Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Jumaat, Disember 03, 2010

Plez listkan menu yang sesuai untuk sarapan pagi

Ye uols...akak hope sangat2 kalo uols bleh bagi cadangan/listdown menu yang sesuai tuk sarapan pagi...bukan ape...now kan boleh dikatakan setiap hari ada jek tempahan sarapan pagi tuk Pejabat Daerah Klang...so chef tersohor aka ibunda akak dah jemu asyik nak masak nasi lemak, lontong, mee goreng ..kira menu2 yang dah bese ler tuk sarapan pagi...

ni nak mintak idea uols nie...mane ler tau kot2 uols ada menu2 yang sesuai tuk sarapan pagi yang tak pernah lagik ibunda akak masak...huhu

yang penting bajet menu RM4/sorang ye....

tapi kalo bajet lebih pun ok jugak....nanti bleh arr akak adjust sikit haha thanks uols...muaahh!!

11 ulasan:

PUANSTOBERI berkata...

Laju je aiols nak kasik sajesyen.. tehehe..maklum la ai kan gomen..

kiterang kat sini kengkadang, pepagi pun makan soto or bihun sup..tp tu bajet lebey sket la.
then kadang naasik goreng kg. tu murah dan mudah kan.
then kadang roti jala kuah kari ayam.. tsskkk...terliur lak rasa.
kadang tu roti kuah durian.
kadang cucur udang je.
kadang tu karipap or any kuih ngan mee / bihun goreng.
haa... tu je... kiterang ni bab makan mmg terkejut sket.. hihikk.. tgk opis aiols pun tau kan?? tehehehehhe :D

Zaer!! berkata...

Uols tahu makan je..hehe..

Nasik dagang
Nasik tomato
Nasik minyak
Nasik Bujang
Nasik kerabu
Nasik hayam

kuih lak :
Seri muka
koley kacang
karipap
kasoi
pulut panggang
sagu kelapa.

dah..tu je menu..hehe

Sidratul Muntaha berkata...

banyak kak oii yg bajet rm4 nih

klu mee/meehoon/ kuey teow:
kari
sup

kuih plak:
sume jenis kuih la
seri muka
cek mek molek
karipap
popia
kuih lapis
sandwich
kuih apam

kalau nasi /bubur
bubur nasi pun boleh
siap dgn isi2 dia
nasi goreng cina
nasi dagang

roti canai pun ok jugak kak
lagi mudah

roti jala

tu laa yg saya bes makan klu gi kursus

haa lagi satu.soto...

Joy berkata...

tuna / egg sandwich ke kak?

rasp berkata...

dah banyak dah idea tu....
leh rotate2 kan...

Ciklinn berkata...

roti bakar

2 lapis.. hat atas berlubang letak telur.. hahaha giler best org tgok roti tu nanti... rasanya bajet kurang 4 hinggit tu.... hihhii

Cik Jue berkata...

ape kata buah roti jala ngan kari..best tu melelh air liur..

umialya berkata...

anika jenis laksa.. mesti ramai yg suka

Hezesuze berkata...

pn stoberi
wah bab2 makan laju jek uols komen kan hehehe...wow! byk jugak menu yg uols bagi nie..tapi sume tu weols dah hidang kan gomen camno?? lain sikit menunye xde ke?? huhu

zaer
nasik bujang?? pestime dengar ni uols...camno ek nasik bujang itu?? mai lah syare hehe

ayu
thanks bebeh..selain dari tu ada tak?? kalo sosej & telu & nasi lemak ok tak?? kasik kelainan sikit hehe

joy
haaaa menu ni belum try lagik....thanks bebeh hehe

rasp
betul tu sis...tapi kebanyakkan nye kene ikut tekak org gomen nie mihhahaha

umialya
ermm ada ke pepagi buta orang makan laksa uols?? selalu hi tea kan..hehe btw thanks 4 ur info :)

mama tisya berkata...

**ye jco dr indon

atty's berkata...

kty nak karipap ngn nasi dagang..