...sory kalo kata2 ku ini brbisa atau menanah telinga kalo dgr...(ade ke yg menanah???) ini ler kenyataan nye...
asap rokok itew ler yg lebih bahaya atau org yg kene hidu asap rokok lebih pendek umurnye dr perokok..haaa uols nak ke family or anak2 uols mampus cepat???? pikir2kan ler...kalo uols kata uols sayang family dan inginkan keluarga yg bahagia...BERHENTILAH or STOP SMOKING!
uols kata uols syg family tp still laei hisap rokok...pekejadahnye!!! uols mmg nye hipokrit tau...uols idop lam kepura2an tau... (wah da hangen da ni)... uols smmgnye x sygkan anak bini kt rmh tu yg dok ler setia mjaga uols...tp uols sikit pun tidak berubah still laie rokok...rokok...rokok..cam x hisap rokok xleh idop??? sape kate???
pastu plak bleh plak kate kalo isap rokok bleh relesekan tenstion ler...bohong sumenye tu...mmgler bila isap rokok (oppssss aku xisap rokok ek) just dri pndangan org masalah akan hilang...abis kalo da hisap smpai sekotak..masalah tu hilang ke???? lu pikir ler sndiri...
tup2 uols jgak yg dpt sakit...tp sape yg susah??? anak bini jgak yg susah bila uols da sakit...sape nak carik nafkah tuk anak bini???? anak bini plak yg tungkus lumus dok jaga bila uols da sakit...
so mmgler xbleh brenti camgitu jek....kene ler amik masa kan??? so pade sape2 yg ada niat nak berenti mrokok (tp hrussler melaksanakan jgn niat je okey) slow2 okey...kene amik masa jgak kan...try ler jmpa doc atau kaunselor bg menyelesaikan masalah ketagihan merokok uols itew...
pada ibu2, adik2, kakak, pakcik2 yg ada ahli kerluarganye hisap rokok...anda bgiler sokongan/nasihat pd mereka masing2 tntang keburukan merokok ini...kalo xjalan jgak haaa gunala ayat2 power rangers spt diatas...ermm kalo idak cptler kita ni kaum hawa jd janda atau ibu tunggal kalo suami still laei hisap rokok kekdahnye...huhuhu zassss layannnn :D
p/s n3 ini hanyalah luahan semata2...tidak ada kene mengena dgn sesapa tp kene mengena dgn org yg ketagihan hisap rokok....huhuhu

14 ulasan:

||| PöJìé PööH ||| berkata...

kak isap rokok idop leh x??
xbahaya kan??
bagahia ada la kan??
hahah!!!

WeBViDeOKLiP berkata...

biase la
dh nk isap
isap jugak

Hezesuze berkata...

pojie - hahaha rokok idop kekdahnye ek...keji tau!

webvideoklip - isap ler smpai mati okey...wkakakaka

Corey berkata...

bro dah setahun dah kot stop smoking.skang bau asap rokok je jadi pening.

eh hubby heze tak not smoking ek. tgh gaya macho macm smoker. or pnh smoke dh quit?

[-suziey-] berkata...

wei aku setuju yg mati pucuk tu..ha tu aku gerenti derang usaha gk ..ekek;D xpn aku rs satu lagi cadangan..dlm rokok tu letak bahan yg bole buat mati pucuk..yesss .. ilike...:p

Hezesuze berkata...

bro corey - wah gud 4 ur bro...ermm hubby macho cam smoker ek...alhamdulillah da bkurngan ckit...tgh gegeh jgak ni dok suh bhenti mrokok ni...huh!

suziey - gile ang! kang 1 mesia xde plak generasi muda...huhuhuh coz sume jantan2 da mati pucuk..

Eazy Izzuddin berkata...

hiks..
wat je iklan cm 2 kat kotak..
tp still ade yg beli

huhu
nasebla eazy x hisap..
sehat geetu~
xD
sume org jelez bibir eazy merah pink
ekeke
sbbnye? x rokok lorh
xD

CoNniE berkata...

tak suke org merokok, busuuukkkk!

membazir jer, duit rokok tu kasik buat shopping lagi bagus..

(nsb baik lakiku tak smoking) hehehe...

linahilmin berkata...

eh eh... dah leh tengok blog u sis.. yeay!!!
jap ni ha petus, for those smokers, mkn byk2 brocoli bagus utk elakkan radang paru2..

rizz berkata...

hahhahah keji taw pojie kemain nak rokok idop g wakakkkkkkkkkkkkkkaa tp best gak larikkkkkkkkkkkkk

P3tani is my nama berkata...

rokok?
xhisap lor...dari makan asap baik makan karipap..lagi kenyang!
gagagagaga

Remy.com berkata...

seb bek remy x isap rokok tp remy isap lollipop...

xbahayer kn dr heze?

mummYaeesh berkata...

kat indon, thailand da lama kuar gambar2 tu atas kotak rokok..mesia jerk baru nak boh!

klu da perokok tegar..letak la ape gambar skali pun..takdenye diorang nak heran UNLESS rokok ada campuran babi...mungkin diorang agak insap sket kot!woohoo

Hezesuze berkata...

eazy - wah! bgus adik akk ni...is gud 4 u...bibir pink katenye ek...hehe

connie - bahagia lah idop anda ek...bgus3

linahilmin - hai...uik! cam galakkan org smoking jek??? thanks

rizz - ang tu mmg dasar SENGALLLL!!wakakaka ko lari akk kejoooo...

petani - wah karipap katenye...or karipap idop?? wakakaka

remy - ang tu mmg kanak2 rebena..haruss ler mkn lolipop kekdahnye kan..hehe

mummyaeesh - gud idea gak tu watie..huhuhuhu