Bantu klik HB akak ni ye...terima kasih banyak2!!

Selasa, Disember 14, 2010

RM428 tunaaaiiiiiiiii

3 pasang baju sekolah abang
3 pasang baju sekolah agama abang
2 pasang kasut sekolah abang
2 pasang kasut sekolah kakak
1 beg sekolah abang
1 beg sekolah kakak
1 beg sekolah adik **walaupun tak sekolah tetap nak beg jugak haha
3 helai singlet abang
3 pasang stokin abang
3 pasang stokin adik
1 helai seluar pendek abg pomen

= RM428.00 tunaiiiiiiiiiiiiiii

baru ada 2 orang anak yang bersekolah kan uols...camne ler anak yang lebih dari akak nie kan...nak2 pulak setahun satu hehe...lagi banyak kos nye....

tu belum masuk kos alat tulis, kaler, pensil box dan sebagainye....tapi abg pomen dah cakap nak beli sume barang tu haruss beli kt mydin subang jaya huhu....

uols dah beli baju sekolah anak2 ke??
bape bajet yang uols peruntukkan??

26 ulasan:

mummy_ayu berkata...

wah....besar gak angka2 tu kak....
ayu punya turn..tak lama lagi...time tu lagi mahal kah?

Sidratul Muntaha berkata...

anak2 kecik lagi daa..
ahaha
tu naper suar abg pomen msuk dlm list tu?!
huhuhu

.::Lynn::. berkata...

dah beli jugak.....

ieda berkata...

uhuhuh sedih2 .. weols .. kalau pikirkan budget utk anak2 nie naik sek nie huhuhu

budget tuu lebih kurang mcm uols lahh tapi lebih sikit sbb anak weols nina kena tempah baju .. huuhu

wida berkata...

wah..byk gak belanja yer.ade anak..tp baru setahun

Yan berkata...

tp ni setahun sekali jekla beli kn..
klu adik ipar yan... kasut tu setahun 2 kali beli..
baik yg laki.. baik y pempuan.. derang wat ape tah ngan kasut tu.. makan agaknye

εïз mummyHaza εïз berkata...

huhuhu kite belum beli benda2 ni lagi.. si abang pun belum daftar lagi pre-school dia next yr.heheheh

atty's berkata...

Tapi kty rasa mcm okeh je utk dua 0rg termasuk adik dan abg pomen

sbbnya kty baru fir sorg , walupun bkn brand canggih..

tp lor nie udah rm225+ tu pun lom cukup lagi rasanya setokin lom, singlet lom,

itupun baru beli ,
2 baju melayu tuk sekolah agama
2 baju kemeja putih
1 pasang suar biru
2 pasang kasut (1 utk sek agama, 1 utk sek keb)
2 beg sek, tu pun beli yg tade brand 1 rm25

setakt ni itu je ler baru belinya , setokin, tsuit,singlet,spender, alattulis,pembalut buku,buku sekolah semua belom beli..huhuhuuhh...pengsan.

atty's berkata...

abg fir ngn si akak lom lagi tuh..huhuhuhu.

Me_Lina berkata...

uish x sabar lak bila tgk org lain dok shopping sekolah anak... kena tgu alya sekolah dlu la... heheheh

Cik Jue berkata...

tak tahu akak tapi yang nyata yuran sekolah farisyah masuk tadika 5 tahun memang mahal.....

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

pengsan, nasib baik akak dah lepas.tak pelah demi anakanda tercinta, berkorban apa sahaja.Harta ataupun nyawa.sambunggg

cik violet berkata...

kak..xde anak lg..mcmane?? hehe...

wahhh..bajet besa ea ada anak..mcmane if da kawen nih..hehe

.:. Maa .:. berkata...

kak, ank tecit lg... tp dh pk ni cane sek nanti... hehehe

honeyvsbee berkata...

belum beli lagi..baru beli kasut jer...sorang jer nak sekolah kan nih...2 lg kicik2 bajet tinggi sekarang tk mcm dulu..

Iman berkata...

banyak gak akak dapat tu...iman sorang tu...yuran sekolah untuk tadika semua dah dekat rm500...huhuhu

Dee berkata...

tu salah satu sebab org skrg xmoh anak ramai..kos nak membesarkan tu bukan sedikit..kalo kita x mampu kesian kt dorang..

Hezesuze berkata...

mummy ayu
tu ler psal...makin lama makin bajet tinggi uols hehe

ayu
kene masuk gak sebab duit dia kan mihahaha

lynn
bape dah kluar duit uols?? hehe

ieda
oh ye tlupa nak masuk list baju sekolah kakak tempah...huhu

wida
sbb tu weols steady ngan 3 orang anak jek hehehe

yan
mak aiii setahun 2x beli kasut skolah...lasak beno ke dowang tu uols.?? huhu

mummyhaza
wah yuran skolah skrg ni pun tinggi kan uol espeseli skolah swasta hehe

atty's
tu baru sorang tu kty...kalo darab 3 mau pitamm haha

me lina
tak sabo uols kata...takot dah tiba maasnye uols fening mihahaha

cik jue
demi anak2 akan...berkorban jelah uols hehe

cik ina
weols bca komen pun ikut rentak lagu tu haha

violet
setel kan bajet kawin dulu baru citer pasal bajet anak2 ye uols hahahaha

maa
kalo bleh dari skrg buat saving uols...senang tuk masa hadapan

honey
sorang pun maunye bajet tinggi kan uols ...sabo jeler

iman
ishh weols ni pun tak masuk yuran lagik nie...mau fening haha

dee
yezzaa!! betul tu uols

Amir Rayyan berkata...

x pe kak....yg terbaik untuk anak2 kan...insyaALLAH....mereka sbg harta...:)

Hezesuze berkata...

amir
ye btul tu...anugerah ALLAH swt kan haruss dihargai hehe

umialya berkata...

akak lg le, 4 org anak sekolah, isssshhhh, kena perabih sakan jugak le sekali turun..

kain ntuk tempah uniform anak pompuan dah beli daa.. lain2 je masih belum sbb x sempat, kerja, kerja dan kerja

pakaian sekolah, yuran sekolah, yuran fardu ain, buku2 sekolah dan buku2 fardu ain, alat tulis, @#$%%^&& bla. bla. bla...

nak tak nak, kena jugak le kan?

cik violet berkata...

akak sponsor kte mase kawen ley? ley kawen cpt sket..hehe

kakyong berkata...

anak kakyong baru nak masuk taski tahun depan... tak tau la belanja nya camana.. ;)

Hezesuze berkata...

umialya
betul tu uols...tapi tak per ler duit habis tuk anak2 kan...hehe

violet
sponser acar buah jek boleh ler uols...mihahaha

kakyong
taski skrg pn banje beso kan uols?? hehe

Nieza Ishak berkata...

huhuhu .. serammm.
tempat nieza kerja ada peruntukan untuk anak2 yg sekolah ... soo selamat la sket bab baju + kasut sekolah sbb freee


tp anak2 aiii enggak sekolah lagi kak ... 3tahun lagik ..huhuhu

mummysyafie berkata...

saya belum start lagi dear...tiz wikend kot.